Νικηφόρος Παμπακάς: Άλλαξε το πρόσωπο της πόλης η Μαρίνα Λεμεσού

Πρωταρχικός στόχος με τη δημιουργία της Μαρίνας Λεμεσού, ήταν να τεθεί τόσο η πόλη, όσο και η Κύπρος στον διεθνή χάρτη με τις περιοχές στις οποίες προσφέρονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και υποδομές, αναβαθμίζοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και προσελκύοντας ποιοτικό τουρισμό, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Λεμεσού Νικηφόρος Παμπακάς. Η εταιρεία ήταν υποψήφια στα φετινά IN Business Awards στην κατηγορία Τουρισμός, ψυχαγωγία, εστίαση.

Διαβάστε ακόμα:
Κορωνοϊός: Από τα μέτρα στήριξης κρέμονται οι επιχειρήσεις
Υπεραγορές: Καλάθια γεμάτα... πανικό και αβεβαιότητα
 
One-stop… προορισμός
Η Limassol Marina Ltd είχε αναλάβει τον σχεδιασμό, κατασκευή, ανάπτυξη και διαχείριση του Έργου της Μαρίνας Λεμεσού από το 2008, με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και διευκολύνσεων στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο συμπεριλαμβανομένου οικιστικών, εμπορικών, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών αναπτύξεων. Οι διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες Cybarco Ltd, Φραγκούδη & Στεφάνου Λτδ, Iωάννου & Παρασκευαΐδης Λτδ, J&P-AVΑΧ S.A, AΘΗΝΑ A.T.E., LMDC Services Ltd και Stamoland Properties Ltd αποτελούν τους επιχειρηματικούς οργανισμούς που μετέχουν στην Limassol Marina Ltd. Αφού κατέστη εφικτό να μπει η Λεμεσός και η Κύπρος στον διεθνή χάρτη όπου προσφέρονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και υποδομές με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το Έργο αναπτύσσεται συνεχώς σε έναν one-stop προορισμό για όλους τους επισκέπτες του νησιού. Η Μαρίνα Λεμεσού έχει αλλάξει το πρόσωπο της πόλης, έχει αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας και το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού και έχει ήδη τοποθετήσει την Κύπρο στον ναυτικό χάρτη των σκαφών αναψυχής.
 
Προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού
Παράλληλα, συνεχίζει να ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, να αναβαθμίζει την υποδομή στον τομέα της θαλάσσιας αναψυχής, να βελτιώνει την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό, να εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν, να προσελκύει περισσότερους τουρίστες υψηλής εισοδηματικής τάξης και να αποτελεί το έναυσμα για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.
 
Το στοίχημα
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί το πρώτο εγχείρημα επενδυτικής ανάπτυξης τόσο μεγάλης εμβέλειας για τα δεδομένα της Κύπρου, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η ίδια η φύση του Έργου και η επιτυχημένη ολοκλήρωσή του αποτέλεσε εξ αρχής τη μεγαλύτερη πρόκληση. Στη συνέχεια, οι κλυδωνισμοί στην οικονομία που προκλήθηκαν το 2013 αποτέλεσαν και για εμάς μια πρόκληση. Το στοίχημα που θέσαμε ήταν να διατηρήσουμε απρόσκοπτα και προσηλωμένα στον αρχικό σχεδιασμό μας το όραμα, την εξέλιξη και την ανάπτυξη του έργου, προοπτική που όπως διαφάνηκε από τη συνέχεια, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 
Οι διακρίσεις
Ο τομέας δραστηριοποίησης της Μαρίνας Λεμεσού παρουσιάζει ένα αξιοσημείωτο εύρος και αποτελεί ένα πεδίο μεγάλων προκλήσεων και εξαιρετικών ευκαιριών παρουσιάζοντας μια ταχύτατη ανάπτυξη. Την ανάπτυξη αυτή καλούμαστε να παρακολουθούμε, υιοθετώντας διεθνείς πρακτικές και αναβαθμίζοντας διαρκώς το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Την ίδια στιγμή ο τομέας ανάπτυξης γης κινείται με γοργούς και ικανοποιητικούς ρυθμούς, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, για τη πώληση των εναπομείναντων διαμερισμάτων και επαύλεων. Πιστεύω ότι η νέα δεκαετία αναμένεται να αποτελέσει μια σύγχρονη εκδοχή της Αναγέννησης με τα οικονομικά δεδομένα να επανακαθορίζονται και την τεχνολογική εξέλιξη να αναλαμβάνει έναν πρωτεύοντα και ρυθμιστικό ρόλο. Εμείς, ως Μαρίνα Λεμεσού υποδεχόμαστε τη νέα δεκαετία, έχοντας θέσει τον πήχη των προσδοκιών στην κορυφή, καθώς είμαστε η πρώτη “Blue Flag” μαρίνα στην Κύπρο και η πέμπτη μαρίνα στο κόσμο που έχει βραβευτεί με το Five Gold Anchor Platinum Award.
 
Αναγκαιότητα η παροχή κινήτρων
Εντός του 2020, η Μαρίνα Λεμεσού ολοκληρώνεται, και εμείς από δικής μας πλευράς θα πρέπει να διατηρήσουμε τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών που ήδη προσφέρουμε. Οι πελάτες μας, μας εμπιστεύονται απόλυτα, και αυτό σημαίνει ότι από λειτουργικής πλευράς πρέπει να είμαστε άψογοι σε όλους τους τομείς. Θέλω σε αυτό το σημείο να προσθέσω ότι επειδή ως μαρίνα δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της θαλάσσιας αναψυχής, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρήση σκαφών. Η βιομηχανία της μαρίνας παγκοσμίως πρέπει να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στο νέο μεταβαλλόμενο τοπίο, ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετεί ικανοποιητικά τους πελάτες της, αλλά και να διαχειρίζεται σωστά τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Παράλληλα, οφείλει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και στις καινοτόμες πρωτοβουλίες για δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι υπάρχει άμεση ανάγκη παραχώρησης περισσότερων κινήτρων από την κυβέρνηση, ώστε να αναβαθμιστεί ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, να προσελκυσθούν περισσότερα σκάφη στο νησί και να διατηρηθούν οι βέλτιστες λειτουργικές πρακτικές ούτως ώστε να παραμείνει η Κύπρος ως σημείο αναφοράς στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στη Μεσόγειο.

Το όραμα
Όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, διατηρώντας έτσι τη Μαρίνα Λεμεσού ως ένα και μοναδικό προορισμό για την Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες της Μαρίνας – από τους ιδιοκτήτες σκαφών και το πλήρωμα τους, μέχρι τους κατοίκους των διαμερισμάτων και επαύλεων, καθώς και τους επισκέπτες της εμπορικής περιοχής - θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία πάνω στη θάλασσα. Προσδοκούμε η Μαρίνα Λεμεσού να αναχθεί ως ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό ταυτίζοντάς την με την ποιότητα, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό, προκειμένου μαζί να δημιουργήσουμε τις ιδανικότερες συνθήκες για ένα ευοίωνο μέλλον για όλους.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου