Πετρίδης: Υγιής ανάπτυξη το στοίχημα

Στόχος μας πλέον πρέπει να είναι να τεθεί η ανάπτυξη σε υγιείς βάσεις, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Έχουμε μία πρόβλεψη για ετήσια ανάπτυξη του 0.4% για το 2015. Είναι όμως αυτό που θέλουμε;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στο κοινό του συνεδρίου Cyprus Fiduciary Association Forum.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, εισέρχεται σε πέμπτο στάδιο οικονομικής ανάπτυξης και είναι η πλέον κατάλληλη ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να ρωτάμε ερωτήσεις του τύπου: «Πως μπορούμε να γίνουμε ένα πραγματικό χρηματοοικονομικό κέντρο;», «Πως μπορούμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο;» .  

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, τόνισε πως χρειάζονται όλοι οι τομείς σε μία οικονομία για να λειτουργήσει. Γιατί, διερωτήθηκε, είμαστε από τις τελευταίες γεωργικές χώρες στην Ευρώπη; «Δεν λέω ότι πρέπει να μετατραπούμε σε αγροτική οικονομία αλλά χρειαζόμαστε σχετική ισορροπία ώστε να η ανάπτυξη να είναι ισορροπημένη», εξήγησε.

Εξέφρασε την άποψη πως πλέον δεν χρειάζονται νέοι κανονισμοί αλλά κυρίως ρύθμιση και σωστή λειτουργία των υφιστάμενων, «γιατί όχι και κατάργηση κάποιων».

Ως κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Κων. Πετρίδης, συνεχίζουμε με επιστημονικές μελέτες και εισηγήσεις ενώ θέλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον με τους ανθρώπους που το ξέρουν καλύτερα ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

«Πρόκειται για μία οριζόντια άσκηση που θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια ώστε η Κύπρος να εισέλθει σε μία νέα περίοδο οικονομικής ιστορίας».
 

 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα