Και η Seabourn επιλέγει Κύπρο για κρουαζιέρες

Επιβεβαιώνεται με επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας η πρόθεση της  Seabourn Cruise Line για την ένταξη της Κύπρου στα δρομολόγια των κρουαζιέρων της, για το καλοκαίρι του 2021, εξέλιξη στην οποία είχε αναφερθεί με δημοσίευμα του νωρίτερα σήμερα το InBusinessNews.  

Διαβάστε ακόμα: 

Άλλη μια μεγάλη εταιρεία ψηφίζει Κύπρο για κρουαζιέρες

Το όλο εγχείρημα, τονίζει η ανακοίνωση του Υφυπουργείο Ναυτιλίας, έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, πως η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υφ. Ναυτιλίας: 

"Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει ότι με ανακοίνωση της η εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival, γνωστοποίησε την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το φετινό καλοκαίρι.

Το όλο εγχείρημα  έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.  Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας. Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο 7ήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά από την πρώτη βδομάδα Ιουλίου.  Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά Άγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες με σταθμό την Πάφο."

Την απόφαση της, για ένταξη της Κύπρου στα δρομολόγια της, η Seabourn είχε κάνει σχετική ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί. 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ