Οι ελπίδες στους Ρώσους, περιμένουν τους Βρετανούς οι ξενοδόχοι

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται η τουριστική βιομηχανία για έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας.

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα πράγματα όσον αφορά τη νέα τουριστική περίοδο δεν είναι πολύ καλά και αναμένουμε τις επόμενες μέρες ορισμένες εξελίξεις, οι οποίες ενδεχομένως να βοηθήσουν στο ζήτημα. Αναμένουμε δηλαδή ότι θα επιτραπεί η διενέργεια πτήσεων από τη Ρωσία και ειδικά πτήσεων χαμηλού κόστους (charter flights), που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, ενώ ευελπιστούμε πως δεν θα μετατεθεί η ημερομηνία, που έδωσε η βρετανική κυβέρνηση στους υπηκόους της για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε πως «η πρόσφατη απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να απαγορεύσει τα ταξίδια αναψυχής στους υπηκόους της, δυσκολεύει πάρα πολύ τα πράγματα στην Κύπρο. Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποια είναι η ημερομηνία στην οποία μπορούμε να βασιστούμε».

Πρόσθεσε ότι αρχικά δόθηκε η 15η Μαΐου ως ημερομηνία έναρξης ταξιδιών αναψυχής από τους Βρετανούς, ωστόσο, φαίνεται πως αυτή δεν θα τηρηθεί. «Αναμένουμε τις νέες αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης, που πιθανότητα να γίνουν στις 12 Απριλίου, όπου θα οριστεί νέα ημερομηνία, ενδεχομένως τέλη Ιουνίου, για να επιτραπούν πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλους τους προορισμούς, περιλαμβανομένης και της Κύπρου», είπε.

Διαβάστε ακόμα

Κέντρα αναψυχής: Παραβιάσεις, καταγγελίες και λουκέτο διαμαρτυρίας

Celebrity Apex: Εγκαινιάζει κρουαζιέρες σε Μεσόγειο και Κύπρο

Κήρυξαν ανακωχή για το χαλλούμι οι τυροκόμοι

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σημείωσε ακόμα πως «γνωρίζαμε εξ αρχής ότι οι πρώτοι έξι μήνες αυτού του χρόνου θα ήταν πάρα πολύ δύσκολοι για την τουριστική βιομηχανία, ωστόσο, ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί». Το γεγονός ότι σήμερα η Κύπρος είναι στο κόκκινο όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα, δεν βοηθά καθόλου στην προσέλκυση τουρισμού και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, «βλέπουμε ότι και από το Ισραήλ από το οποίο αναμέναμε να έχουμε μια πολύ καλή τουριστική κίνηση τον Απρίλιο, φαίνεται πως τα πράγματα κινούνται πάρα πολύ σιγά. Οι τουρίστες από το Ισραήλ θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ 72 ώρες πριν την αναχώρηση τους από την Κύπρο για να επιστρέψουν στη χώρα τους, γεγονός που δυσκολεύει πολύ τα πράγματα».

Σημείωσε ακόμα ότι «επειδή αρκετές από τις εξελίξεις δεν είναι «στο χέρι» μας, δηλαδή το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία, στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με τη δική μας επιδημιολογική κατάσταση, η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή».

Ερωτηθείς τι θα κάνουν οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με βάση τα δεδομένα, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο κ. Τάκκας απάντησε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι συνεργάτες τους, δηλαδή οι τουριστικοί πράκτορες, είναι πότε θα ξεκινήσει η τουριστική χρονιά για να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες. Προς το παρόν είμαστε σε κατάσταση αναμονής και ελπίζουμε σύντομα να ξεκαθαρίσει το πεδίο αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων, όχι μόνο στη επαρχία μας αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό, ούτως ώστε τα ξενοδοχεία να φιλοξενήσουν Κύπριους μέχρι την άφιξη των ξένων τουριστών, ο κ. Τάκκας είπε πως «από την ενημέρωση που έχουμε, το συγκεκριμένο θέμα δεν βρίσκεται στην ατζέντα των νέων χαλαρώσεων που θα συζητηθούν αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης