Celebrity Apex: Εγκαινιάζει κρουαζιέρες σε Μεσόγειο και Κύπρο

Παγκόσμιο ντεπούτο για το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex της Celebrity Cruises θα κάνει η εταιρεία από την Ελλάδα, με δρομολόγια που περιλαμβάνουν και την Κύπρο. 

H Celebrity Cruises, έχει ελληνικές ρίζες καθώς ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Χανδρή και αργότερα έγινε μέλος του Royal Caribbean Group. Το 70% των αξιωματικών ναυτικού σε ολόκληρο τον στόλο έχει ελληνική καταγωγή. Υπενθυμίζεται ότι η Royal Caribbean Group, ανακοίνωσε πρόσφατα κρουαζιέρες από την Λεμεσό

Τα δρομολόγια

Κατά τη διάρκεια της πολυτελούς κυκλικής κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, το Celebrity Apex θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα επισκεφτεί μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη στην Ελλάδα, η την Κύπρο και η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. 

Οι κρατήσεις για την κρουαζιέρα θα ξεκινήσουν από τις 30 Μαρτίου. Η νέα καλοκαιρινή σεζόν θα περιλαμβάνει δύο δρομολόγια: 

- Τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο - οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την αρχαία πόλη της Ρόδου με την Ακρόπολη και την μεσαιωνική αρχιτεκτονική, τις παραλίες και την ομορφιά της Μυκόνου και το νησί της Σαντορίνης. Κατόπιν, οι επιβάτες θα επισκεφτούν τη νότια ακτή της Κύπρου που διαθέτει μια μοναδική νησιωτική κουλτούρα, η οποία έχει επηρεαστεί από τους δύο της γείτονες, την Τουρκία και την Αίγυπτο.

- Τα ελληνικά νησιά και το Ισραήλ - Εκτός από τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, αυτό το δρομολόγιο θα ξεναγήσει τους επιβάτες στην αναπτυσσόμενη καλλιτεχνική σκηνή της Χάιφας, με την εύκολη πρόσβασή της στο Τελ Αβίβ, τον ποταμό Ιορδάνη και την Ιερουσαλήμ.

Το δρομολόγιο θα ξεκινάει και θα καταλήγει στην Αθήνα. 

“Το Celebrity Apex είναι ένα εξαίσιο πλοίο και το να αρχίσει επιτέλους να ταξιδεύει στο όμορφο Αιγαίο, όπου ξεκίνησαν όλα για τον στόλο μας, και μετά από τόσο καιρό, αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Ανυπομονώ να ζήσω επιτέλους την εμπειρία του Apex και των ελληνικών νησιών κατά τη διάρκεια της επαναπρογραμματισμένης κρουαζιέρας για την 30 η επέτειο γάμου μου”, δήλωσε η πρόεδρος και CEO της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo. “Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή επιστροφή της Celebrity Cruises στην Ελλάδα και έγινε δυνατή χάρη στην άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη χώρα τους που γιορτάζει σήμερα τη δισεκατονταετηρίδα της”.

“Είμαι υπερήφανος που καλωσορίζω και πάλι τη Celebrity Cruises στιςε ελληνικές ρίζες της σε αυτήν την ξεχωριστή περίσταση εορτασμού της δισεκατονταετηρίδας μας και ανυπομονώ να υποδεχτώ και πάλι τους ταξιδιώτες στις αξέχαστες εμπειρίες που έχουν να προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί σε ένα από τα νεότερα πλοία του κόσμου”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. “Ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος που έχει ο τουρισμός στη χώρα μας είναι ανεκτίμητος και είμαι ευγνώμων για τον ρόλο που διαδραματίζει η Celebrity Cruises στην αναστήλωση αυτού του σημαντικού οικονομικού πυλώνα”.

Πολυτέλεια στη θάλασσα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Celebrity Apex διαθέτει καινοτόμο εξωτερικό σχεδιασμό και υπερσύγχρονους χώρους φιλοτεχνημένους από σχεδιαστές παγκοσμίου φήμης. Η εμπειρία που προσφέρει το πλοίο στο εσωτερικό του τροφοδοτεί την αγάπη των επιβατών για τα ταξίδια με:

- Τον πολυτελή χώρο The Retreat με τα καταλύματά του, ένα ιδιωτικό εστιατόριο και ένα αποκλειστικό σαλόνι και χώρο ηλιοθεραπείας που συναγωνίζεται οποιοδήποτε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον, μια ομάδα μπάτλερ, βοηθών και ρεσεψιονίστ διασφαλίζει 24 ώρες το 24ωρο ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

- Επαναστατικά καταλύματα, από σύγχρονες διώροφες βίλες με μικρές πισίνες έως καμπίνες με απέραντες βεράντες, που καταργούν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, όλα επιμελημένα και σχεδιασμένα από τη βραβευμένη MBE Kelly Hoppen.

Την εμπειρία The Magic Carpet, με ένα μαγικό “χαλί” που πετάει ψηλά πάνω από τη θάλασσα και προσφέρει στους επιβάτες απρόσκοπτη θέα, την ώρα που γευματίζουν ή πίνουν κοκτέιλ.

Ένα γαστρονομικό ρεπερτόριο από 29 ξεχωριστά εστιατόρια, μπαρ και σαλόνια, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου Craft Social Bar, που συνδέει τους επιβάτες με τους προορισμούς που θα επισκεφθούν όπως ποτέ άλλοτε. Μενού από όλο τον κόσμο, επιμελημένα από σεφ με αστέρια Michelin, φέρνουν γεύσεις από όλο τον πλανήτη απευθείας στο πιάτο.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food