Πώς αλλάζει ο χάρτης των ξενοδοχείων

Αδιαμφισβήτητα ο τουρισμός είναι σημαντικός αιμοδότης της κυπριακής Οικονομίας, με τους εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία να καταβάλλουν συνεχής προσπάθειες για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Στις προσπάθειες αυτές συγκαταλέγεται και η ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Το InBusinessNews παρουσιάζει τα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που αναμένεται να ανεγερθούν τα επόμενα χρόνια και για τα οποία είτε έχει δώσει τη συγκατάθεση του το Τμήμα Περιβάλλοντος είτε βρίσκεται ενώπιον του η σχετική περιβαλλοντική μελέτη το 2019.

Διαβάστε ακόμα: Μaster of the game ο Όμιλος Πηλακούτα

Διαβάστε ακόμα: Bakery Kafeneio: Αφιερωμένο στην υγιεινή διατροφή


Τετράστερο ξενοδοχείο στην Έγκωμη


Πράσινο πήρε πρόσφατα η κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων στην Έγκωμη από την Doms Group Ltd. Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται κυρίως από 144 δωμάτια, εστιατόρια, bars, γυμναστήριο, σπα και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 
 
Το νέο κτήριο θα επεκταθεί με υπόγειο 1,600 τ.μ. και 12 ορόφους που θα συμπεριλαμβάνει ισόγειο, μεσοπάτωμα, μηχανολογικό όροφο, οκτώ ορόφους δωματίων, βατή οροφή, συνολικά 8,200 τ.μ. 
Στο υπόγειο χωροθετούνται 54 χώροι στάθμευσης και βοηθητικές χρήσεις του ξενοδοχείου (μηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, πλυντήρια, server rooms, wc, δωμάτιο ασφαλείας, χώροι προσωπικού κλπ). Στο ισόγειο θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, η είσοδος – lobby, καθιστικά, μπαρ, υπηρεσίες, και εστιατόριο με κουζίνα. 

Ξενοδοχείο και τουριστικές επαύλεις στο Πέρα Πέδι

Η προτεινόμενη ανάπτυξη προβλέπει την λειτουργία ξενοδοχέιου τριών αστέρων, ενώ επιπρόσθετα θα διαθέτει εμπλουτιστικές μονάδες όπως, μεγάλο και εξειδικευμένο SPA – Κέντρο Ευεξίας, χώρο συνεδρίων και εκδηλώσεων, κατάστημα, χώρους ψυχαγωγίας ενηλίκων και παιδιών, υπαίθρια και κλειστή κολυμβητική δεξαμενή, ποδηλατόδρομους κ.α.

Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 68 κλινών και το κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου θα περιλαμβάνει: Χώρο υποδοχής και σαλόνι, Κουζίνες και άλλους συναφείς λειτουργικούς και αποθηκευτικούς χώρους, Εστιατόριο, Χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων (ballroom), Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων, Χώρο τηλεόρασης και παιχνιδιών, Υπηρεσία και χώρο ενοικίασης σκι και ποδηλάτων, Κατάστημα, Εσωτερικό Bar και Pool Bar κ.α.

Στην ανάπτυξη περιλαμβάνονται και πέντε ανεξάρτητες Τουριστικές Επαύλεις και υποστηρικτικές υποδομές συνολικού επιμετρήσιμου συντελεστή δόμησης 4.399 τ.μ. και επιμετρήσιμου συντελεστή κάλυψης 4.188 τ.μ.

Larnaca Tower

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο κτήρια, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα πολυώροφο κτίριο δίπλα. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 100 δωμάτια, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, εστιατόρια και μπαρ, γραφεία, δύο πισίνες και γυμναστήριο. Όσον αφορά το κτήριο 30 ορόφων δίπλα, αυτό θα προσφέρει πολυτελή διαμερίσματα, γραφεία, 2 επίπεδα χώρων στάθμευσης, 2 πισίνες και κέντρο ευεξίας, γυμναστήιρο, εστιατόρια και μπαρ, κήπους και αίθουσα τελετών και δεξιώσων. 


CAPE GRECO HOTEL


Eνώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται και η μελέτη για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας«Cape Greco Hotel» ιδιοκτησίας της του JCG Group. Το Προτεινόμενος Έργο περιλαμβάνει πενταώροφη ξενοδοχειακή μονάδα συμπεριλαμβανομένου και υπόγειου χώρου. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει 180 δωμάτια και 40 διαμερίσματα (condo units).Η κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας θα έχει σχήμα τόξου και θα είναι χωρισμένη σε 2 κτήρια, τα οποία θα ενώνονται στο ισόγειο.

Τετράστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα
Την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος έλαβε η αίτηση της εταιρείας Σωτήρης και Παναγιώτης Χρίστατσος Λτδ για την ανέγερση ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 222 κλινών στην Αγία Νάπα. Το ξενοδοχείο θα ανεγερθεί στην τοποθεσία Σκλάβος – Γιαλούδη, σε απόσταση περίπου 150 μέτρα βορειοανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Νάπας και 1χλμ από το κέντρο του οικιστικού πυρήνα. 

Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Αρχή, το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους και θα περιλαμβάνει 111 δωμάτια, πισίνα, υπαίθριο υδρομασάζ, κέντρο ευεξίας. καθώς και 69 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο (εκ των οποίων οι 6 για ΑμεΑ). 


Formatio Hotel

Η δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων με δύο πτέρυγες βρίσκεται ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος. Το «Formatio Hotel» αφορά μια ενιαία μικτή τουριστική ανάπτυξη (ξενοδοχειακή μονάδα) κατηγορίας πέντε αστέρων, η οποία θα αποτελείται από δύο πτέρυγες, εκ των οποίων η μια θα απευθύνεται σε οικογένειες, περιλαμβανομένων εξωτερικών ανώτερης ποιότητας σουιτών (superior suites) νοτιοανατολικά της ανάπτυξης, και η άλλη θα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.  Το κόστος υλοποίησης της ανάπτυξης εκτιμάται στα €50 εκατ.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω μονάδα θα αποτελείται από την ανατολική πτέρυγα (Atlantica Bellevue Park) που θα απευθύνεται σε οικογένειες, περιλαμβανομένων εξωτερικών ανώτερης ποιότητας σουιτών (superior suites) νοτιοανατολικά της ανάπτυξης, και την δυτική πτέρυγα (Atlantica Ammos Bay) που θα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. 
Κατά τη λειτουργία της ανάπτυξης, ο αριθμός των παραθεριστών την περίοδο αιχμής εκτιμάται σε 1,170 ανά ημέρα, ενώ εκτιμώνται επιπλέον 500 επισκέπτες ανά ημέρα στα εστιατόρια, τα bars, τα καταστήματα, καθώς και σε όλους τους χώρους ευεξίας (spa).

Στην ανάπτυξη θα εργοδοτούνται συνολικά 500 περίπου εργαζόμενοι.


Flamingo Paradise


Την ανέγερση ξενοδοχείου τριών αστέρων και δυναμικότητας 110 κλινών στον Πρωταρά προγραμματίζει η L.T. Flamingo Paradise Ltd & Άλλοι Λτδ, σε τεμάχιο στο οποίο υπάρχουν δύο ξενοδοχειακές μονάδες και ένα εστιατόριο. Το Τμήμα Περιβάλλοντος έδωσε την έγκρισή του για την υπό μελέτη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία προτείνεται να ανεγερθεί στον Πρωταρά.

Η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, και πέντε ορόφους με 22 δωμάτια σε κάθε όροφο, καθώς και roof garden. Συνολικά θα περιλαμβάνει 110 δωμάτια, χώρο υποδοχής, μπαρ, εστιατόρια, πισίνες, όπως επίσης και 61 χώρους στάθμευσης σε υπόγεια και ισόγειο. 

Marina Bay

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται η περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας στον Δήμο Αγίας Νάπας.Το προτεινόμενο έργο ονομάζεται «Ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Marina Bay» των εταιρειών Abelia Campus Ltd & ACC Hadjichristou Bros Ltd, στο Δήμο Αγίας Νάπας, στην επαρχία Αμμοχώστου» και αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 336 δωματίων και διαμερισμάτων (668 κλινών). Το κόστος για την κατασκευή του προτεινόμενου έργου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από ιδιωτικά κεφάλαια.


Akamanthea village


Πράσινο άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την προσθήκη ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων στο υφιστάμενο τουριστικό χωριό Akamanthea village στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, στην περιοχή «Τρουλιά». Το προτεινόμενο έργο θα είναι δυναμικότητας 174 δωματίων, δηλαδή 325 ξενοδοχειακών κλινών. Το καθαρό εμβαδό προς ανάπτυξη θα είναι σε 9.000m2, περίπου.

Ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σωτήρα

Το προτεινόμενο έργο με βάση τη μελέτη που κατατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος,  αφορά ξενοδοχειακή ανάπτυξη δυναμικότητας 452 κλινών, στην κοινότητα Σωτήρας, στην επαρχία Αμμοχώστου. Το προτεινόμενο έργο αποτελεί επένδυση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ


Επέκταση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Πάφο


Την επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στην περιοχή Καφίζης, στον Δήμο Πέγειας της Πάφου, προγραμματίζει η εταιρεία Lomendox Ltd. Για την επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία οκτώ κτηριακών μονάδων με συνολικά 119 δωμάτια (238 κλίνες) κατατέθηκε ειδική μελέτη ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος. Το υπό εξέταση έργο αφορά την επέκταση της ήδη αδειοδοτημένης ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, 84 δωματίων (168 κλινών). Μέσω της επέκτασης θα δημιουργηθούν ακόμη 119 δωμάτια (238 κλίνες) κατανεμημένα σε ένα κτηριακό συγκρότημα οκτώ ξεχωριστών κτηρίων. 

 

Tουριστική ανάπτυξη €10 εκατ. στην Αγία Νάπα

Νέα τουριστική ανάπτυξη στην Αγία Νάπα με το κόστος της να ανέρχεται στα €10 εκατ. σύμφωνα με την Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος. Ιδιοκτήτης του έργου είναι η Olympic Resort Ltd και αφορά αναβάθμιση υφιστάμενων οργανωμένων διαμερισμάτων από Β' σε Α' Τάξη, όπως επίσης και την ανέγερση νέου ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, στο χώρο ήδη υπάρχουν τουριστικά διαμερίσματα μέρος των οποίων θα κατεδαφιστεί για να ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα της εταιρίας ενώ το συγκρότημα των υπόλοιπων διαμερισμάτων θα αναβαθμιστεί. Το ξενοδοχείο θα είναι 6 ορόφων. Το συνολικό ύψος θα είναι 25 μέτρα. Το έργο θα διαθέτει 692 κλίνες (512 για το ξενοδοχείο και 180 για τα οργανωμένα διαμερίσματα).
 

Δειτε Επισης

Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων