Κοντά στην εξεύρεση λύσης για τις εκποιήσεις

Την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι απαντήσεις ώστε να αποφευχθούν οι περιπέτειες σε σχέση με το θέμα του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της σύσκεψης στην οποία προήδρευσε με τα μέλη της Μονάδας Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Τρόικα φαίνεται να μην αποδέχεται κάποιες από τις προτάσεις σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις είπε ότι «η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβούλευση με τα κόμματα και θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθούν εκείνες οι απαντήσεις που θα βοηθήσουν έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε περιπέτειες». 

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο β΄ από πλευράς Κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν περάσει το νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί το σχέδιο β’. Πάντοτε υπάρχουν σχέδια και εναλλακτικές απαντήσεις οσάκις υπάρξει αδιέξοδο».

Θετικές οι εξελίξεις, διαπιστώνει ο υπουργός Εσωτερικών

Θετικά βλέπει τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, δηλώνοντας ότι ο ίδιος διαβλέπει διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συσκέψεων που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών, και κληθείς να στείλει το μήνυμα της Κυβέρνησης για το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ο κ. Χάσικος είπε ότι δεν θέλει να μιλήσει για ενδεχόμενες συνέπειες από τη μη ψήφισή του γιατί, κυρίως, διαβλέπει από πλευράς κομμάτων μια διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί.

“Άρα, λοιπόν, να αφήσουμε την όλη διαβούλευση να προχωρήσει που βρίσκεται ουσιαστικά στην κορύφωσή της, με την ευχή ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την τύχη του νομοσχεδίου”, είπε.

Ερωτηθείς αν είναι θετικά τα μηνύματα που λαμβάνει, είπε πως η διαβούλευση προχωρά, προσθέτοντας πως η αντιμετώπιση από πλευράς κομμάτων είναι μάλλον θετική.

 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα