Ελάχιστες οι κρατήσεις για ρεβεγιόν, βροχή οι ακυρώσεις

Διαφορετική και χωρίς σε καμία περίπτωση να θυμίζει τις προ του κορωνοϊού εποχές θα είναι η εικόνα των χώρων εστίασης τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της πανδημίας, με κυριότερο αυτό της απαγόρευσης εισόδου στους μη εμβολιασμένους, έχουν οδηγήσει ήδη αρκετές επιχειρήσεις στην απόφαση να διακόψουν τις εργασίες τους, ενώ και όσες παραμένουν ή θα παραμείνουν ανοικτές, βλέπουν το πελατολόγιο τους να συρρικνώνεται. 

Διαβάστε ακόμη:

Αναπνέουν τις γιορτές τα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων

Α. Πεκρής: Στήριγμα σε κρίσιμες στιγμές η δημιουργία κεφαλαίου

160 νέες ευκαιρίες σε ακίνητα σε όλη την Κύπρο

Μουδιασμένη κατάσταση... 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews o γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, ο κλάδος είναι μουδιασμένος, με τις κρατήσεις για ρεβεγιόν να παραμένουν ελάχιστες και τις ακυρώσεις πολλές.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, μπορεί ένας σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών του κλάδου, αν και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, να παρέμειναν σε λειτουργία, ωστόσο αυτό το έκαναν για χάρη των εργαζομένων τους και έχοντας οι ίδιοι ζημιά.

Την ίδια ώρα εξάλλου, επιχειρηματίες που διαθέτουν περισσότερα από ένα εστιατόρια, επιλέγουν να λειτουργούν μόνο με ένα.

«Κάποιοι έκλεισαν συμβολικά για λίγες μέρες, άλλοι λειτουργούν μόνο με delivery και take away, κάποιοι χώροι είναι κλειστοί επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και άλλοι θα ανοίξουν μετά τα Θεοφάνια, εκτός αν εφαρμοστεί κάποιο άλλο αποτρεπτικό μέτρο», σημείωσε ο Φάνος Λεβέντης. 

Ερωτηθείς για τις περιοχές στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα εστιατόρια που αυτοβούλως τέθηκαν εκτός λειτουργίας, o γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ υπέδειξε πως βρίσκονται κυρίως στις παραλιακές περιοχές.

«Άνιση μεταχείριση» 

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε περαιτέρω πως δεν έχουν αποκλείσει μόνο τους ανεμβολίαστους από τους χώρους εστίασης αλλά και τους εμβολιασμένους, αφού, όπως τόνισε, από κάθε παρέα σίγουρα ένας δεν θα έχει εμβόλιο.

«Την ίδια ώρα», πρόσθεσε, «επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε σπίτια, στην παραμυθούπολη και τα Χριστουγεννιάτικα χωριά λειτουργούν κανονικά με την επίδειξη αρνητικού test».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ιδανική λύση θα ήταν οι χώροι εστίασης να δέχονται κόσμο και με αρνητικό test, ειδικότερα τώρα που πλέον γίνεται κάθε 48 ώρες.

Πάνε κατεχόμενα... 

«Κάτι άλλο που θα πρέπει να θορυβήσει, είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, συμπολίτες μας επιλέγουν να πηγαίνουν σε εστιατόρια των κατεχομένων που τα μέτρα δεν είναι τόσο αυστηρά»,  ισχυρίστηκε. 

Καταλήγοντας, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει το κλίμα. «Αλλά για να γίνει αυτό», επισήμανε, «θα πρέπει να υπάρξουν νέες αποφάσεις, ώστε να αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου. Η δική μας απαίτηση, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη, είναι ότι περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου μας». 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ