Κάτω οι φετινές πληρότητες των ξενοδοχείων

Κάτω οι φετινές πληρότητες των ξενοδοχείων

Κάτω οι φετινές πληρότητες των ξενοδοχείων

Με τον κυπριακό τουρισμό να διανύει φέτος μία από τις δυσκολότερες σεζόν των τελευταίων χρόνων- οι οποίοι κατέγραψαν μεγάλα ρεκόρ- αντίστοιχο είναι και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων.

RELATED ARTICLES

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews από παράγοντες της αγοράς, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι κατά 10% πιο κάτω σε σχέση με το 2018. 

Διαβάστε ακόμα: Νέα καταστήματα στο The Mall of Cyprus

Το γεγονός αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, δηλαδή το κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών, όπως η Cobalt, η Germania και η Wow Air, η ανάκαμψη της Τουρκίας ως τουριστικού προορισμού, η ισοτιμία της στερλίνας και του ρουβλιού, η πτώση της τουρκικής λίρας και το άνοιγμα της Αιγύπτου. Πέραν των πιο πάνω, όμως, η εικόνα επηρεάζεται και από την αύξηση των κλινών των ξενοδοχειακών μας μονάδων.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι μεγαλομέτοχοι των κυπριακών εταιρειών

Επαρχίες με αδυναμίες 
Αναφορικά με τις πληρότητες ανά επαρχία, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος βρίσκουν λίγο πιο μπροστά την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ενώ αδυναμίες παρουσιάζουν Πάφος και Λεμεσός. 

Πάντως, οι τιμές για το φετινό καλοκαίρι έχουν μειωθεί κατά 10%-15% και αυτό λόγω του ότι έχουν πέσει κατά πολύ και οι τιμές που προσφέρει ο ανταγωνιστικός προορισμός της Μαγιόρκα- στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το πλήγμα που προκλήθηκε στην αγορά της από το κλείσιμο σειράς αεροπορικών εταιρειών.

Όσον αφορά τους Κύπριους, όπως μας μεταφέρθηκε, η ζήτηση τους για εγχώριες διακοπές είναι αυξημένη το φετινό καλοκαίρι (ιδιαίτερα για μονοήμερα και διήμερα).

Διαβάστε ακόμα: Μαριλένα Βαρνάβα: Oι άνθρωποι μας είναι η ραχοκοκαλιά του οργανισμού μας

Δύσκολοι οι υπολογισμοί
Πρέπει να σημειωθεί ότι για τον υπολογισμό των πληροτήτων των ξενοδοχειακών μονάδων απαιτούνται πολύπλοκες διαδικασίες, αφού ο αριθμός των αφίξεων που δίνεται από τα αεροδρόμια πρέπει να αντιπαρατεθεί με τους αριθμούς των τοπικών συνδέσμων ξενοδόχων.

Στην εξίσωση πρέπει πάντα να υπολογίζονται και οι τουρίστες που περνούν το οδόφραγμα και επιλέγουν τη διαμονή στα κατεχόμενα, καθώς επίσης και όσοι προτιμούν τη λύση του Airbnb, της βίλας ή και σπιτιών τα οποία ενοικιάζονται από ξένους που ζουν στο εξωτερικό. 

Η εικόνα είναι συγκεχυμένη και η λύση εκτιμάται πως μπορεί να δοθεί με τη σύσταση ενός ανεξάρτητου θεσμού για τον τουρισμό, δηλαδή με ένα Ινστιτούτο Εθνικών Μελετών, ανάλυσης στατιστικής και σχεδιασμού πολιτικής.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας