Κορωνοϊός: Δείχνει τα …δόντια του στους ξενοδόχους

Οι παγκόσμιες συνέπειες του κορωνοϊού άρχισαν σιγά σιγά να επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό και τον κυπριακό τουρισμό. Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να παρατηρείται ένα μούδιασμα σε ότι αφορά την ροή των κρατήσεων σε ξενοδοχεία, τάση η οποία συνεχίζεται και αυτές τις μέρες, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρίας Ιωαννίδης. Το μούδιασμα αφορά όλη την περίοδο του επικείμενου καλοκαιριού.
 
«Θα έλεγα ότι παρατηρείται μια τάση για αναστολή της απόφασης να προχωρήσουν σε προκράτηση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες κρατήσεις της περσινής χρονιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης. Πρόσθεσε πως εκεί που θα γινόταν μια προκράτηση, ο ενδιαφερόμενος το αναστέλλει για λίγο αργότερα μέχρι να δει πως ξεκαθαρίζει η εικόνα με την επιδημία κορωνοϊού. Βεβαίως, συμπλήρωσε, το φαινόμενο αναστολής κρατήσεων ποικίλλει ανάλογα με την κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, τους συνεργάτες της καθώς επίσης και από το με ποιες αγορές συνεργάζεται περισσότερο.
 
Διαβάστε ακόμα: Τρένο στην ορεινή Κύπρο το 2023
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρίστες που αναστέλλουν τις κρατήσεις τους προέρχονται κυρίως από χώρες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Πάντως, ο Γενικός Διευθυντής  του ΠΑΣΥΞΕ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τάση ως φυσιολογική ψυχολογική αντίδραση με δεδομένη τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί διεθνώς.
 
Τόνισε, παράλληλα, πως οι προγραμματισμοί τόσο των αεροπορικών πτήσεων όσο και των πακέτων διακοπών και προγραμμάτων των διοργανωτών ταξιδιών παραμένουν ως έχουν, με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς.
 
Διαβάστε ακόμα: Altamira: 6 νέα σπίτια από €45.000! (pics)
 
Ερωτηθείς για το κατά πόσον ο ΠΑΣΥΞΕ προτίθεται να δώσει οδηγίες στα μέλη του προκειμένου να ακολουθηθεί κοινή πολιτική στις ακυρώσεις κρατήσεων, όπως έπραξε στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως ο ΠΑΣΥΞΕ επί του παρόντος παρακολουθεί την κατάσταση. «Αναλόγως εξελίξεων, εάν και εφόσον κριθεί σκόπιμο, σε  συντονισμό με το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα δούμε πως θα υπάρξει μια ενιαία ή άλλως πως μεταχείριση, όμως επί του  παρόντος αυτό είναι στη δικαιοδοσία της κάθε ξενοδοχειακής επιχείρησης διότι ως Σύνδεσμος δεν δικαιούμαστε να παρεμβαίνουμε σε θέματα συνεργασίας των μελών μας», σημείωσε.
 
Καλύτερη εικόνα για τον τρόπο δράσης των ξενοδόχων θα δώσει η άφιξη από τη Γερμανία, του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου, ο οποίος αυτή τη βδομάδα έχει εκεί επαφές με τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, παρά την ακύρωση της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου (ITB) λόγω του κορωνοϊού.
 
Για την ώρα, η κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση, ανάλογα κα με τα συμβόλαια συνεργασίας που έχει με τους διάφορες τροφοδότες/πελάτες της, θα κάνει τις δικές της διευθετήσεις σε συνεννόηση και με τους ξένους συνεργάτες της.
 
Την ίδια ώρα, στα ξενοδοχεία, τηρείται το πρωτόκολλο προληπτικών μέτρων που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας, στο ενδεχόμενο εμφάνισης πιθανού κρούσματος. Οι εν λόγω οδηγίες έχουν προωθηθεί στις ξενοδοχειακές μονάδες από τις 4 Φεβρουαρίου, ώστε το προσωπικό να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται.
 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ