Ήπιος ο Γεωργιάδης για το θέμα Γιωρκάτζη

Εν μέρει στήριξη στη Διοικήτρια της Κεντρικής, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (3/11) στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ασφαλώς είναι μιμα εξέλιξη που δεν βοηθά αλλά δεν μπορώ να προβώ σε μια εκτίμηση για το πώς μπορεί να επηρεάσει μια ανάκαμψη της οικονομίας αλλά ας μην είμαστε και υπερβολικοί. Πρέπει να πω ότι με τη σημερινή Διοικήτρια είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία. Για πρώτη φορά είχα τέτοια συνεργασία με άτομο από την Κεντρική. Είχαμε κοινή στόχευση και θεωρώ πως στη βάση αυτής της συνεργασίας είχαμε και αποτελέσματα. Αυτή η συνεργασία θεωρώ πως δεν θα πρέπει να διαταραχθεί. Και λόγω της στενής συνεργασίας που είχα με την κα. Γιωρκάτζη δεν θα ήθελα να σχολιάσω δημοσίως κάποια ζητήματα αλλά ίσως κατ’ ιδίαν. Ίσως μαζί της να δω ποια μπορεί να είναι η σχέση με το δικηγορικό γραφείο της οικογένειάς της. Τονίζω την καλή και στενή συνεργασία με κοινή στόχευση η οποία μάλιστα έφερε και αποτελέσματα. Έχει προκύψει ένα ζήτημα και θα πρέπει να εξεταστεί».

Ερωτηθείς εάν το θέμα έχει απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε: «Δεν γνωρίζω να υπάρχει αντίδραση της ΕΚΤ για την κατάσταση στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου».

Αναφερόμενος στο επικείμενο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Κύπρος βρίσκεται στην ατζέντα του σώματος, ενώ τόνισε πως πλέον μπορέι να αναφερθεί στο θέμα των εκποιήσεων αλλά και στο νομικό ζήτημα που προέκυψε και λύθηκε πλέον μέσω του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Δειτε Επισης

Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι