Το μεγάλο fund Searchlight Capital επενδύει στη Celestyal Cruises

Την υπογραφή συμφωνίας, στις 27 Νοεμβρίου 2021, με το μεγάλο διεθνές ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο Searchlight Capital Partners, L.P., για την ανακεφαλαιοποίηση της Celestyal Cruisers Ltd για τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, αμέσως μετά την υπογραφή, η Searchlight θα παραχωρήσει αρχικά στη Celestyal Cruises χρηματοδότηση (senior debt financing) ύψους €30 εκατ. και επιπλέον €10 εκατ. υπό μορφή πιστωτικών διευκολύνσεων (revolving credit facility).

Διαβάστε εδώ: Κωστάκης Λοΐζου: Σε αναζήτηση επενδυτών για την Celestyal

Επιπλέον €30 εκατ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στο ΧΑΚ, η συμφωνία προνοεί επίσης την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης μέχρι €30 εκατ., υπό την αίρεση ικανοποίησης συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων, προς υποστήριξη των αναπτυξιακών σχεδιασμών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης του στόλου της.
 

Σημειώνεται ότι η Celestyal Cruises Ltd θα προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση των €31,85 εκατ., τα οποία της είχε παραχωρήσει υπό μορφή δανεισμού η Louis Hotels. Ακολούθως, το σύνολο των μετοχών της Celestyal Cruises θα πωληθεί σε μία νεονσυσταθείσα ιθύνουσα εταιρεία, η οποία ανήκει 100% σε ένα επίσης νεοσύστατο συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης.

Η Louis plc, μέσω της θυγατρικής της Louis Hotels, θα αποκτήσει δια αγοράς το 40% και η Searchlight το 60% του κεφαλαίου στον εν λόγω συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης. Η Searchlight θα διορίζει την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη: 

Ελληνικές αλυσίδες εστίασης που άνοιξαν τις πόρτες τους στην Κύπρο

Γιάννης Μισιρλής: Το real estate παίρνει τα πάνω του το 2022

Gloria Jean’s: Τα 15 χρόνια στην Κύπρο και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα

Πρόθεση των στρατηγικών εταίρων είναι να μεριμνήσουν ώστε να ενδυναμώσουν την Celestyal Cruises ως τη νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, να ενισχύσουν το brand της παγκοσμίως, να διευρύνουν το επιχειρησιακό της αποτύπωμα και να συνεχίσουν να εργάζονται προς υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδιασμών της Celestyal Cruises για ανανέωση και περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου της. Η Celestyal Cruises θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα δύο πλοία της από τα γραφεία της στον Πειραιά, με την τρέχουσα διευθυντική ομάδα να συνεχίζει να ηγείται της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής, η Celestyal Cruises δεν θα θεωρείται πλέον θυγατρική εταιρεία, αλλά συνδεδεμένη της Louis plc.

Τονίζεται ακόμα ότι η συναλλαγή αυτή αναμένεται ότι θα επιφέρει στη Louis plc λογιστική ζημιά μεταξύ €2 εκατ. και €4 εκατ., η οποία θα επηρεάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2021.

Ανακοινώνεται επίσης ότι η συναλλαγή αυτή ολοκληρώθηκε σε καθαρά εμπορική βάση και ότι δεν επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Louis plc ή οποιουδήποτε άλλου συγκεκριμένου προσώπου.

Η Louis plc έλαβε επαγγελματικές συμβουλές επί του θέματος από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους Houlihan Lokey, Λονδίνο - νομικούς συμβούλους Hill Dickinson, Λονδίνο και Χρύσης Δημητριάδης, Κύπρος - φορολογικούς συμβούλους PriceWaterhouseCoopers, Κύπρος.

Η Searchlight έλαβε επαγγελματικές συμβουλές επί του θέματος από τους νομικούς συμβούλους Willkie Far & Gallagher LLPκαι Kaimakliotis LLC - χρηματοοικονομικούς συμβούλους Alvares & Marsal - φορολογικούς συμβούλους KMPG - ασφαλιστικούς συμβούλους Lockton - τεχνικούς συμβούλους Rennaissance Shipbroking.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food