Δόσεις από Τρόικα όταν γίνουν τα απαιτούμενα

Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το θέμα των εκποιήσεων, περιμένει το Εurogroup, το οποίο όπως αναμένονταν δεν έλαβε απόψε στο Λουξεμβούργο καμία απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.
 
Όπως ανέφερε o πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ η Τρόικα ενημέρωσε τους υπουργούς οικονομικών για την επικρατούσα κατάσταση και υπέδειξε ότι ο περί εκποιήσεων νόμος «παραμένει μια σημαντική εκκρεμότητα που αποτρέπει την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης». «Αναμένουμε την απόφαση» του Ανωτάτου Δικαστηρίου», είπε, προσθέτοντας ότι τα τέσσερα νομοθετήματα «θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιπτώσεις» στον περί εκποιήσεων νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «αναγκαίο» για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και για την επιστροφή του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου σε υγιή τροχιά.

«Οταν η Τρόικα ενημερώσει ότι οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν επιτυχώς εκπληρωθεί, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας» προς την Κύπρο», είπε.
 
Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι η εκταμίευση μπορεί να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, μέσω της ομάδας εργασίας του Γιούρογκρουπ, η οποία παρακολουθεί τις εκκρεμότητες της πέμπτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας,Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι η δόση θα χορηγηθεί στην Κύπρο, όταν υλοποιηθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή