Μισό εκατ. στους Ν. και Μ. Μιχαηλίδη

Ποσό 500.000 ευρώ επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών στους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, εξαιτίας της ανάμιξής τους στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος της Ελλάδας επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, για την οποία ανάμειξη (νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα) καταδικάστηκαν την Τετάρτη και οι δύο σε ποινή φυλάκισης από 15 χρόνια.

Η Πολιτική Αγωγή είχε ζητήσει 1 εκατομμύριο ευρώ για ηθική βλάβη, και αποζημίωση 50 εκατ. ελβετικών φράγκων (περίπου 40 εκατ. ευρώ) από την οικονομική ζημιά που λέει ότι υπέστη το Δημόσιο από τις μίζες που δόθηκαν για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1.

Το Δικαστήριο μείωσε στα 500.000 ευρώ την ηθική βλάβη, ενώ για την αποζημίωση είπε πως δεν είναι εκκαθαριστέα αυτή η απαίτηση και παρέπεμψε το θέμα στα αστικά δικαστήρια.

Η υπεράσπιση θεωρεί εξοντωτική και αυτήν τη χρηματική ποινή, για την οποία θα αποφασίσουν τελικά τα πολιτικά δικαστήρια.

O εκ των συνηγόρων του Μιχάλη Μιχαηλίδη, Χρήστος Στάθης, είπε στο Δικαστήριο ότι η άδικη αυτή απόφαση, όπως την χαρακτήρισε, του θυμίζει την ιστορία του πατροκτόνου που, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο ζήτησε επιείκεια γιατί είναι ορφανός.

«Δηλαδή», πρόσθεσε ο κ. Στάθης, «το Δημόσιο ζημιώθηκε δια του δικού του λειτουργού, του  Άκη Τσοχατζόπουλου, αυτός έκανε όλη τη ζημιά, άρα από αυτόν πρέπει να ζητηθούν τα χρήματα».

Την Δευτέρα ή την Τρίτη κατατίθεται αίτηση έφεσης των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων κατά της πρωτόδικης απόφασης, και πλέον η υπόθεση θα οδηγηθεί σε νέα δίκη, εξαρχής, σε Πενταμελές Εφετείο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα