ΚΑ: Προσεχώς short list για τους μνηστήρες

Μέχρι τις 29 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα πρέπει να έχουν υποβάλει τα επιχειρηματικά τους σχέδια είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Δημητριάδης ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί αποφάσεις σε σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές είπε ότι «δεν υπάρχουν αποφάσεις. Υπάρχει μια διαδικασία που βρίσκεται στο δεύτερο μέρος της. 

Στο δεύτερο μέρος έχει υπογραφεί  σχέδιο για εμπιστευτικές πληροφορίες (non disclosure agreement) με 15 ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτά τα 15 ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλουν το επιχειρηματικό τους πλάνο για τις Κυπριακές Αερογραμμές - το οποίο δεν θα είναι δεσμευτικό σε αυτή τη φάση - μέχρι τις 29 Αυγούστου. 

Στο πλαίσιο αυτής της υποβολής γίνονται συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους, η αρμόδια Επιτροπή συναντάται με τους ενδιαφερόμενους και στις 29 Αυγούστου θα ληφθούν όλα τα επιχειρηματικά πλάνα, θα υποβληθεί μια σχετική Έκθεση στη Διυπουργική Επιτροπή  και σε εκείνο το στάδιο θα αποφασίσουμε με ποιους θα προχωρήσουμε στο λεγόμενο short list για να μπούμε στην υποβολή δεσμευτικών πλάνων. Ευελπιστούμε ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα καταλήξουμε στην καλύτερη λύση».

 Κληθείς να πει αν κερδίζουν έδαφος κάποιες εταιρείες, ο κ. Υπουργός είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω εάν κερδίζει έδαφος οποιοσδήποτε. Σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου η Επιτροπή έχει συνάντηση με την Aegean, την Παρασκευή είχε συνάντηση με την Ryanair, η οποία είχε ζητήσει να συναντηθεί μαζί μου ως αρμόδιος Υπουργός για τα θέματα μεταφορών. Δεν τίθεται θέμα να υπάρχει κάποιος που να προπορεύεται της διαδικασίας. Υπάρχει μια διαδικασία και θα ακολουθηθεί με το σωστό τρόπο».

 Ερωτηθείς για το θέμα διορισμού νέου Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών, ο κ. Υπουργός είπε ότι την προσεχή «Τετάρτη θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ