Εργαζόμενοι Κ.Α.: Το κλείσιμο πρόθεση της κυβέρνησης

Οι συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών επικρίνουν την Κυβέρνηση ότι πρόθεσή της ήταν και παραμένει η μη ικανοποίηση των κριτηρίων, τα οποία θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για έγκριση των κρατικών ενισχύσεων προς τις Κυπριακές Αερογραμμές και με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετηθούν πλήρως ιδιωτικά συμφέροντα και προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά την προσπάθεια για διάσωσης της εταιρείας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το ξεγύμνωμα της Εταιρείας με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και ειδικά των χρονοθυρίδων προς το Λονδίνο είχαν σαν αποτέλεσμα την απόσυρση ενδιαφέροντος από σοβαρούς επενδυτές», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, οι συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ-ΟΗΟ/ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΑΣΥΣΕΚΑ, ΣΥΠΚΚΑ,και ΠΑΣΥΠΙ.

«Είναι προφανές ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών δεν έχουν πρόθεση να καταβάλουν καμία σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εγκριθούν οι κρατικές ενισχύσεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές», προσθέτουν.

Σημειώνουν δε ότι «είναι ξεκάθαρο το πλάνο που είχαν οι Υπουργοί  για να καταλήξουν  στην επιλογή του κλεισίματος της εταιρείας και το ξεπούλημα των περιουσιακών της στοιχείων στις εταιρείες Ryan Air και Aegean. Βάσει όλων των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το έγκλημα της διάλυσης της εταιρείας ήταν προσχεδιασμένο από την κυβέρνηση και άλλους εμπλεκόμενους».

Καλούν την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τις ξεκάθαρες θέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες εκτιμούν ότι το συμφέρον του τόπου, της οικονομίας και των πολιτών, επιβάλλει τη συνέχιση της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών και να διαφοροποιήσει τη θέση της προς την ορθή κατεύθυνση.

«Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στους δρόμους τις τελευταίες μέρες θα συνεχίσουν δυναμικά τη προσπάθεια τους για τη διάσωση της Εταιρείας γιατί πιστεύουν ότι αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο τα δικά τους συμφέροντα αλλά και του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ