TourInvest Cyprus

Κέντρα αναψυχής: Παραβιάσεις, καταγγελίες και λουκέτο διαμαρτυρίας

InBusinessNews  29/03/2021 18:28
Κέντρα αναψυχής: Παραβιάσεις, καταγγελίες και λουκέτο διαμαρτυρίας
TourInvest Cyprus

Κέντρα αναψυχής: Παραβιάσεις, καταγγελίες και λουκέτο διαμαρτυρίας

InBusinessNews  29/03/2021 18:28

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), καταδικάζει απερίφραστα όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν τα πρωτόκολλα  του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Διαβάστε ακόμη: 

Εκτός ατζέντας νέων χαλαρώσεων ξενοδοχεία και εστίαση

Δηλώνει δικαιωμένος και προειδοποιεί ο ΠΑΣΙΚΑ

Ταξιδιωτικά πακέτα «εμβολιασμένα» με διασφαλίσεις

Eleonas: Νέα ανάπτυξη κοντά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Παπαντωνίου: Πληρωμές λογαριασμών και cashback στα ταμεία

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ως  Παγκύπρια Ομοσπονδία των Κέντρων Αναψυχής αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής μόνο στους εξωτερικούς χώρους, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν καθόλου, όπως είπε.

Απηύθυνε εκ νέου έκκληση στο Υπουργείο Υγείας και στο Υφυπουργείο Τουρισμού, όπως εξακολουθούν να στηρίζουν το άνοιγμα των κέντρων αναψυχής και στους εσωτερικούς χώρους με ειδικά πρωτόκολλα.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως καταδικάζουν απερίφραστα οποιουσδήποτε παραβιάζουν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, και ζητούν παράλληλα από την Πολιτεία και το Κράτος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταδικάζονται όσοι παραβιάζουν τα πρωτόκολλα.

Για εμάς πυξίδα μας, όπως είπε, δεν είναι και δεν ήταν να παραμείνουν με τα λιγοστά κέντρα που έχουν ανοίξει μέχρι σήμερα,  αλλά να δώσουν την ευκαιρία και στους υπόλοιπους επιχειρηματίες να λειτουργήσουν.

Τόσο οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την επισιτιστική βιομηχανία όσο και με τα κέντρα διασκέδασης, όλοι βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων των σημερινών επιχειρήσεων που λειτουργούν, συμπλήρωσε.

«Για αυτό άλλη μια φορά απευθύνουμε έκκληση σε όσους παραβιάζουν τα πρωτόκολλα από τον κλάδο μας να σεβαστούν τουλάχιστον τους συναδέλφους τους που περιμένουν να λειτουργήσουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, είτε οικογενειακές είτε επιχειρηματικές, όπως είπε.

Σχετικά με την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά μέτρια λόγω των καιρικών συνθηκών, κατέληξε.

Σημειώνεται πως παγκύπρια το τελευταίο 24ωρο καταγγέλθηκαν οκτώ υποστατικά εκ των οποίων τα πέντε στην Πάφο.

48ωρο λουκέτο

Στο μεταξύ, την αναστολή λειτουργίας των κέντρων αναψυχής στην Πάφο, την Δευτέρα και την Τρίτη, ανακοίνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ΠΑ.ΣΙ.Κ.Α. 

Συγκεκριμένα, η Επαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. Πάφου, με αφορμή τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί η Αστυνομία Πάφου σε βάρος αρκετών Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής της επαρχίας, δηλώνει ότι ενόψει συνάντησης που θα διευθετηθεί μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου κ. Νίκου Πενταρά και αξιωματούχων του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α., έχει αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής της τουριστικής περιοχής, του εμπορικού κέντρου Πάφου, καθώς και αυτά της Αγίου Αντωνίου, για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 29.03.21 και 30.03.21 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι  λόγοι για λήψη της σοβαρής αυτής απόφασης είναι η διαφωνία ως προς τον τρόπο που ερμηνεύεται το πρωτόκολλο από κάποια μέλη του Σώματος, οι καταγγελίες και οι πολύ ψηλές ποινές που προνοούνται και καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των χώρων με βάση αυτά τα δεδομένα.

Οι εκπρόσωποι της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. Πάφου ευελπιστούν ότι μετά την συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομικής Δύναμης Πάφου θα διασαφηνιστούν όλα, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η εύρυθμη λειτουργία των χώρων.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας