Ήρθαν οι Τροϊκανοί για την αφερεγγυότητα

Στη Λευκωσία θα βρίσκεται από σήμερα Δεύτερα κλιμάκιο τεχνοκρατών της Τρόικας, με στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για την επομένη αξιολόγηση του προγράμματος της Κύπρου από τους διεθνείς δανειστές, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Δύο τεχνοκρατικά κλιμάκια της Τρόικας άρχισαν από το πρωί επαφές στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα με επίκεντρο τη συζήτηση των νομοσχεδίων για το πλαίσιο αφερεγγυότητας και τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις.

Στο Υπουργείο Οικονομικών συζητείται το πολυνομοσχέδιο για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, που περιλαμβάνει τα νομοσχέδια για την αναδιάρθρωση χρέους βιώσιμων επιχειρήσεων (examinership), τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας εκκαθάρισης και την εισαγωγή αναδιάρθρωσης χρέους και διαχείρισης βιώσιμων επιχειρήσεων (administration), το νομοσχέδιο για την εγκαθίδρυση και λειτουργία σχεδίων για φυσικά πρόσωπα και σχεδίου διατάγματος απαλλαγής οφειλών, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του επαγγέλματος του Συμβούλου Αφερεγγυότητας και το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί πτωχεύσεως νόμο. Η συζήτηση γίνεται με τεχνοκράτες του Υπουργείου.

Στην Κεντρική Τράπεζα θα υπάρξει μια γενική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στα χρηματοοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, των περιοριστικών μέτρων και του αρχείου δανειοληπτών.

Στο πλαίσιο των επαφών τους οι τεχνοκράτες της Τρόικας αναμένεται να έχουν συναντήσεις και με τους εμπειρογνώμονες που όρισαν τα κόμματα για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Το κλιμάκιο της Τρόικας, θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)