Αναπνέουν τις γιορτές τα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων

Ανάσα για τις ξενοδοχειακές μονάδες των ορεινών θερέτρων του νησιού μας φαίνεται ότι θα αποτελέσει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, αφού παρόλο που η  κίνηση δεν αναμένεται να είναι ανάλογη με εκείνη προ της πανδημίας, ειδικά για την μέρα των Χριστουγέννων, της παραμονής και της Πρωτοχρονιάς, η εικόνα για τα ξενοδοχεία διαφαίνεται υπό τις περιστάσεις σχετικά ικανοποιητική.

Διαβάστε ακόμη:

Ελάχιστες οι κρατήσεις για ρεβεγιόν, βροχή οι ακυρώσεις

Α. Πεκρής: Στήριγμα σε κρίσιμες στιγμές η δημιουργία κεφαλαίου

160 νέες ευκαιρίες σε ακίνητα σε όλη την Κύπρο

Προς τούτο συμβάλλει το σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού για επιχορηγημένες διακοπές, αλλά και ο θεσμός των χριστουγεννιάτικων χωριών που εφαρμόζεται σε πέντε ορεινά τουριστικά θέρετρα και που δείχνει να λειτουργεί ως πόλος έλξης για αρκετούς επισκέπτες.     

Μολονότι οι ακυρώσεις κρατήσεων, ως αποτέλεσμα των μέτρων κατά της πανδημίας, δεν απουσιάζουν από το... μενού των ξενοδοχείων των ορεινών θερέτρων, κατά την περίοδο των γιορτών, και συγκεκριμένα την μέρα των Χριστουγέννων, της παραμονής και της πρωτοχρονιάς, η πληρότητα στα μεγάλα ξενοδοχεία θα κυμαίνεται γύρω στο 90% και των πιο μικρών περίπου στο 40-50%. Ωστόσο, όσον αφορά την περίοδο μετά τις γιορτές, η κίνηση όπως όλα δείχνουν θα είναι και πάλι υποτονική.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής ορεινών θερέτρων του ΠΑΣΥΞΕ, Ανδρέας Μαντάλας, ανέφερε ότι στα ορεινά θέρετρα της Κύπρου λειτουργούν σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία, και συγκεκριμένα 15. Η Κακοπετριά, βρίσκεται πρώτη σε επισκεψιμότητα, ενώ ακολουθούν οι Πλάτρες, ο Αγρός, η Κυπερούντα και ο Καλοπαναγιώτης.  

«Αν συγκρίνουμε με άλλες χρονιές, βλέπουμε ότι φέτος ακυρώθηκαν και οι μαθητικές εκδρομές από τα λύκεια, που έδιναν κίνηση στα χωριά τις καθημερινές», υπέδειξε ο κ. Μαντάλας.  Για να προσθέσει, όμως, πως το σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού με 25% επιχορήγηση, καθώς και τα χριστουγεννιάτικα χωριά στα ορεινά, συνέβαλαν στην κινητικότητα των ορεινών θερέτρων και κατ' επέκταση των ξενοδοχειακών μονάδων.

Η έλλειψη προσωπικού 

Ο κ. Μαντάλας τόνισε πως πέραν του θέματος της πανδημίας, μεγάλο πρόβλημα για τα ξενοδοχεία, και ειδικότερα γι' αυτά που δραστηριοποιούνται στα ορεινά, αποτελεί η έλλειψη προσωπικού.

«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δυσκολίες λόγω κορωνοϊού. Όμως, πιστεύουμε ότι θα ανακάμψουμε μετά την πανδημία και θα επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε, εκφράζοντας τη δική του ελπίδα και στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες μας:  

«Προτρέπουμε τον κόσμο να επισκεφτεί τα ορεινά θέρετρα. Ο καιρός, το χιονισμένο τοπίο, οι εκπτώσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού και οι πολύ προσιτές τιμές, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν».

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ