Τα vegan friendly εστιατόρια της πρωτεύουσας

Για άλλους είναι στάση ζωής, άλλοι το θεωρούν τάση της μόδας. Όπως και να έχει, η χορτοφαγική διατροφή ήρθε για να μείνει, καθώς οι οπαδοί της αυξάνονται ολοένα και περισσότερο με την πάροδο των χρόνων. Η χορτοφαγία είναι κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστο το κοινό της Κύπρου, και κατά συνέπεια άλλαξε τα δεδομένα στο μενού των χώρων εστίασης.

Το InBusinessNews, παρουσιάζει τα χορτοφαγικά εστιατόρια της Λευκωσίας, καθώς και μερικές από τις vegan και vegetarian-friendly επιλογές της πρωτεύουσας.   

Διαβάστε ακόμη:

My Mall:Πιο κοντά από ποτέ η πώληση του 46%

Quant Insight: Ένας guru των αγορών στη Λεμεσό

Nabucco Pet Products: Ένα νέο concept store για τα κατοικίδιά μας

Επενδυτική ευκαιρία στα Λιβάδια με δυνητικό εισόδημα έως €80.000 ετησίως

  • Vegan και vegetarian

ELYSIAN - PLANT BASED KITCHEN BAR

Το Elysian είναι ένα εστιατόριο πρώτο στο είδος του καθώς είναι 100% αυστηρά χορτοφαγικό. Το μενού του, διαθέτει μεταξύ άλλων, veggie wraps, vegan γύρο, μια ποικιλία από burgers και πίτσες, καθώς και γλυκά και pancakes.  

 

EVERGREEN VEGAN & VEGETARIAN

Ένας vegan παράδεισος στους κήπους του δήμου Λευκωσίας, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι ανεξάρτητα από τον τρόπο διατροφής τους και όχι μόνοι του, αλλά με τα κατοικίδιά τους.

Στόχος του Evergreen vegan & vegetarian είναι η παροχή υγιεινών και εναλλακτικών σπιτικών πιάτων αλλά και ποτών. Με γνώμονα το περιβάλλον, τα προϊόντα του χώρου εστίασης, όπου είναι δυνατόν, είναι βιολογικά.

 

INGA'S VEGGIE HEAVEN

Πρόκειται για ένα μικρό εστιατόριο στην καρδιά της Λευκωσίας, το οποίο αγκαλιάστηκε από τους vegans και όχι μόνο. Προσφέρει μια υγιεινή επιλογή σπιτικού φαγητού με φυσικά υλικά και ψημένα στο φούρνο. Επίσης, στο Inga's Veggie Heaven, ο επισκέπτης μπορεί να βρει επιλογές χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη.

  • Εστιατόρια με vegan-friendly επιλογές

GREENFOODS, FRESH & BIO 

Ένας μοναδικός χώρος για τους πιστούς φίλους των βιολογικών προϊόντων που προσφέρει μόνο υγιεινές επιλογές.  Ιδανικό για vegan,  vegetarian, ακόμα και για τους οπαδούς της RAW διατροφής!

 

OLIVES AND BURGERS

Χορτοφαγικές, υγιεινές, νηστίσιμες και gluten free είναι οι επιλογές που πρωταγωνιστούν στο μενού του Olives and Burgers. Τα εκλεκτά πιάτα έχουν δημιουργηθεί από διατροφολόγους με στόχο την καλύτερη γευστική εμπειρία.

 

COOK SHOP

Το Cook Shop είναι κατάλληλο για χορτοφάγους, vegans και gluten-free καθώς το μενού του διαθέτει μια πληθώρα επιλογών ανάμεσα σε ευρωπαϊκές και μεσογειακές γεύσεις, που σέβονται την κάθε διατροφική επιλογή.  

 

TO GO

Το μοναδικό concept healthy-dirty και η ποικιλία διεθνών γεύσεων του To Go, καλύπτει όλα τα γούστα και τις διατροφικές προτιμήσεις. Το To Go είναι διαθέσιμο για take-way και delivery.

GET FRESH

Με συνταγές βασισμένες στον υγιεινό τρόπο ζωής, το get fresh προσφέρει μεταξύ άλλων επιλογές κατάλληλες για χορτοφάγους. Κατάλληλο για γεύμα αλλά και brunch, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σε dine-in ή take-away.

ZEST COFFEE + KITCHEN

Ανάμεσα στις υγιεινές επιλογές του Zest, προσφέρει και χορτοφαγικές επιλογές. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ brunch ή μεσημεριανό.

SYRIAN CLUB

Το Syrian Club συνδυάζει παραδοσιακή συριακή κουζίνα και value for money τιμές. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει μια πληθώρα χορτοφαγικών επιλογών όπως φαλάφελ, χούμους, σαλάτες και άλλες αραβικές συνταγές. Με μια μοναδική ανατολίτικη ατμόσφαιρα, το Syrian Club βρίσκεται σε Λευκωσία αλλά και Λεμεσό. Εκτός από dine – in, προσφέρει και delivery.

PAUL

Μια γαλλική boulangerie, patisserie, καφετέρια και and bistro με εκλεπτυσμένο μενού. Στο μενού της, διαθέτει vegan και vegetarian επιλογές καθώς και well-being προϊόντα. Εκτός από το Mall of Cyprus και το ιδιόκτητο μαγαζί στο κέντρο της Λευκωσίας, πρόσφατα το Paul άνοιξε τις πόρτες του και στο Metropolis Mall στην Λάρνακα.  

PRALINA EXPERIENCE

Ανάμεσα στις διαφορετικές και επιλεγμένες γεύσεις του Pralina, ο πελάτης μπορεί να βρει χορτοφαγικές επιλογές, όπως vegan tacos, tagiatelle και άλλα. Το Pralina προσφέρει επιλογές πρωϊνού, μεσημεριανού και βραδινού και βρίσκεται σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 

WAGAMAMA

Εμπνευσμένο από την Ιαπωνία, το Wagamama βρίσκεται σε 17 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Με γνώμονα να προσφέρει στο κυπριακό κοινό μια εμπειρία φαγητού μοναδική στο είδος της, βρίσκεται σε διαφορετικές τοποθεσίες στο νησί, Λευκωσία, Πάφο, Μαρίνα Λεμεσού και Αγίας Νάπας.

 

ΓΕΥΣΗΚΛΕΟΥΣ 62

Ένα στέκι για όσους αγαπούν το παραδοσιακό και κυπριακό φαγητό. Στο μενού υπάρχουν χορτοφαγικές επιλογές, εμπνευσμένες από τη γη και τα κυπριακά αρώματα.

Δειτε Επισης

Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Συστάσεις EASA στις αεροπορικές εταιρείες-Nα είναι προσεκτικές στον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ισραήλ
Smoothie Factory: Επεκτείνεται στη Λάρνακα με opening στο Mercure City Hotel
Η συμβολή της Wizz Air στην επιβατική κίνηση της Κύπρου και η εδραίωσή της στην αγορά
Εκτροπές και ακυρώσεις πτήσεων... Διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Κύπρου οι επιβάτες
Kawacom's: Γιορτάζει 10 χρόνια επιτυχίας με 22 καταστήματα παγκύπρια και επανασυστήνεται με νέα εικόνα
#LikeALocalCy: Η νέα καμπάνια του Υφυπουργείου Τουρισμού
Η Wizz Air στοχεύει να φτάσει σε 10% πράσινες πτήσεις έως το 2030
Κώστας Κουμής: Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης για τον τουρισμό-Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας