Βρίσκουν το λιμάνι τους στη Λεμεσό κολοσσοί της κρουαζιέρας

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των εταιρειών που προσφέρουν κρουαζιέρες να εντάξουν την Κύπρο στα δρομολόγια τους ή ακόμα και να αποκτήσουν βάση στο λιμάνι Λεμεσού, όπως αναφέρουν στο InbusinessNews πηγές από την DP World Limassol. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη δημιουργία πρωτοκόλλου που θα ισχύει για την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων.  

Συγκεκριμένα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις εταιρείες ώστε να εντάξουν στα δρομολόγιά τους  το λιμάνι Λεμεσού. Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους μήνες αναμένεται ένας σημαντικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων να αφιχθεί στο Νέο Επιβατικό Τερματικό του λιμανιού Λεμεσού, είτε στο πλαίσιο διαμετακομιστικού σταθμού(transit) ή αρχικής επιβίβασης/αποβίβασης (home port).

Διαβάστε ακόμα:

Το Identity Tower ο νέος οικιστικός πύργος της Λευκωσίας

Limassol Arena: Εντατικές εργασίες στο νέο γήπεδο (βίντεο)

 

Το λιμάνι αναμένεται από τον Ιούνιο να υποδεχτεί τους πρώτους επιβάτες μέχρι και τον Δεκέμβριο, προσφέροντας, κατά κύριο λόγο, κρουαζιέρες προς τις χώρες της Μεσογείου, με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς να είναι τα ελληνικά νησιά και το Ισραήλ.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον από τις εταιρείες να έχουν ως βάση την Κύπρο, αυτό που αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πως κατά την παρούσα φάση βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες συζητήσεις και πολύ σύντομα θα υπάρχουν νεότερα σχετικά με το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμα: 

Ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο στα νερά της Κύπρου

Και η Seabourn επιλέγει Κύπρο για κρουαζιέρες

Βάζει πλώρη για να γίνει κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

Celebrity Apex: Εγκαινιάζει κρουαζιέρες σε Μεσόγειο και Κύπρο

Celestyal Cruises: Νέα επταήμερη κρουαζιέρα από τη Λεμεσό

Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες όπως η Royal Caribbean και η Celestyal έχουν ήδη ανακοινώσει δρομολόγια που περιλαμβάνουν το λιμάνι Λεμεσού, και τα οποία θα εκτελούνται από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Πρόκειται για μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Η Royal Caribbean ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι το Jewel of the Seas, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν καταπλεύσει μέχρι σήμερα στην Κύπρο με χωρητικότητα 2.500 επιβατών θα έχει ως αφετηρία το λιμάνι Λεμεσού από τον ερχόμενο Ιούλιο και για την υπόλοιπη τουριστική σεζόν.

Ακόμη κάτι σημαντικό που μαθαίνουμε, αφορά το γενικό πρωτόκολλο υγείας που θα ισχύει στο λιμάνι και τις κρουαζιέρες. Αυτή την περίοδο γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την ετοιμασία του υγειονομικού πρωτόκολλου, το οποίο θα οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα και θα περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η DP World Limassol είναι σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να προγραμματιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι αφίξεις, με σκοπό την παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης στα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες που θα επισκεφθούν τη Λεμεσό και τη διασφάλιση της υγείας όλων των επιβατών, πληρωμάτων και των εργαζομένων.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food