Ακόμη δύο κρουαζιερόπλοια σε κυπριακά νερά

Όλο και αυξάνονται τα κρουαζιερόπλοια που θα περνούν από το λιμάνι της Λεμεσού, καθώς ακόμη δύο πλοία ανακοίνωσαν πακέτα που συμπεριλαμβάνουν την Κύπρο, διαμορφώνοντας ένα αισιόδοξο τοπίο για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση ήρθε από τον όμιλο Azamara, η οποία με το Azamara Quest επιστρέφει στα νερά της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, το Azamara Quest θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 28 Αυγούστου 2021, το οποίο θα περνάει από το λιμάνι της Λεμεσού.

Πρόκειται για πακέτα των πέντε και επτά ημερών, που θα ξεκινάνε από το λιμάνι του Πειραιά. Τα νέα δρομολόγια περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια της Σαντορίνης, Ρόδου και Ηράκλειου αλλά και στη Λεμεσό, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από τις 11 Μαΐου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Πολυβίου: Το έξυπνο ξενοδοχείο διευκολύνει τον επισκέπτη

Ε. Τάνου: Επαφές με ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες της Κύπρου

Coca-Cola HBC: Βγήκαμε νικητές στην πιο δύσκολη χρονιά

Η εταιρεία θέτει ως προαπαιτούμενο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της κρουαζιέρας να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το αργότερο 14 ημέρες πριν την αναχώρηση. Με την έναρξη των κρατήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν οι επιβάτες.

Επίσης ότι τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων Azamara Journey και Azamara Pursuit θα ανασταλούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Όπως αναφέρει η εταιρεία «Πολλά λιμάνια και περιοχές αρχίζουν να καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες και να ενθαρρύνουν τις κρουαζιέρες. Έχουμε εγκριθεί να συνεχίσουμε ξανά στα τέλη Αυγούστου 2021, με μια σειρά από νέα ταξίδια στην Ελλάδα με το Azamara Quest. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να ακυρώσουμε όλες τις τρέχουσες αποστολές Quest που αναχωρούν στις ή πριν από τις 2 Οκτωβρίου 2021».

Από το Ισραήλ

Η Royal Caribbean ισχυροποιεί τη θέση της στη Μεσόγειο και με το Odyssey of the Seas προσθέτει στον κατάλογο της νέα δρομολόγια. Από τον Μάιο, το κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas, θα αναχωρεί από τη Χάιφα και θα προσφέρει προορισμούς προς ελληνικά λιμάνια όπως της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Αθήνας. Το Odyssey of the Seas θα περνάει και από το λιμάνι της Λεμεσού.

Αρχικά το Odyssey of the Seas είχε αρχικά προγραμματιστεί να αποπλεύσει από την Τσιβιταβέκια της Ιταλίας τον Μάιο του 2021, αλλά επανατοποθετήθηκε στο Ισραήλ λόγω της παγκόσμιας κρίσης υγείας. Οι κρουαζιέρα αυτή θα είναι οι πρώτες εκτός Ισραήλ από μια μεγάλη γραμμή κρουαζιέρας. Τονίζεται επίσης ότι οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και απευθύνεται σε τουρίστες από το Ισράηλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Royal Caribbean σε ανακοίνωση της για έναρξη κρουαζιέρων ανέφερε πως θα έχει  βάση τη Λεμεσό, για το κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas. Το Odyssey of the Seas, θα έχει βάση το Ισραήλ και αναμένεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες αρχές Ιουνίου.

Για την ιστορία, το τελευταίο διάστημα αρκετοί όμιλοι ανακοίνωσαν πως τα κρουαζιερόπλοια τους θα συμπεριλαμβάνουν στα δρομολόγια τους και τα λιμάνια Λεμεσού και Πάφου. Μερικά από αυτά είναι τα Silver Moon, Celestyal Olympia, Seabourn Oviation και Celebrity Apex.

Η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων στα νερά της Κύπρο, αποτελεί σημαντική εξέλιξη, τόσο για την επανεκκίνηση του τουρισμού της Κύπρου και των γύρω χωρών, όσο και για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους