Στο δημόσιο οι υπάλληλοι Ελεγκτικής Συνεργατικών

Στη Δημόσια Υπηρεσία μεταφέρονται οι εργαζόμενοι στην Ελεγκτική Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιριών.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, το προσωπικό θα μεταφερθεί στα ανάλογα κεφάλαια που θα δημιουργηθούν στον κρατικό Προϋπολογισμό, στη Διοίκηση και στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) του Υπουργείου Οικονομικών. Το προσωπικό αυτό θα είναι εναλλάξιμο και θα μπορεί να τοποθετηθεί και σε άλλες Υπηρεσίες/ Υπουργεία όπου υπάρχει ανάγκη.

Στους υπαλλήλους που θα επιλέξουν να μεταφερθούν στη Δημόσια Υπηρεσία θα καταβληθεί ο λογαριασμός Α του Ταμείου Προνοίας που αφορά στις δικές τους εισφορές, ενώ, ο λογαριασμός του Ταμείου Β, καθώς επίσης και οποιοδήποτε ποσοστό αντιστοιχεί στον κάθε ένα υπάλληλο λόγω της κατοχύρωσης, θα μεταφερθεί στην κυβέρνηση η οποία και θα τους εντάξει στο υφιστάμενο σχέδιο συντάξεων κρατικών υπαλλήλων, αναγνωρίζοντάς τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, οι θέσεις και το προσωπικό που θα μεταφερθεί, δεν θα ενταχθούν στις υφιστάμενες δομές οργανικών θέσεων του Υπουργείου/ Τμήματος που μεταφέρονται, αλλά θα ενταχθούν σε νέα εδάφια και, ανάλογα με την περίπτωση, θα παραμείνουν ως «μεμονωμένες» ή θα διατηρήσουν τη δική τους ξεχωριστή δομή. Οι θέσεις των ατόμων που θα επιλέξουν να αφυπηρετήσουν πρόωρα/ αποχωρήσουν δεν θα μεταφερθούν στη δημόσια υπηρεσία και θα καταργηθούν.  Οι θέσεις στο επίπεδο εισδοχής οι οποίες θα μεταφερθούν στη δημόσια υπηρεσία θα σημειωθούν με διπλό σταυρό, και με την κένωσή τους θα καταργούνται. Οι δύο θέσεις προαγωγής οι οποίες θα κενώνονται μετά τη μεταφορά τους στη δημόσια υπηρεσία θα διατηρούνται ώστε να προάγεται σε αυτή άτομο που ανήκει στη δομή των μεταφερθέντων από την ΕΥΣΕ.

Μετά τη λήψη της σχετικής γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας για το καθεστώς απασχόλησης του Διευθυντή Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών (Κλ. Α15 και Α16), σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε ότι ο διορισμός του έγινε σε μόνιμη θέση, στο νομοσχέδιο γίνεται πρόνοια για μεταφορά της θέσης, μαζί με τον κάτοχό της, στη Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών και ότι καθίσταται εναλλάξιμος, όπως και όλο το προσωπικό που μεταφέρεται.

 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα