Αγιορείτικες Γραμμές – RPT GROUP: Αναβαθμίζουν τον στόλο τους και αλλάζουν εικόνα

Νέα αναβάθμιση στον στόλο των Αγιορείτικων Γραμμών, εταιρεία του Ομίλου RPT, η οποία τα τελευταία περίπου δώδεκα χρόνια σε συνεργασία με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διακινεί μοναχούς, ιερομονάχους, πατέρες, προσκυνητές, εργαζομένους, οχήματα και εμπορεύματα προς και από το Άγιο Όρος.

Ως γνωστόν, η πρόσβαση από και προς τις Μονές και τις Σκήτες του Αγίου Όρους, είναι εφικτή μόνο διά θαλάσσης. Η εταιρεία έχει βάλει πλώρη περαιτέρω αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών της με νέα συστήματα κρατήσεων και εξυπηρέτησης και συνεχίζει το όραμα του ιδρυτή της κ. Ρηγίνου Τσάνου μέσα από την προσωπική του επιθυμία του να παρέχει την καλύτερη δυνατή ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγίου Όρους με τα εν λόγω λιμάνια της Ιερισσού και Ουρανούπολης.

Διαβάστε ακόμα: Πωλείται ακίνητο εκατομμυρίων στην Μαρίνα Αγίας Νάπας

Διαβάστε ακόμα: Πωλείται ακίνητο εκατομμυρίων στην Μαρίνα Αγίας Νάπας

Διαβάστε ακόμα: My Perfect Summer: Οι ιδανικές διακοπές του Γιάγκου Χατζηγιάννη
 
Νέο σκάφος
Στο πλαίσιο αναβάθμισης του στόλου της εταιρίας, έχει αποκτηθεί νέο πλοίο με το όνομα «ΝΗΡΕΑΣ» (2002) μήκους 60 μέτρων. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει πεντακόσιους επιβάτες κατά τους χειμερινούς μήνες και δεκατέσσερα φορτηγά ενώ αναμένεται να λειτουργήσει στη κύρια συγκοινωνία εντός Σεπτεμβρίου. Η ενίσχυση του στόλου κρίθηκε αναγκαία για να καλύψει αυξημένες και νέες ανάγκες και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την προσωπική ανάμειξη του προέδρου της RPT Group, Ρηγίνου Τσάνου, ο οποίος είναι επικεφαλής και στη Διεύθυνση των Αγιορείτικων Γραμμών.
 
260.000 επιβάτες ετησίως
Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Αγιορείτικες Γραμμές, έχει έδρες στις δύο πλησιέστερες προς το Αγιο Όρος περιοχές, την Ουρανούπολη και την Ιερισσό Χαλκιδικής. Εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες επιβάτες τον χρόνο με καθημερινή θαλάσσια σύνδεση με 20 μοναστήρια, με Κελιά και με Σκήτες του Αγίου Όρους. Η Εταιρεία εργοδοτεί περίπου 45 άτομα προσωπικό στην Ελλάδα, εκ των οποίων καπετάνιους, πληρώματα σκαφών, διοικητικό και άλλο προσωπικό το οποίο χειρίζεται μεταξύ άλλων έκδοση εισιτηρίων, οργάνωση προσκυνημάτων στο Άγιο Όρος και κρουαζιέρες περί του Αγίου Όρους.

 
Ο στόλος των Αγιορείτικων Γραμμών  αποτελείται από πλοία τύπου «φέρρυ» με μεγαλύτερο το επιβατηγό – οχηματαγωγό  «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» με χωρητικότητα 294 επιβατών και επτά φορτηγών αυτοκινήτων. Για τη μεταφορά μόνο οχημάτων εξυπηρετεί το Αγιο Ορος και το οχηματαγωγό  «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δεκατέσσερα φορτηγά και δύο ημιφορτηγά. Στην κατηγορία των ταχύπλοων σκαφών που μεταφέρουν επιβάτες, ανήκουν το «ΠΑΝΑΓΙΑ» με χωρητικότητα 130 επιβατών και το «ΣΟΦΙΑ» χωρητικότητας 41 επιβατών, το οποίο αποτελεί αφενός ενίσχυση των δυνατοτήτων του στόλου και ταυτόχρονα εφεδρεία εκείι που όπου χρειάζεται.
 
Στις τελευταίες προσθήκες στον στόλο περιλαμβάνεται και το επιβατηγό δρομολογιακό σκάφος «ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ», που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής μέχρι την Δάφνη,  το κύριο λιμάνι του Αγίου Όρους. Πρόκειται για ταχύπλοο από ενισχυμένο μήκους 21 μέτρων και πλάτους 5,15,  που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες και συνθήκες της περιοχής, με μηχανές ιπποδύναμης 1500 HP και μέση ωριαία ταχύτητα 21 μίλια την ώρα. Υπό χειμερινές συνθήκες, μεταφέρει μέχρι και 75 επιβάτες  και την θερινή περίοδο μέχρι 119. 
 
Σημαντική προσθήκη, αποτελεί και το νεότευκτο θαλάσσιο ταξί «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ», που είναι ένα από τα πιο σύγχρονα του είδους τους. Το σκάφος είναι τύπου ιδιωτικό ταξί με γρηγορότερο χρόνο ταξιδιού από και προς το Άγιο Όρος και χρησιμοποιείται μόνο με πλήρη ιδιωτική κράτηση. Είναι μόνιμα στεγασμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ όταν χρειάζεται μπαίνει σε χρήση και το εφεδρικό ταξί «Πορταΐτισσα».
 
Με σεβασμό και ασφάλεια….στο Άγιο Όρος
Η νέα εταιρική επικοινωνιακή προσέγγιση των Αγιορείτικων Γραμμών εστιάζει απόλυτα στην πληροφόρηση και τη διευκόλυνση του κοινού που επιθυμεί να επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας, www.agioreitikes-grammes.com, αλλά και στο νέο ενημερωτικό έντυπο που κυκλοφόρησε, δίνονται χρησιμες πληροφορίες και παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις ταξιδίου προς και από το Άγιο Όρος.

Δείτε εδώ το νέο ενημερωτικό έντυπο


Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες στο φιλμάκι που κυκλοφόρησε, στο πλαίσιο της γενικότερης ενημέρωσης του ενδιαφερόμενου κοινού. 

 

 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ