Powered by

Ξενοδοχεία: 17,4 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Κύπρο

Αυξημένες ήταν το 2018 οι διανυκτερεύσεις που έγιναν σε τουριστικά καταλύματα της Κύπρου, τόσο για λόγους αναψυχής όσο και για σκοπούς εργασίας.

Διαβάστε ακόμα: Α. Κουντούρης: Σημείο αναφοράς η Μαρίνα Παραλιμνίου

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, οι διανυκτερεύσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 στα τουριστικά καταλύματα της Κύπρου (ξενοδοχεία, διαμερίσματα και resorts) ανήλθαν στα 17,4 εκατ., σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 3,6% σε σύγκριση με το 2017.

Άλμα στις διανυκτερεύσεις των Κυπρίων
Η συντριπτική πλειοψηφία του 95% ή των 16,5 εκατ. διανυκτερεύσεων το 2018 έγινε από ξένους επισκέπτες, ενώ 900,000 ή ποσοστό 5% κατέλαβαν οι διανυκτερεύσεις των Κυπρίων.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στις διανυκτερεύσεις των Κυπρίων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10,6%, ενώ οι διανυκτερεύσεις από ξένους αυξήθηκαν μόνο κατά 3,2%.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος παρουσιάζει ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς μετά τη Μάλτα (96%), κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό διανυκτερεύσεων από ξένους επισκέπτες, το οποίο έφτασε το 95%.

Διαβάστε ακόμα: Σώτος Ιακωβίδης: Σε νέα εποχή ο Όμιλος MSJ
 

 

Οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί
Το 3,1 δισ. ξεπέρασαν το 2018 οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφοντας αύξηση 2,2% σε σχέση με το 2017.

Από το 2009 παρατηρείται σταθερή άνοδος στις διανυκτερεύσεις κυρίως λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας σε χώρες από κατοίκους άλλων κρατών.

 

 

Το 2018, η Ισπανία διατήρησε το προβάδισμά της με 467 εκατ. διανυκτερεύσεις, παραμένοντας ο δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, παρά την οριακή μείωση 0,9%.

Ακολούθησε η Γαλλία με 444 εκατ. διανυκτερεύσεις και άνοδο 2,4%, η Ιταλία με 429 εκατ. και αύξηση 1,9%. ενώ τέταρτη κατατάχθηκε η Γερμανία, με 419 εκατ. διανυκτερεύσεις και άνοδο 4,3%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά αυξήσεων στην ΕΕ καταγράφηκαν στη Λετονία (8,3%), τη Λιθουανία (7,7%) και τη Μάλτα (6,5%). Αντίθετα, μειωμένες ήταν οι διανυκτερεύσεις στο Λουξεμβούργο (-4,3%), την Ιρλανδία (-1,5%) και την Ισπανία (-0,9%).

Δειτε Επισης

Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της