Οξυγόνο για τα ορεινά οι επιχορηγημένες διακοπές των Κυπρίων

Σημαντική δόση οξυγόνου στα ορεινά τουριστικά θέρετρα του νήσιου δίνει ο Αύγουστος, με τον εγχώριο τουρισμό να ανεβάζει τις πληρότητες των ξενοδοχείων σε-υπό τις περιστάσεις- ικανοποιητικά επίπεδα και τις εκτιμήσεις να συνηγορούν στο ότι η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο.  

Καθοριστικό παράγοντα για την ικανοποιητική εικόνα που παρατηρείται στα ορεινά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, φαίνεται να αποτελούν τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τα οποία οι συμπολίτες μας δείχνουν να αξιοποιούν καταλλήλως. 

Μλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ορεινών περιοχών Ανδρέας Μαντάλας, ανέφερε συναφώς ότι η πληρότητα για τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι πολύ καλή. «Υπάρχει κίνηση, ειδικά μετά τις 8 του μήνα. Και όλα αυτά, βάσει των σχεδίων που τρέχουν από το Υπουργείο Εργασίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, με τις εκπτώσεις, τα οποία αγκάλιασε ο κόσμος με αποτέλεσμα να έχουμε μια πολύ καλή πληρότητα», σημείωσε. 

Διαβάστε ακόμα:

Πολυτελής ανάπτυξη στην ιστορική Γλάδστωνος στη Λευκωσία

Χυμοί ΕΝΑ: Ανανεωμένη εικόνα στη νέα εποχή του brand

Σύμφωνα με τον κ. Μαντάλα, όλα τα ξενοδοχεία των ορεινών περιοχών, πλην ενός-δύο μικρών μονάδων που δεν μπόρεσαν να ανοίξουν, βρίσκονται σε λειτουργία. Η πληρότητα μέχρι τέλος του Αυγούστου ξεπερνά το 70%, με το 99% των παραθεριστών να είναι ντόπιοι. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν και ενέκα ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Μαντάλας, προέρχονται από άτομα που εντοπίζονται θετικά στον κορωνοϊό.   

Όσον αφορά τον Σεπτέμβριο, ώθηση στις κρατήσεις δίνει το σχέδιο των χαμηλοσυνταξιούχων του Υπουργείου Εργασίας,  ανεβάζοντας την πληρότητα των ξενοδοχείων στα ορεινά θέρετρα στο 80%.

Όπως τονίζει ο κ. Μαντάλας, «χωρίς τα σχέδια δεν θα υπήρχε κίνηση. Ήταν πολύ σωστή απόφαση από το Υπ. Εργασίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού αυτά τα σχέδια».

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι