Swiss Port: Ζήτημα πλεονασμού υπαλλήλων

Με το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και τη μείωση του κύκλου εργασιών της στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πληροφορίες φέρουν την εταιρεία Swiss Port -της οποίας κύριος πελάτης της ήταν οι Κ.Α., κατέχοντας το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας- να ετοιμάζεται για πλεονασμούς υπαλλήλων.

Πηγή του ΚΥΠΕ από τις συντεχνίες, παραδέχθηκε ότι «με το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών έχει χαθεί ένας μεγάλος κύκλος εργασιών που φτάνει τα 35% για την εταιρεία Swiss Port, η οποία παρείχε υπηρεσίες εδάφους. Ως εκ τούτου, τίθενται ζητήματα πλεονασμού προσωπικού από την Swiss Port και ακριβώς προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα».

Οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ έχουν αρχίσει διάλογο με την Swiss Port και θεωρούν ότι «είναι πολύ νωρίς να συζητούνται σ’ αυτό το στάδιο θέματα πλεονασμού και απολύσεων».

Ανέφεραν ακόμα ότι «θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το θέμα των αερομεταφορών δεδομένου ότι υπάρχουν σχέδια για ίδρυση νέας αεροπορικής με το όνομα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και αυξημένος αριθμός πτήσεων που έχουν δρομολογήσει άλλες αεροπορικές εταιρείες για να καλύψουν το κενό που δημιούργησε το κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορέα».

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ακόμα ότι τόσο οι συντεχνίες όσο και η ίδια η εταιρεία έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Εκ μέρους της εταιρείας μάς αναφέρθηκε ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων στην εταιρεία έχουν ενημερωθεί από την περασμένη Δευτέρα ότι λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών της Swiss Port από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών «προκύπτει θέμα πλεονασμού εργαζομένων. Τη Δευτέρα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις συντεχνίες και σήμερα ακολούθησε μια δεύτερη κατά τη διάρκεια της οποίας θέσαμε ορισμένα ζητήματα».

Μας αναφέρθηκε ακόμα ότι «η εταιρεία έχει ενημερώσει για το θέμα σήμερα το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και αναμένουμε τη διευθέτηση συνάντησης μας με τις Συντεχνίες».

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ κατά πόσον ο κύκλος εργασιών για την Swiss Port που έχει χαθεί από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, αναπληρώνεται από τις επιπλέον πτήσεις που έχουν δρομολογήσει δύο άλλες αεροπορικές εταιρείες, η AEGEAN και η BLUE AIR, μας λέχθηκε ότι η μία δεν εξυπηρετείται από την εταιρεία, ενώ η άλλη ναι.

«Η AEGEAN δεν εξυπηρετείται από την Swiss Port, ενώ αντιθέτως η BLUE AIR εξυπηρετείται από εμάς και απομένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο θέμα των αερομεταφορών. Ωστόσο, οι επιπλέον πτήσεις της BLUE AIR δεν συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών που είχαν οι Κυπριακές Αερογραμμές στο αεροδρόμιο Λάρνακας», μας αναφέρθηκε.

Σε άλλη ερώτηση η απάντηση ήταν ότι η Swiss Port, που παρέχει υπηρεσίες εδάφους σε διάφορες εταιρείες, εργοδοτεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας περίπου 350 υπαλλήλους. Το θέμα του πλεονασμού δεν αφορά τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Πάφου, δεδομένου ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν εκτελούσαν πτήσεις.

Όπως μας λέχθηκε και από τις συντεχνίες των εργαζομένων και από την  εταιρεία Swiss Port, αναμένεται η απάντηση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας για κοινή συνάντηση, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του πλεονασμού προσωπικού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ