Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Α. Κουντούρης: Σημείο αναφοράς η Μαρίνα Παραλιμνίου

Με στόχο να συμβάλει στην καθιέρωση της Κύπρου ως προορισμός υψηλών τουριστικών προδιαγραφών, υποβάλλονται σύντομα οι μελέτες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για την Μαρίνα Παραλιμνίου. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους €110 εκατ. για την ιδιοκτήτρια εταιρεία PMV Maritime Holdings Ltd.

Διαβάστε ακόμα: Σώτος Ιακωβίδης: Σε νέα εποχή ο Όμιλος MSJ

Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, o CEO της PMV Maritime Holdings Ανθούλης Κουντούρης επισημαίνει πως η Μαρίνα Παραλιμνίου αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης στην περιοχή, ενώ ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Κύπριων και ξένων επενδυτών. Διευκρινίζει πως στόχος της εταιρείας είναι όπως η ολοκλήρωση του έργου γίνει εντός τριών χρόνων.

Παρουσιάστηκε πρόσφατα ο τελικός σχεδιασμός της Μαρίνας Παραλιμνίου. Ποιοι είναι οι γενικότεροι στόχοι του έργου;
Η Μαρίνα αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης στην περιοχή, αφού θα συμβάλει έμπρακτα στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και γενικά στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Επιπρόσθετα, θα προσελκύσει επενδυτές και θα φέρει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη.
 
Στο πλαίσιο της ευρύτερης αναπτυξιακής δραστηριότητας που περιλαμβάνει το καζίνο και τις άλλες μαρίνες, η Μαρίνα Παραλιμνίου θα διαδραματίσει τον δικό της ρόλο, στην καθιέρωση της χώρας μας ως προορισμό υψηλών τουριστικών προδιαγραφών.

Διαβάστε ακόμα: Ξενοδοχεία: 17,4 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Κύπρο
 
Με βάση τους σχεδιασμούς, τι θα περιλαμβάνει η Μαρίνα Παραλιμνίου; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε σχέση με τις υπόλοιπες Μαρίνες;
Η Μαρίνα Παραλιμνίου θα διαθέτει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης, όπως παροχή ηλεκτρισμού και νερού, χώρο απορριμμάτων, καύσιμα, χώρο υποδοχής για ιδιοκτήτες σκαφών και πληρώματα, yacht club, ράμπα ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών, ειδικό κατάστημα εξοπλισμού σκαφών, καθώς και αστυνομία, τελωνείο και υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης, αφού θα αποτελεί επίσημο σημείο εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Μια προσεκτική επιλογή από καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια έρχεται να προσδώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον επισκέπτη. Όλα, σχεδιάστηκαν για να δένουν αρμονικά με το περιβάλλον, στο οποίο τοποθετούνται επίσης 123 διαμερίσματα και 4 επαύλεις, παραλιακό πάρκο και μονοπάτια που οδηγούν στις παραλίες του Πρωταρά.
 
  
Σε ποιο ύψος υπολογίζεται η επένδυση για την κατασκευή της Μαρίνας Παραλιμνίου και ποιοι οι συντελεστές του έργου;
Η Μαρίνα Παραλιμνίου είναι έργο της τάξεως των 110 εκατομμυρίων ευρώ και πέραν της ιδιοκτήτριας εταιρείας PMV Maritime Holdings Ltd, συνεργάτες στο έργο είναι η J&P, η Marina Projects Ltd, καθώς επίσης και η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd. Αρχιτέκτονες του έργου είναι ο βρετανικός οίκος Harper Downie Creative Architecture σε συνεργασία με τους Kythreotis Architects και για την τοπιοτέχνηση ο οίκος Camlins.
 
Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχεδιασμοί για την κατασκευή της Μαρίνας Παραλιμνίου, πότε αναμένεται να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα και ποιος ο ορίζοντας ολοκλήρωσής τους;
Ο βασικός σχεδιασμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα υποβληθούν οι μελέτες για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Θα ακολουθήσει η έναρξη των κατασκευαστικών έργων της Μαρίνας. Στόχος μας, η ολοκλήρωση του έργου σε ορίζοντα τριών χρόνων.
 
 
Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την Μαρίνα Παραλιμνίου;
Η Μαρίνα Παραλιμνίου, στην περιοχή του Πρωταρά αποτελεί ελκυστικό προορισμό και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους αλλά και Κύπριους επνεδυτές.
 
Θα γίνουν οποιεσδήποτε παρουσιάσεις (roadshows) για την Μαρίνα Παραλιμνίου στο εξωτερικό;
Θεωρούμε αναγκαίο να γίνουν κάποιες παρουσιάσεις στο εξωτερικό, ίσως με συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις, μαζί με άλλες, επιμέρους παρουσιάσεις.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης