Bakery Kafeneio: Αφιερωμένο στην υγιεινή διατροφή
08:00 - 14 Δεκεμβρίου 2019
Άνοιξε τις πόρτες του το 2016 και το όνοµά του παραπέµπει στην ιστορία του χώρου όπου στεγάζεται, καθώς εκεί λειτούργησε το 1922 ένα από τα πρώτα αρτοποιεία της Λεµεσού.
Η σχέση της Κριστιάνας Κλεάνθους µε τη µαγειρική και η τάση της να δηµιουργεί νέες συνταγές διέπεται από µια αγάπη που κρατάει χρόνια. Την έκανε επάγγελµα µετά από 17 χρόνια αφοσίωσης στη νοµική, όταν το 2016 άφησε πίσω της το άγχος και την πίεση του χώρου, για να κάνει πραγµατικότητα το Bakery Kafeneio.
Η σχέση της Κριστιάνας Κλεάνθους µε τη µαγειρική και η τάση της να δηµιουργεί νέες συνταγές διέπεται από µια αγάπη που κρατάει χρόνια. Την έκανε επάγγελµα µετά από 17 χρόνια αφοσίωσης στη νοµική, όταν το 2016 άφησε πίσω της το άγχος και την πίεση του χώρου, για να κάνει πραγµατικότητα το Bakery Kafeneio.
Διαβάστε ακόμα: Πώς αλλάζει ο χάρτης των ξενοδοχείων
Τα οικονοµικά µέσα για το ξεκίνηµα της επιχείρησης ουσιαστικά δεν υπήρχαν, αφού οι τράπεζες δεν ήταν διατεθειµένες να παράσχουν οποιαδήποτε οικονοµική διευκόλυνση σε ένα τοµέα εστίασης που θεωρούσαν µεν καινοτόµο, αλλά ταυτόχρονα επίφοβο. Η επιχείρηση άρχισε µε τις ελάχιστες προσωπικές µου οικονοµίες, µε πολλή δουλειά, στερήσεις, κόπο και φαντασία από εµένα και από τον µικρό κύκλο ανθρώπων που είχα γύρω µου.
Το κενό
Αν και αρκετές επιχειρήσεις είχαν παρουσιάσει τότε µε επιτυχία την τάση του breakfast/brunch και ο κόσµος τις αγκάλιασε, υπήρχε κενό στην αγορά για ένα χώρο εστίασης που θα ήταν αφοσιωµένος αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και θα πρόσφερε εναλλακτικές επιλογές ροφηµάτων, προγεύµατος, brunch, µεσηµεριανού και γλυκών χωρίς γλουτένη ή επεξεργασµένη ζάχαρη, δίδοντας vegan προτάσεις.
Η υγεία
Από το ξεκίνηµα δηµιουργήσαµε ροφήµατα µε ενεργό κάρβουνο, όπως τη µαύρη λεµονάδα και το latte και προσφέραµε το ιαπωνικό τσάι µάτσα, άγνωστα τότε στο ευρύ κοινό.
Προσπαθούµε συνεχώς να βελτιωνόµαστε, ειδικά στο κεφάλαιο της υγείας και της υγιεινής διατροφής, δίδοντας έµφαση σε άτοµα που αθλούνται, που νηστεύουν ή αντιµετωπίζουν προβλήµατα όπως οι δυσανεξίες ή οι αλλεργίες.
Προωθούµε τα όσπρια ακόµη και σε µορφή επιδορπίου, όπως η pavlova µε µαρέγκα από ορό ρεβιθιών και είναι σηµαντικό για εµάς το ότι κάναµε ανθρώπους όλων των ηλικιών να τα αγαπήσουν.
Διαβάστε ακόμα: Μaster of the game ο Όμιλος Πηλακούτα
Το ξεκίνηµα
Τα οικονοµικά µέσα για το ξεκίνηµα της επιχείρησης ουσιαστικά δεν υπήρχαν, αφού οι τράπεζες δεν ήταν διατεθειµένες να παράσχουν οποιαδήποτε οικονοµική διευκόλυνση σε ένα τοµέα εστίασης που θεωρούσαν µεν καινοτόµο, αλλά ταυτόχρονα επίφοβο. Η επιχείρηση άρχισε µε τις ελάχιστες προσωπικές µου οικονοµίες, µε πολλή δουλειά, στερήσεις, κόπο και φαντασία από εµένα και από τον µικρό κύκλο ανθρώπων που είχα γύρω µου.
Το κενό
Αν και αρκετές επιχειρήσεις είχαν παρουσιάσει τότε µε επιτυχία την τάση του breakfast/brunch και ο κόσµος τις αγκάλιασε, υπήρχε κενό στην αγορά για ένα χώρο εστίασης που θα ήταν αφοσιωµένος αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και θα πρόσφερε εναλλακτικές επιλογές ροφηµάτων, προγεύµατος, brunch, µεσηµεριανού και γλυκών χωρίς γλουτένη ή επεξεργασµένη ζάχαρη, δίδοντας vegan προτάσεις.
Η υγεία
Από το ξεκίνηµα δηµιουργήσαµε ροφήµατα µε ενεργό κάρβουνο, όπως τη µαύρη λεµονάδα και το latte και προσφέραµε το ιαπωνικό τσάι µάτσα, άγνωστα τότε στο ευρύ κοινό.
Προσπαθούµε συνεχώς να βελτιωνόµαστε, ειδικά στο κεφάλαιο της υγείας και της υγιεινής διατροφής, δίδοντας έµφαση σε άτοµα που αθλούνται, που νηστεύουν ή αντιµετωπίζουν προβλήµατα όπως οι δυσανεξίες ή οι αλλεργίες.
Προωθούµε τα όσπρια ακόµη και σε µορφή επιδορπίου, όπως η pavlova µε µαρέγκα από ορό ρεβιθιών και είναι σηµαντικό για εµάς το ότι κάναµε ανθρώπους όλων των ηλικιών να τα αγαπήσουν.