Sofitel Limassol Hotel and Residences: Η γαλλική πολυτέλεια στην Κύπρο

Τον παγκόσμιο ηγέτη ξενοδοχείων AccorHotels, με την πολυτελή επωνυμία του Sofitel, επέλεξε η Oxley Planetvision Properties για να διαχειριστεί ένα νέο θέρετρο 245 δωματίων στη Λεμεσό.

Φέρνοντας στην Κύπρο τη σύγχρονη γαλλική πολυτέλεια, θα δημιουργήσουν το Sofitel Limassol Hotel and Residences, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2022.

Οι Oxley και Planetvision, δύο καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης γης, ενώνονται με στόχο ανεβάσουν τον πολυτελή τρόπο ζωής σε νέα ύψη. Με την αποδεδειγμένη εμπειρία και το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των βραβευμένων αναπτύξεων, αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν το τοπίο της Λεμεσού.

Διαβάστε ακόμα: Αμερικανικό φλερτ για εξαγορά του «Απολλωνείου»

Η Oxley Planetvision Properties υπέγραψε συμφωνία με την Sofitel, την κορυφαία μάρκα της AccorHotels, για το νέο πολυτελές έργο, το οποίο αναπτύσσεται σε μια παράκτια περιοχή στην ανατολική άκρη της Λεμεσού, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες της πόλης.

Στα περίπου 110,000 τ.μ., δίπλα από το ξενοδοχείο Park Lane (πρώην Meridien), θα κτιστεί το πρώτο Sofitel στην Κύπρο, το οποίο θα αποτελείται από δύο κτήρια με branded διαμερίσματα.

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου θα περιλαμβάνουν τέσσερα καταστήματα τροφίμων και ποτών, μια εξαιρετική πισίνα με καταστρώματα και βεράντα, το γυμναστήριο So Fit, So Spa, το Club Millesime Lounge, επιχειρηματικό κέντρο και διάφορους χώρους εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμα: Το Σχέδιο Κινήτρων για το κυπριακό Olivewood

Οι επώνυμες κατοικίες θα διαθέτουν σαλόνι, ευρύχωρο γυμναστήριο με αίθουσα στούντιο και γιόγκα, πισίνα για ενήλικες, αίθουσα παιχνιδιών, παιδική χαρά, αίθουσα εκδηλώσεων και καταπράσινους κήπους, όπου οι κάτοικοι μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες για μπάρμπεκιου, ενώ θα απολαμβάνουν τη θέα στη θάλασσα της πόλης.

Εξάλλου, οι κάτοικοι θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν a la carte υπηρεσίες όπως υπηρεσία καθαριότητας, υπηρεσία δωματίου, υπηρεσίες πλυντηρίου και υπηρεσίες θυρωρού που παρέχονται από το ξενοδοχείο Sofitel.

Υπενθυμίζεται ότι την έγκρισή του στο νέο πολυτελές έργο ανάπτυξης μικτής χρήσης της Λεμεσού έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τον Ιούνιο του 2018. Το έργο τοποθετείται σε μια σειρά τεμαχίων που ανέρχονται συνολικά σε 102,637 τετραγωνικά μέτρα έκτασης.

Όπως αναφερόταν στην περιβαλλοντική μελέτη, η όλη ανάπτυξη περιλαμβάνει δύο πύργους με 20 και 22 επίπεδα διαμερισμάτων αντίστοιχα, καθώς και ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Έπεσαν οι υπογραφές
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την AccorHotels και την περίφημη μάρκα Sofitel για να σχεδιάσουμε ένα ξενοδοχείο και κατοικίες υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας Oxley Planetvision Properties, Άγγελος Πιερή, κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

«Πιστεύουμε ότι η Sofitel, με το εκλεπτυσμένο στυλ και τις μοντέρνες εμπειρίες, θα φέρει προστιθέμενη αξία και έλξη στη φήμη της Λεμεσού ως αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό», πρόσθεσε ο κ. Πιερή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια το έργο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το νησί. 

«Η AccorHotels φέρνει 50 χρόνια εμπειρίας στο έργο, μια διεθνή βάση πιστών πελατών και εγγυάται την αξεπέραστη ποιότητα και εξυπηρέτηση», ανέφερε σχετικά.

Από την πλευρά του ο SVP Development Luxury Hotels EMEA της AccorHotels, Francois Baudin δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Oxley Planetvision Properties για την ανάπτυξη του Sofitel Limassol Hotel and Residences. Η Oxley φημίζεται για έργα ποιοτικής κατασκευής και είμαστε ευχαριστημένοι που μας εμπιστεύτηκαν αυτή την ανάπτυξη ορόσημο, μετά από τη συνεργασία με εμάς στα έργα Novotel και Mercure στη Σιγκαπούρη, καθώς και στην SO/Kuala Lumpur, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή».

Ποια είναι η AccorHotels
Η AccorHotels αποτελεί κορυφαίο όμιλο ταξιδιών και lifestyle και έναν ψηφιακό καινοτόμο, που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε περισσότερα από 4.500 ξενοδοχεία, θέρετρα και κατοικίες σε 100 διαφορετικές χώρες.

Με ένα ασυναγώνιστο χαρτοφυλάκιο διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων που καλύπτουν όλο το φάσμα από την πολυτέλεια έως την οικονομία, από τα κορυφαία σε lifestyle μέχρι τα μεσαίας κλίμας brands, η AccorHotels παρέχει τεχνογνωσία για περισσότερα από 50 χρόνια.

Βασιζόμενη στην παγκόσμια ομάδα του, με 250,000 άτομα προσωπικό, η AccorHotels δεσμεύεται να εκπληρώσει την κύρια αποστολή της: να κάνει κάθε επισκέπτη να νιώσει ευπρόσδεκτος.

Ποια είναι η Sofitel
Η Sofitel Hotels & Resorts είναι πρεσβευτής του σύγχρονου γαλλικού στιλ, του πολιτισμού και του art-de-vivre σε όλο τον κόσμο. Η Sofitel, που ιδρύθηκε το 1964, είναι η πρώτη διεθνής μάρκα πολυτελών ξενοδοχείων που προέρχεται από τη Γαλλία, με πάνω από 120 κομψά και αξιόλογα ξενοδοχεία στους πιο περιζήτητους προορισμούς του κόσμου. 

Η συλλογή Sofitel περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία σε διάφορους προορισμούς, όπως Sofitel Paris Le Faubourg, Sofitel London St James, Sofitel Munich Bayerpost, Sofitel Rio de Janeiro Ipanema, Sofitel Washington DC Lafayette Square, Sofitel Sydney Darling Harbour and Sofitel Bali Nusa Dua Beach Resort.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ