Π. Χατζηιωάννου: Στεγαστικά δάνεια με απλές και ευέλικτες διαδικασίες

Επισπεύδουν τις προσπάθειες τους όσοι έχουν στα πλάνα τους την ανέγερση ή απόκτηση πρώτης κατοικίας, ιδιαίτερα με το κυβερνητικό Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίων για Νέα Στεγαστικά Δάνεια. Ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια, η Eurobank Κύπρου προχώρησε στην εισαγωγή νέου στεγαστικού σχεδίου για πρώτη κατοικία.

Η επικεφαλής του Affluent Banking της Eurobank Κύπρου, Πόπη Χατζηιωάννου Δημητρίου, επισημαίνει στο InBusinessNews πως το στεγαστικό δάνειο καλύπτει μέχρι και €400 χιλιάδες, ενώ προσφέρεται μέσα από σύγχρονες, απλές και ευέλικτες διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά την ενεργότερη εμπλοκή της Τράπεζας στην ιδιωτική τραπεζική μέσω του Affluent Banking, η κ. Χατζηιωάννου τονίζει πως ο νέος αυτός πυλώνας θα συμβάλει στην αύξηση της πελατειακής βάσης και την ανάπτυξη του δανειακού χαρτοφυλακίου της Eurobank Κύπρου.

Την ίδια ώρα, η κ. Χατζηιωάννου υπογραμμίζει πως στην εποχή των μηδενικών ή αρνητικών επιτοκίων, οι πελάτες αναζητούν εναλλακτικές επενδυτικές προτάσεις.

Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίων για νέα στεγαστικά δάνεια, τι προνοεί το σχέδιο νέων στεγαστικών που προσφέρει η Eurobank Κύπρου;
Η Eurobank Κύπρου προχώρησε πέρσι το καλοκαίρι με την εισαγωγή ενός νέου στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους εναρμονισμένους με τις πρόνοιες του κυβερνητικού Σχέδιου Επιδότησης Επιτοκίων για Νέα Στεγαστικά Δάνεια. Το δάνειο αυτό καλύπτει στεγαστικά δάνεια μέχρι €400,000 για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, ενώ η τιμολόγηση του στοχεύει στη μείωση του κόστους των νοικοκυριών στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς κάτω από προϋποθέσεις, η κυβερνητική επιδότηση καλύπτει πλήρως το επιτόκιο του δανείου για τα τέσσερα πρώτα χρόνια. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις πρόνοιες του στεγαστικού μας δανείου παρέχονται στην ιστοσελίδα της Τράπεζας στο www.eurobank.com.cy.

Διαβάστε ακόμα: 

Μαύρα σύννεφα παρά το restart στο λιανεμπόριο

Π. Πέτρου: Επάνοδος της αγοράς ακινήτων σε βάθος διετίας



Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στην Τράπεζα, ποιες διευκολύνσεις παρέχονται για την υποβολή αίτησης και ποια διαδικασία ακολουθείται από πλευράς Τράπεζας;
Το νέο αυτό στεγαστικό δάνειο προσφέρεται μέσα από σύγχρονες, απλές και ευέλικτες διαδικασίες που ανταποκρίνονται στους γρήγορους ρυθμούς ζωής. Η αίτηση για στεγαστικό δάνειο γίνεται διαδικτυακά, γρήγορα και εύκολα, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ολοκλήρωσης της συνολικής διαδικασίας. Όλες οι αιτήσεις τυγχάνουν άμεσου χειρισμού από τους προσωπικούς συμβούλους οι οποίοι, αφού προχωρήσουν σε προκαταρτικούς ελέγχους, επικοινωνούν άμεσα με τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη της αξιολόγησης του αιτήματος, προσφέροντας καθοδήγηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Affluent banking
Πώς εξελίσσεται η εμπλοκή της Eurobank στο affluent banking;
Η ενεργότερή μας εμπλοκή στην ιδιωτική τραπεζική μέσω του Affluent Banking, που αποτελεί ένα κομμάτι της λιανικής τραπεζικής, αποτελεί φυσική προέκταση των εργασιών της Τράπεζας που ταιριάζει με το ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας μας. Πιστεύουμε ότι ο νέος αυτός πυλώνας στον οποίο δραστηριοποιούμαστε από το 2018, θα συμβάλει στην αύξηση της πελατειακής μας βάσης και την ανάπτυξη του δανειακού μας χαρτοφυλακίου, πάντα ακολουθώντας συνετή προσέγγιση με ποιοτικό δανεισμό.

Ποια είναι τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει η Τράπεζα μέσω του Affluent Banking;
Πέραν από τα στεγαστικά δάνεια, προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει προσωπικές πιστωτικές διευκολύνσεις, λογαριασμούς καταθέσεων, χρεωστική και πιστωτική κάρτα, καθώς και μία πλήρως αναβαθμισμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής e-banking. Επιπλέον, προσφέρουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε μια επιλογή από υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας (wealth management services) μέσω μίας άρτιας καταρτισμένης και έμπειρης ομάδας χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο της υπηρεσίας μας και αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό, είναι η πελατοκεντρική μας προσέγγιση και η δέσμευσή μας για παροχή του υψηλότερου επιπέδου εξυπηρέτησης. Στην Eurobank Κύπρου κατανοούμε ότι κάθε πελάτης είναι διαφορετικός με μοναδικές οικονομικές ανάγκες. Συνεπώς προσφέρουμε στους πελάτες μας τις εξατομικευμένες υπηρεσίες του αποκλειστικού Προσωπικού Συμβούλου, ενός άρτια καταρτισμένου επαγγελματία, που προσφέρει λύσεις σε κάθε πελάτη με στόχο την ικανοποίηση των προσωπικών οικονομικών αναγκών και στόχων του.

Σε ποιους απευθύνονται οι υπηρεσίες affluent banking που προσφέρει η Eurobank Κύπρου;
Στοχεύουμε σε μια συγκεκριμένη ομάδα πελατών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τραπεζική σχέση με μια σύγχρονη τράπεζα που πρωτοπορεί, αναζητεί προοπτικές, ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και μπορεί να ικανοποιήσει τις οικονομικές τους ανάγκες και προσδοκίες.

Έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στο προφίλ και τα «θέλω» αυτής της κατηγορίας των πελατών λόγω της πανδημίας;
Το κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια έχει επισπεύσει σε κάποιο βαθμό τις ενέργειες των υφιστάμενων ή δυνητικών πελάτων μας που προγραμμάτιζαν την αγορά ή ανέγερση του σπιτιού τους εντός των επόμενων μηνών. Ως αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει σημαντική αύξηση στα αιτήματα για νέα στεγαστικά δάνεια.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων και με τη συνεχιζόμενη τάση μηδενικών ή και αρνητικών επιτοκίων διεθνώς, παρατηρούμε ότι ολοένα και περισσότεροι πελάτες αποτείνονται κοντά μας στην προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικών επενδυτικών προτάσεων, με γνώμονα την πολυετή εμπειρία της Eurobank Κύπρου στον τομέα των επενδύσεων.

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος