Σώτος Ιακωβίδης: Σε νέα εποχή ο Όμιλος MSJ

Αλλαγές στον Όμιλο MSJ, ο οποίος με αφορμή της επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του, μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Διαβάστε ακόμα: Α. Κουντούρης: Σημείο αναφοράς η Μαρίνα Παραλιμνίου
 
Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, o Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Σώτος Ιακωβίδης, αναφέρεται στη νέα τάξη πραγμάτων, στο ενοποιημένο σχήμα εταιρείων στο rebranding και στους στόχους του Ομίλου. Υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες του Ομίλου επικεντρώνονται στην ανάπτυξη αλλά και σε νέες συμφωνίες ή ακόμα και στρατηγικής εξαγορές. Παράλληλα, μοιράζεται μαζί μας το μυστικό τη επιτυχημένης πορείας της MSJ.
 
Η MSJ κλείνει φέτος 75 χρόνια συνεχούς επιτυχημένης πορείας. Ποιο το μυστικό αυτής της επιτυχίας;
Η ιστορία της επιτυχημένης πορείας του Ομίλου MSJ ξεκίνησε το 1944 – με το MSJ να αντιπροσωπεύει τα αρχικά του ιδρυτή και φαρμακοποιού – όταν ο Μιχαλάκης Σ. Ιακωβίδης άνοιξε το πρώτο του φαρμακείο, θέτοντας έτσι τα γερά θεμέλια για την μετέπειτα συνεχή και ραγδαία ανάπτυξη του Ομίλου μας. Ο ιδρυτής του Ομίλου, ήταν πάντοτε διορατικός και όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με το εμπόριο, επιδιώκοντας συνεχώς ευκαιρίες για αντιπροσωπείες στον κλάδο της Υγείας. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας 1970 – 1980, ενισχύθηκε ο Όμιλός, με την είσοδο της δεύτερης γενιάς του Σώτου, Σάββα, Αλέξανδρου και Αριστοκλή. Ο ιδρυτής , μας έδινε ευκαιρίες για να πάρουμε πρωτοβουλίες και να ανοίξουμε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, στηρίζοντας μας με όλη του τη διάθεση, χωρίς επεμβάσεις και με εμπιστοσύνη προς τις ικανότητες μας. Το γεγονός ότι ο Όμιλος εταιρειών μας έχει καταστεί ένας οργανισμός υψηλού κύρους και αξιοπιστίας, καθώς και ηγετικός παίκτης του φαρμακευτικού επιχειρείν και του ευρύτερου φάσματος της Υγείας σε Κύπρο και Ελλάδα, δεν είναι τυχαίο. Το μυστικό της επιτυχίας μας αποδίδεται στην άψογη συνεργασία μεταξύ των 4 αδελφιών, αλλά και στις βασικές αρχές και αξίες της διοίκησης: επαγγελματισμός, εντιμότητα, αφοσίωση, αλληλοϋποστήριξη, ανθρωποκεντρική διοίκηση και πάνω από όλα αρμονική συνεργασία μεταξύ όλων των στελεχών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν. Από το 2010 μέχρι και πρόσφατα ο όμιλος ενισχύθηκε με την σταδιακή είσοδο της τρίτης γενιάς – 6 στελεχών με γνώσεις και εμπειρίες σε διάφορους τομείς. Σήμερα ο Ομιλος απασχολεί πέραν των 400 ατόμων—155 στην Κύπρο και πέραν των 245 στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα: Ξενοδοχεία: 17,4 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Κύπρο
 
Ο Όμιλος εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Τι περιλαμβάνει η νέα τάξη πραγμάτων;
Στον επιχειρηματικό κόσμο, η στρατηγική του branding αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης, ανταγωνιστικότητας, ανάπτυξης και επιτυχίας κάθε οργανισμού. Με βάση το απαιτητικό και μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, το brand χρειάζεται να αλλάζει, να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζει την αυθεντικότητά του.
Η δημιουργία του πρώτου μας brand ξεκίνησε παράλληλα με την ιστορία του Ομίλου μας την δεκαετία του ‘40. Το πρώτο rebranding ακολούθησε το 1978, όταν πλέον ο Όμιλος άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σημαντικά.
Σήμερα λοιπόν, με αφορμή την επερχόμενη επέτειο των 75 μας χρόνων, ο Όμιλος MSJ εισέρχεται σε μια νέα εποχή, με νέα εικόνα, νέο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα (https://msjgroup.com/)  και ένα ενοποιημένο σχήμα εταιρειών. Όλες μας οι εταιρείες, σε διάφορους κλάδους της υγείας, διατηρούν την ταυτότητα τους, αλλά ενώνονται κάτω από ένα Όμιλο, τον Όμιλο MSJ με ενιαία εταιρική εικόνα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης του Ομίλου στους τομείς που δραστηριοποιείται.
 
Πως προσδιορίζετε τη νέα εικόνα του Ομίλου;  Ποιο το σκεπτικό της συγκέντρωσης όλων των εταιρειών σας υπό τον Όμιλο MSJ. Αλλάζει κάτι στον τρόπο που οι εταιρείες σας θα λειτουργούν;
Ο επανασχεδιασμός και η δημιουργία μιας ενιαίας και ευρέως αναγνωρίσιμης εταιρικής εικόνας του Ομίλου MSJ και των εταιρειών του, αντικατοπτρίζει και είναι συνυφασμένη με τη στρατηγική πορεία και εξέλιξη του Ομίλου. Το νέο μας λογότυπο συνδυάζει την επιτυχημένη ιστορία μας με το μέλλον, ενώ το εξάγωνο του σχήμα συμβολίζει την ενεργή και πολύπλευρη συμμετοχή όλων των στελεχών και της διεύθυνσης, προς την ενδυνάμωση του Ομίλου MSJ.
Η συγκέντρωση όλων των εταιρειών μας υπό την ομπρέλα του Ομίλου MSJ, διασφαλίζει μια ενοποιημένη και ισχυρή εταιρική ταυτότητα και προβολή του Ομίλου μας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η νέα μας εικόνα δεν επηρεάζει τον τρόπο λειτουργείας των εταιρειών μας. Το ανανεωμένο και εναρμονισμένο μας εταιρικό πρόσωπο διατηρεί τις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν τον Όμιλο MSJ,  και οι οποίες συνεχίζουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εργασιών μας. Προχωρώντας προς το μέλλον, ενισχύουμε τη συνολική εταιρική ταυτότητα, κουλτούρα και την δυναμική του Ομίλου MSJ, δίνοντας έμφαση στη νέα μας φιλοσοφία η οποία έχει ως επίκεντρο ό,τι πιο πολύτιμο: τη ζωή.
 
Ποια νέα προϊόντα να αναμένουμε από τον όμιλο σας το επόμενο διάστημα;
Με βάση το απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς, αναγνωρίζουμε ότι η συνεχής προσαρμογή στις νέες και σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις είναι επιτακτική. Ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας, ο οποίος βρίσκεται σε μια διαρκή φάση αλλαγής και εξέλιξης και στον οποίο προκύπτουν συνεχώς προοπτικές για νέες συνεργασίες.
Οι μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις είναι παράλληλα και μεγάλες ευκαιρίες. Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης και επιβίωσης στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός, η μελετημένη στρατηγική και η ευελιξία. Με σημαντικό άξονα την συμβολή όλων μας των στελεχών, επικεντρώνουμε τις ενέργειες μας για οργανική ανάπτυξη αλλά και για νέες συμφωνίες, στρατηγικές εξαγορές και συμμαχίες σε παραδοσιακούς αλλά και νέους τομείς στον κλάδο της υγείας.
Διαρκής υπόσχεση του Ομίλου MSJ είναι να αγκαλιάζει και να ενισχύει κάθε στάδιο και πτυχή της ζωής, προωθώντας την υγεία και την ευημερία στην κοινωνία μέσω των ισχυρών του συνεργασιών με παγκοσμίως γνωστούς κατασκευαστές και της επιτυχημένης γκάμας προϊόντων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.
 
Ποιο οι στόχοι και οι σχεδιασμοί σας για το 2019;
Το 2019 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον τομέα της Υγείας στην Κύπρο, λόγω της πολυαναμενόμενης εφαρμογής του ΓεΣΥ. Ένα μεγαλεπήβολο έργο με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας προς τους ασθενείς, την κοινωνία και τις επόμενες γενιές. Ο Όμιλος μας στηρίζεται και πορεύεται διαμέσου των χρόνων σε αρχές και αξίες που έχουν καλλιεργηθεί από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του, και είναι συνυφασμένες με αυτές της οικογένειας μας. Με επιμονή, τιμιότητα, ενεργητικότητα, πάθος για επιτυχία, αλληλοϋποστήριξη και στενή συνεργασία μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: να δώσουμε μια περαιτέρω ώθηση για μια ακόμα πιο επιτυχή πορεία και υγιή ανάπτυξη του Ομίλου MSJ προς το μέλλον και την συνεχή προσφορά μας προς την κοινωνία.
 

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά