Μαρίνα Λεμεσού: H πανδημία μείωσε τα σκάφη, όχι τις πωλήσεις

Ο κορωνοϊός επηρέασε και τη Μαρίνα Λεμεσού, επιφέροντας σημαντική μείωση στην κινητικότητα σκαφών, όπως συνέβη και διεθνώς, τονίζει o Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Λεμεσού Νικηφόρος Παμπακάς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο InBusinessNews, ο κ. Παμπακάς αναφέρεται στους στόχους για το 2021, γνωστοποιώντας ότι στα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται η προσθήκη εστιατορίων και καταστημάτων. Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου, ολοκληρώνεται η κατασκευή του συγκροτήματος διαμερισμάτων Castle Residences, με το ενδιαφέρον των αγοραστών να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα: ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ: Τα μεγάλα έργα, ο τζίρος €110 εκατ. και η ανάκαμψη

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Σπίτια από €70.000 και διαμερίσματα από €60.000

Πως επηρεάστηκε η κίνηση στη μαρίνα καθ’ ‘ολη αυτή την περίοδο της πανδημίας; Έρχονταν σκάφη/γιοτ και σε τι ποσοστό συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια;

Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει επηρεάσει αρκετούς τομείς της κοινωνίας μας. Εξαίρεση σε αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και η Μαρίνα Λεμεσού, της οποίας η κινητικότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τους αριθμούς επισκεψιμότητας των ίδιων χρονικών περιόδων προηγούμενων ετών, γεγονός που συμβαίνει σε ολόκληρη τη πόλη της Λεμεσού. Σχετικά με τον κλάδο της ναυτιλίας και των σκαφών αναψυχής η κινητικότητα των σκαφών τόσο παγκοσμίως όσο και στη Μαρίνα Λεμεσού έχει επίσης μειωθεί σημαντικά λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται σε διεθνές επίπεδο, καθώς ενώ μερικά σκάφη έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν, τα αυστηρά πρωτόκολλα εισόδου που εφαρμόζονται στη μαρίνα, αποτρέπουν τις επισκέψεις σκαφών.

Ποιες οι εκτιμήσεις σας για το 2021 αναφορικά με τη μαρίνα;

Η Μαρίνα Λεμεσού προσφέρει ένα ξεχωριστό τρόπο ζωής πάνω στη θάλασσα, συνδυάζοντας οικιστική και εμπορική ανάπτυξη μαζί με μαρίνα για σκάφη αναψυχής. Όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη, το 2021 θα γίνει η παράδοση των διαμερισμάτων του συγκροτήματος Castle Residences στους ιδιοκτήτες τους. Το συγκρότημα Castle Residences αποτελεί την τελευταία φάση του έργου που ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης για αυτή τη χρονιά, έχουμε βάλει ως στόχο την  προσέλκυση περισσότερων σκαφών στη μαρίνα, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και διευκολύνσεων που παρέχεται ολόχρονα. Παράλληλα, ανεξάρτητα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης, στόχο μας αποτελεί και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης σε υφιστάμενους αλλά και καινούργιους πελάτες, διασφαλίζοντας την ασφαλή παραμονή τους στη Μαρίνα Λεμεσού και διατηρώντας το έργο ως ένα μοναδικό προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες της Μαρίνας - οι ιδιοκτήτες σκαφών και το πλήρωμα τους, οι  ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και επαύλεων, καθώς και οι επισκέπτες των καταστημάτων, των εστιατορίων και καφετεριών - θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία πάνω στη θάλασσα. Προσδοκούμε, η Μαρίνα Λεμεσού να αναχθεί ως ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό ταυτίζοντάς την με την ποιότητα, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό. Όσον αφορά την εμπορική ανάπτυξη, τα σχέδια μας για το 2021 περιλαμβάνουν σημαντικές προσθήκες στην γκάμα των εστιατορίων αλλά και των καταστημάτων της Μαρίνας Λεμεσού, με απώτερο στόχο μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομίας αλλά και ψωνίσματος πάνω την θάλασσα, για όλους τους επισκέπτες.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι πωλήσεις των ακινήτων εντός της μαρίνας; Πόσα ακίνητα έχουν πωληθεί και πόσα εκκρεμούν;

Η Μαρίνα Λεμεσού διαθέτει 74 επαύλεις πάνω στη θάλασσα, από τις οποίες μόνο οι 7 είναι διαθέσιμες προς πώληση και έτοιμες για κατοίκηση. Όλες διαθέτουν μαγευτική θέα, ιδιωτικό θαλάσσιο χώρο ή ιδιωτική θέση ελλιμενισμού για σκάφη μήκους μέχρι 20 μέτρα και απέχουν μόνο μερικά βήματα μακριά από την παραλία. Επίσης, στη Μαρίνα Λεμεσού, με την ολοκλήρωση και του Castle Residences, θα υπάρχουν συνολικά 211 ολοκληρωμένα πολυτελή διαμερίσματα πάνω στη θάλασσα, μεταξύ των οποίων τα 18 είναι διαθέσιμα προς πώληση. Όλες οι οικιστικές μονάδες του συγκροτήματος διαθέτουν απρόσκοπτη θέα στη μαρίνα, στην παραθαλάσσια πόλη της Λεμεσού και στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου, ενώ περιβάλλονται από θάλασσα καθώς η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα, γίνεται μέσω ιδιωτικής γέφυρας.

 

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα Castle Residences από πλευράς ανάπτυξης και πωλήσεων;

Το συγκρότημα διαμερισμάτων Castle Residences, αποτελεί την τελευταία φάση του έργου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Απριλίου του 2021, αποτελώντας την τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς διαμέρισμα στην πιο συναρπαστική μαρίνα της Κύπρου.

 

Σε τι ποσοστό βλέπετε να έχει επηρεάσει η πανδημία τις νέες πωλήσεις;

Παρόλο που η πανδημία έχει επηρεάσει διάφορες εκφάνσεις των λειτουργιών της Μαρίνας Λεμεσού, οι πωλήσεις των οικιστικών μονάδων του έργου συνεχίζονται χωρίς να έχουν επηρεαστεί. Αναμφίβολα, η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα που έχουν αναπτυχθεί στο νησί και ως ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο, αποτελεί σημείο αναφοράς για διάφορες επενδύσεις στην Κύπρο. Η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα του που συνδυάζει στοιχεία οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης μαζί με μαρίνα για σκάφη αναψυχής, ενισχύει το ενδιαφέρον των πελατών για να αποκτήσουν ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα και να ζήσουν από κοντά ένα ξεχωριστό τρόπο ζωής. Ειδικά την δεδομένη στιγμή στην οποία η τελευταία φάση του έργου, το συγκρότημα διαμερισμάτων Castle Residences, ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2021, το ενδιαφέρον των αγοραστών παραμένει σε ψηλά επίπεδα. Άλλωστε, ο κύκλος της πανδημίας σιγά σιγά θα κλείσει και θα δoθεί η ευκαιρία στον κόσμο να ταξιδέψει ξανά, επομένως το έργο θα συνεχίσει να προσελκύει ένα μεγάλο εύρος επισκεπτών και αγοραστών.

Πού κυμαίνονται οι τιμές των διαμερισμάτων;

Οι τιμές των διαθέσιμων διαμερισμάτων του συγκροτήματος Castle Residences που περιβάλλονται από θάλασσα, ξεκινούν από €2εκ και επωφελούνται από το ασφαλές περιβάλλον της Μαρίνας Λεμεσού και τις υπηρεσίες concierge που προσφέρει. Οι ένοικοι θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση στη θάλασσα, στους κοινόχρηστους χώρους και τις πισίνες, απολαμβάνοντας παράλληλα στεγασμένο χώρο στάθμευσης, αποθηκευτικό χώρο και προνομιούχα θέση ελλιμενισμού, παρακείμενη στο κτίριο.

Ποιες είναι οι εθνικότητες των αγοραστών και κατά πόσον περιλαμβάνονται και Κύπριοι;

Η Μαρίνα Λεμεσού φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών οι οποίοι κατοικούν μόνιμα με τις οικογένειες τους στα διαμερίσματα και στις επαύλεις του έργου, ενώ έχει προσελκύσει αγοραστές από περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από Βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία και, πιο πρόσφατα, Μέση και Άπω Ανατολή, ενώ οι εθνικότητες των πελατών που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό. Κοινό στοιχείο όλων, αποτελεί το γεγονός ότι η Μαρίνα Λεμεσού και κατ’ επέκταση η Λεμεσός και η Κύπρος, έχει επιλεχθεί ως τοποθεσία για την μόνιμή τους κατοικία, καθιστώντας την επένδυση τους ως μια συνειδητή επενδυτική επιλογή.

 

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες