Smoothie Factory: The Healthier Side of Life

Ανατρεπτική γαστρονομική πρόταση με μοναδικά και καινοτόμα προϊόντα φτιαγμένα από αγνά συστατικά και φρέσκα φρούτα, ιδιαίτερα για όσους στρέφονται στην υγιεινή διατροφή και όχι μόνο. Ο λόγος για το Smoothie Factory που έκανε την εμφάνισή του στη Λευκωσία εν μέσω της πανδημίας και αποτελεί το μέρος της διεθνούς αλυσίδας που λειτουργεί σήμερα σε πέραν των 20 χωρών ανά τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Tel Aviv – Beirut: Η νέα ταινία του Olivewood που γυρίστηκε στην Κύπρο

Πως προέκυψε η ιδέα για το άνοιγμά του στην Κύπρο, το concept πίσω από την διεθνή αλυσίδα, για τα προϊόντα και επιλογές που προσφέρει, πώς κατάφερε να ανταπεξέλθει εν καιρώ κορωνοϊού καθώς και για τα μελλοντικά του πλάνα, μίλησε στο InBusinessNews o Managing Director του Smoothie Factory Cyprus, Ηλίας Κόκκινος. Τι είναι το Smoothie Factory;
To Smoothie Factory μια νέα ανατρεπτική γαστρονομική πρόταση με μοναδικά και καινοτόμα προϊόντα όπως αγνά και υγιεινά Smoothies με πραγματικά φρούτα, Cold-Pressed Juices, gourmet σάντουιτς, σαλάτες και healthy bars, όλα με προσεγμένες πρώτες ύλες και αγνά συστατικά τα οποία υπόσχονται μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία στην κατηγορία light healthy eating. Στόχος μας είναι να συμπληρώσουμε ένα κενό στο χώρο του healthy gastronomy με σύνθημα the healthier side of life’.

Διαβάστε ακόμα:
 Χάρης Χαμπάκης: Η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον των τραπεζών

Ως μια διεθνής αλυσίδα, το Smoothie Factory ξεκίνησε από τον αθλητή James Villasana το 1996 στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών και σήμερα λειτουργεί σε 20 χώρες ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένων Αυστραλία, Ντουμπάι, Κατάρ, Κίνα, Σιγκαπούρη. Είμαστε περήφανοι που μέσα από μια απαιτητική διαδικασία έχουμε επιλέγει ως Master Franchisee από το Smoothie Factory (https://smoothiefactory.com) αφού μας έχουν εμπιστευτεί για να φέρουμε μια τόσο ανατρεπτική γαστρονομική πρόταση στην αγορά.
 

 
 
Πώς προέκυψε η ιδέα για το άνοιγμά του στην Κύπρο; Ποια είναι η εμπειρία σας μέχρι τώρα σε χώρους εστίασης;
Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Ηνωμένο Βασίλειο στον κλάδο του Business and Marketing και αφού δούλεψα για δυο χρόνια στο Λονδίνο, αποφάσισα ότι ήθελα να μπω στον χώρο των επιχειρήσεων, ξεκινώντας κάτι το οποίο όχι μόνο θα με εξέφραζε προσωπικά αλλά ταυτόχρονα θα ήταν κάτι τολμηρά καινούριο, καινοτόμο και ανατρεπτικό για τα κυπριακά δεδομένα. Επιστρέφοντας από το Λονδίνο ένοιωσα ότι μου έλειψαν τα ποιοτικά “Juice Bars” με αυστηρά προσεγμένες πρώτες ύλες και καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής…  συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε ένας γνήσιος χώρος ο οποίος να ειδικεύεται στο κομμάτι των αυθεντικών Smoothies και των Cold-Press Juices, κάτι που, πιστεύω, επιζητεί σήμερα η κοινωνία ως απαραίτητο συστατικό στοιχείο της αναζήτησης μας για ευεξία, και υγιεινή διατροφή. Έτσι, μετά από αρκετή έρευνα, κατέληξα στην ιδέα του Smoothie Factory στην Κύπρο, αφού οι φιλοσοφία του, οι γαστρονομικές του αρχές, αξίες και γεύσεις συνάδουν πλήρως με το δικό μου -αλλά και μεγάλου μέρους της σύγχρονης κοινωνίας που αναζητεί «the healthier side of life» - lifestyle.
 
Τι είναι αυτό που κάνει να ξεχωρίζει το Smoothie Factory Cyprus και ποιο το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα έναντι άλλων χώρων εστίασης;
Το Smoothie Factory ξεχωρίζει γιατί τα smoothies, τα superfood bowls και τους cold pressed χυμούς που φτιάχνονται με πραγματικά φρούτα και λαχανικά, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, επεξεργασμένα σάκχαρα και σιρόπια. Αξιοποιούμε τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν στην κυπριακή και διεθνή αγορά για τη δημιουργία υγιεινών, καινοτόμων και μοναδικών προϊόντων. Έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό χώρο εστίασης στο κέντρο της πρωτεύουσας που υποστηρίζει τις αξίες και το σύνθημα μας the healthier side of life, μέσα από διακοσμητικές πινελιές που τονίζουν την αφοσίωση μας στην φρεσκάδα, αυθεντικότητα υλικών, ανατρεπτική ζωντάνια και ευεξία. Επιστέγασμα της εμπειρίας είναι οι εκπαιδευμένοι από το Smoothie Factory US Smoothologists μας, οι Baristas και εξειδικευμένοι Healthy Eating Chefs μας!
 
Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ότι διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα μοναδικών προϊόντων, αφού δεν περιοριζόμαστε μόνο στην παρασκευή smoothies αλλά προσφέρουμε φρέσκους cold pressed χυμούς, προγράμματα κάθαρσης του οργανισμού από τοξίνες (cold-pressed Juice Cleanse Programs) – ένα καινοτόμο πρόγραμμα DETOX που πραγματικά αξίζει όλοι να το δοκιμάσουν, υγιεινά σνακ όπως μπάρες χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα και σως από μούρα, superfood bowls, protein balls, frozen yogurt, ένα ‘θεϊκό’, μοναδικό, εξαιρετικό Brunch Menu, μοναδική ποιότητα καφέ 100% arabica και άλλα πολλά προϊόντα. Όλα μας τα προϊόντα μπορείς να τα απολαύσεις στον μοναδικό μας χώρο , αλλά είναι διαθέσιμα και για delivery και take-away!
 

 
 
Ποιες οι προκλήσεις και δυσκολίες για τη δημιουργία και καθιέρωση του Smoothie Factory στην Κύπρο; Πώς αντιμετωπίστηκαν αυτές οι προκλήσεις και δυσκολίες;
Η μεγαλύτερή μας πρόκληση ήταν το άνοιγμα του καταστήματός μας εν μέσω κορωνοϊού, σε μια περίοδο που ο ιός COVID-19 ταλανίζει την υφήλιο. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν μπροστά μας και κληθήκαμε να τα αντιμετωπίσουμε στο ξεκίνημά μας. Παρόλα αυτά, δεν το βάλαμε κάτω, αφού οι σχεδιασμοί και δεσμεύσεις μας έγιναν αρχές του 2020. Είμαστε όμως ευτυχείς που, έστω και με καθυστέρηση λόγω του llockdown την άνοιξη, όταν ανοίξαμε μέσα Αυγούστου, η αγκαλιά και υποδοχή του κοινού ήταν πέραν από κάθε προσδοκία, λαμβανομένων υπόψιν των ιδιαίτερων συνθήκων πανδημίας!
 
Ποια είναι η γκάμα προϊόντων που διαθέτει το Smoothie Factory και σε ποια κατηγορία καταναλωτών απευθύνονται;
Το Smoothie Factory προσφέρει μεγάλη επιλογή μοναδικών smoothies για όλα τα γούστα όπως smoothies με εξωτικά φρούτα, αβοκάντο, ρόδι, οργανικό acai, μούρα, φυστικοβούτυρο, kale, ginger και άλλα πολλά. Επιπλέον προσφέρουμε cold pressed juices, frozen yogurt, σπιτική granola, υπέροχα μπολ με υπερ-τροφές (Superfood Bowls) με βάση την καρύδα, το οργανικό acai και pitaya berry και με γαρνιτούρες οι οποίες απογειώνουν τα πιάτα προσφέροντας στον καταναλωτή ένα συνονθύλευμα γεύσεων και θρεπτικών συστατικών. Επιπρόσθετα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα ζεστά μας ροφήματα τα οποία φτιάχνονται με μεράκι και με εξαιρετική ποικιλία και χαρμάνι καφέ. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στα σνακ και σάντουιτς τα οποία παρασκευάζονται μέσα στην κουζίνα μας και μπορούν να παραγγελθούν σε μεγάλες ποσότητες (sandwich, cheese, fruit and healthy dessert platters) για εταιρικά events, συνέδρια, συναντήσεις και ως κεραστικά και δώρα σε γιορτές.

Η γκάμα των προϊόντων που διαθέτει το Smoothie Factory, απευθύνεται σε όλους και ιδιαίτερα στην κατηγορία των καταναλωτών οι οποίοι αγαπούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και επιδιώκουν την ευεξία και ευζωία, χωρίς να γίνονται γευστικοί ή και γαστρονομικοί συμβιβασμοί! Η εμπειρία τω πρώτων μηνών λειτουργίας μας δείχνει ότι ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών έχει αγκαλιάσει με πάθος τις προτάσεις του Smoothie Factory και υιοθετεί το σύνθημα μας The Healthier Side of Life .
 

 
 
Πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα προϊόντα του Smoothie Factory;
Τα προϊόντα του Smoothie Factory μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον χώρο μας το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Στασίνου 8, 1060, Λευκωσία. Επίσης, προσφέρουμε υπηρεσία κατ’ οίκον διανομής και take-away από τις 8πμ μέχρι τις 7 μμ από Δευτέρα έως Σάββατο και Κυριακή από τις 10 πμ μέχρι 7 μμ.

Για κατ’ οίκον διανομή μπορείτε να μας παραγγείλετε απ’ ευθείας στο 22 335151 ή και μέσα από όλες τις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής (Foody, Wolt, Deliveryman, Bolt)
 
Ποιοι οι δικοί σου μελλοντικοί στόχοι και του Smoothie Factory Cyprus? Υπάρχουν πλάνα για άνοιγμα καταστημάτων και σε άλλες επαρχίες πέραν της Λευκωσίας;
Ναι, υπάρχουν πλάνα για επέκταση με επιπρόσθετα καταστήματα στη Λευκωσία αλλά και σε άλλες επαρχίες, αλλά μέχρι στιγμής είμαστε συγκρατημένοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον ιό COVID-19. Είναι όμως στα άμεσα σχέδιά μας.

Οι μελλοντικοί μας στόχοι είναι η επιτυχία του καινοτόμου εγχειρήματος μας μας, η εδραίωση του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε, να κερδίσουμε την αγάπη του κόσμου και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να εργαζόμαστε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
 

 

 

 
Facts & Figures:
Αριθμός Καταστημάτων: 1
Αριθμός Προϊόντων: 135 προϊόντα με μέσο όρο 15 προϊόντα ανά κατηγορία
Αριθμός Προσωπικού: 15 άτομα
 

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Leaders in Hospitality Awards: Ποιοι διακρίθηκαν
Αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις
45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition: Τεράστια επιτυχία για ένα συνέδριο-ορόσημο
Lila Izakaya: Το νέο ασιατικό εστιατόριο που άνοιξε στο παλιό λιμάνι Λεμεσού
Η Κύπρος στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «International Food and Drink Event (IFE)» στο Λονδίνο
Οι εισηγήσεις Κουμή για τις κατασκηνώσεις πολυτελείας « glamping»-Τι θέλει να διασφαλίσει η Κυβέρνηση
ΟΣΙΚΑ: Γεμάτα τα κέντρα εστίασης το τριήμερο, άγγιξαν το 100% οι πληρότητες