Κλείνουν υποστατικά, ζητούν αποζημιώσεις, βγαίνουν στους δρόμους

Μαζικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο υποστατικών εξήγγειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ), με τα μέλη να ζητούν αποζημιώσεις από το κράτος, αντιδρώντας στο διάταγμα για τον έλεγχο του safepass από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των κέντρων αναψυχής.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη. ο Γ.Γ. του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης έκανε λόγο για ολέθρια λάθη στις εισόδους της Κύπρου και σε λανθασμένες πολιτικές, υποστηρίζοντας πως «πληρώνει ξανά ολόκληρη η βιομηχανία τις παραβιάσεις ελάχιστων». Μίλησε επίσης για «απαράδεκτες και διόλου αποδεκτές και εφαρμόσιμες πρόνοιες» από την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι ο ρόλος για τον έλεγχο των safepass «δεν μπορεί να είναι οιοσδήποτε άλλος από υποστηρικτικός προς την πρόνοια και όχι αυτός, ο οποίος αδίκως ορίζεται από το διάταγμα».

Διαβάστε ακόμα:

Για το λόγο αυτό, ως αντίδραση, αρκετοί επιχειρηματίες θα προχωρήσουν σε αναστολή της λειτουργίας των χώρων τους με ταυτόχρονη απαίτηση για οικονομικές αποζημιώσεις. Παράλληλα, από την ερχόμενη Παρασκευή, πλειάδα επιχειρηματιών παγκύπρια θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως συνεχείς και επαναλαμβανόμενες πορείες προς το αεροδρόμιο και άλλους κομβικούς δρόμους.

Στο παρόν στάδιο ο ΠΑΣΙΚΑ τονίζει πως πρέπει να αρθεί η πρόνοια για έλεγχο από τους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των safepass. Ως μέση λύση θεωρεί ότι θα μπορούσαν να εργοδοτηθούν άτομα από την κυβέρνηση για να ασκούν τους ελέγχους των safepass, αντί οι υπάλληλοί των κέντρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φάνος Λεβέντης εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς την εισήγηση ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, ώστε να αφήνονται οι πελάτες να εισέρχονται και να κάθονται στους χώρους εστιάσης, αλλά να μην εξυπηρετούνται και να καλείται στον χώρο η αστυνομία για να επιληφθεί της κατάστασης.  

Διαβάστε ακόμη:

«Να τους επιτρέπεται να κάθονται, αλλά να μην τους σερβίρουν»

Δείτε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food