Έρχεται η δόση των 13ων μισθών

Την  6η δόση των €350εκ για την Κύπρο αναμένεται να επικυρώσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) κατά τη συνεδρία του  Eurogroup στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. συνεδρία του Eurogroup θεωρείται κρίσιμη και για την Ελλάδα, αφού αναμένεται να αποφασιστεί μικρή παράταση στο πρόγραμμα της με την Τρόικα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η εκταμίευση της επόμενης δόσης των €350 εκ για την Κύπρο από τον ESM θα επικυρωθεί σήμερα, ενώ επιπλέον 86 εκατομμύρια αναμένεται να εκταμιευθούν από το ΔΝΤ. Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερες του δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η  παραλαβή της δόσης από την Κύπρο θεωρείται σημαντική, ενόψει και των μεγάλων πληρωμών στο τέλος του χρόνου και των 13ων μισθών.

Η σημερινή συνεδρία του Eurogroup θεωρείται επίσης κρίσιμη για την Ελλάδα, αφού αναμένεται να αποφασιστεί μικρή παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας με την Τρόικα.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητες κάνουν λόγο για επέκταση του προγράμματος της Ελλάδας κατά έξι μήνες, την ώρα που η Αθήνα διαμηνύει ότι δεν συζητά επέκτασή του προγράμματος για περισσότερο από μερικές εβδομάδες, κάτι που θεωρείται επέκταση τεχνικής φύσεως.

Η παράταση της διάσωσης θεωρείται αναγκαία για να διασφαλιστεί από την Αθήνα η παροχή της πιστοληπτικής γραμμής ECCL για παροχή πίστωσης στην Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος της με την Τρόικα.

 

Δειτε Επισης

Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη