Παίρνει μπρος για τα καλά η ξενοδοχειακή βιομηχανία

Στη σκιά των αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρει στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου ο πόλεμος στην Ουκρανία, με πρώτιστη την απώλεια της ρωσικής αγοράς, οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού ανεβάζουν στροφές και προσεγγίζουν με συγκρατημένη αισιοδοξία την επερχόμενη τουριστική σαιζόν.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε πως μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται μαζικό άνοιγμα των ξενοδοχείων. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, έχουν ανοίξει κατά τα 3/4 οι ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου και κατά 50% οι ξενοδοχειακές μονάδες στις υπόλοιπες επαρχίες.

Στις τάξεις των ξενοδόχων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής σαιζόν.

Διαβάστε ακόμα:

Ντίνος Λευκαρίτης: H Λάρνακα δεν αποτελεί πια τον φτωχό συγγενή

Αναλυτικά τα έργα που θα αλλάξουν την εντός των τειχών Λευκωσία

«Οι τάσεις καταδεικνύουν και μας παρέχουν την δυνατότητα να πιστεύουμε πως ο στόχος που θέσαμε, δηλαδή το 2022 να είναι καλύτερο από τον περσινό χρόνο, είναι εφικτός. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», σημείωσε, για να επισημάνει πως όλα αυτά υπό την αίρεση προϋποθέσεων, όπως είναι η εξέλιξη της πανδημίας.  

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, αυτός της έλλειψης εργατικού δυναμικού, φαίνεται να εξασθενεί, προκαλώντας ικανοποίηση ανάμεσα στους ξενοδόχους. Και αυτό, καθότι σύμφωνα με τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, οδεύει ως πρόβλημα προς την επίλυσή του.

Συγκεκριμένα, έχει βρεθεί η φόρμουλα βάσει της οποίας θα παρέχονται άδειες καθόδου ατόμων από τρίτες χώρες για εργοδότηση, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος. Παράλληλα, εξετάζεται και ο τρόπος εργοδότησης Ουκρανών προσφύγων στα ξενοδοχεία.

«Το κυριότερο ζήτημα, η έλλειψη του ανθρώπινου δυναμικού, φαίνεται ότι έστω και κάπως αργά οδεύει προς λύση, ώστε να βρεθεί προσωπικό και να στελεχωθούν τα ξενοδοχεία για να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες», κατέληξε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024