ΥΠΟΙΚ: Στον δρόμο της ανάκαμψης με Barclays, HSBC, Morgan Stanley

Στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να αποκαταστήσει κατά τρόπο οριστικό την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους, εντάσσεται η ανακοίνωση για ανάθεση σε διεθνείς τράπεζες τη διενέργεια παρουσιάσεων για ενημέρωση των διεθνών επενδυτών για τις εξελίξεις της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στις τράπεζες Barclays, HSBC, Morgan Stanley και SG τη διοργάνωση σειράς συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων για ενημέρωση επενδυτών για την κυπριακή οικονομία και τη χρηματοδοτική στρατηγική, αρχής γενομένης από τις 9 Δεκεμβρίου.

«Η κυπριακή Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να αποκαταστήσει με τρόπο οριστικό και βιώσιμο την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους». ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς, στο περιθώριο των επίσημων εγκαινίων των γραφείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Κύπρο, αν η ανακοίνωση προμηνύει έξοδο της Κύπρου στις αγορές.

Όπως πρόσθεσε, η αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας «προϋποθέτει πρώτα απ` όλα συνέχιση της δύσκολης αλλά και αναγκαίας προσπάθειας για μεταρρύθμιση της οικονομίας μας, προϋποθέτει συνέχιση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της προς την κυπριακή οικονομία και βεβαίως προϋποθέτει και αυτό που έχει χθες ανακοινωθεί, την επαφή και την ενημέρωση των αγορών των διεθνών επενδυτών για τις προσπάθειες αλλά και για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που αυτές οι προσπάθειες έχουν».

«Συνεπώς», είπε, «αυτό είναι που έχει εξαγγελθεί, άλλη μια κίνηση σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει ή να μπορεί να λεχθεί οτιδήποτε περισσότερο».

Θα ενισχύσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα στον τομέα των υπηρεσιών

 Εξάλλου, ερωτηθείς για δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι έγινε στην Κύπρο το 2013 για να αιτιολογήσει τις προσπάθειες για επαναπατρισμό ρωσικών εταιρειών, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν πρόκειται να σχολιάσει δηλώσεις ή αποφάσεις μιας άλλης Κυβέρνησης.

«Αυτό που μπορώ να εκφράσω ξανά είναι την αυτοπεποίθησή μας ότι η Κύπρος ήταν και παραμένει ένα εξαιρετικό κέντρο παροχής επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και στην ενίσχυση αυτού του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος είναι που επικεντρώνουμε τις δικές μας προσπάθειες ασχέτως των όποιων άλλων εξελίξεων», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα