Αμερικανικό φλερτ για εξαγορά του «Απολλωνείου»

Μαρία Στυλιανού  11/10/2018 07:30
Αμερικανικό φλερτ για εξαγορά του «Απολλωνείου»

Αμερικανικό φλερτ για εξαγορά του «Απολλωνείου»

Μαρία Στυλιανού  11/10/2018 07:30
Πλώρη για επενδύσεις και στον κυπριακό ιδιωτικό τομέα της Yγείας έβαλε το γνωστό fund του εξωτερικού CVC Capital Partners, το οποίο κατέχει ήδη το 20% των ιδιωτικών κλινικών στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατο deal, την εξαγορά του ιδιωτικού νοσοκομείου «Υγεία» στην Αθήνα τον προηγούμενο Ιούλιο. 

RELATED ARTICLES

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, το επενδυτικό ταμείο του εξωτερικού βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις για εξαγορά του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου «Απολλώνειο» στη Λευκωσία, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου.
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το συγκεκριμένο fund έχει έλθει σε επαφή και με άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην Κύπρο, συζητώντας το ενδεχόμενο επενδύσεων, ωστόσο, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο φαίνεται να προχωρεί εντατικά το deal για εξαγορά του «Απολλωνείου».
 
 
Πάντως, μερίδα ιατρών, οι οποίοι είναι και μέτοχοι του νοσηλευτηρίου φαίνεται να μην συμφωνούν με το τίμημα της πράξης. Εξ’ ου και προτίθενται να ζητήσουν σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για να συζητήσουν το θέμα και να εξετάσουν τα πιθανά επόμενα βήματα τους.
 
Η χρονική συγκυρία της απόφασης της CVC Capital Partners να επενδύσει στην υγεία στην Κύπρο φαίνεται πως δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας στη χώρα μας θεωρείται καλό πεδίο για επενδύσεις, σε συσχετισμό και με την επικείμενη εφαρμογή του ΓεΣΥ.
 
Το προφίλ της CVC Capital Partners
Η CVC Capital Partners είναι εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, και μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει θεματική είσοδο στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα, με τις εξαγορές των νοσηλευτηρίων Metropolitan, Ιασώ General, ενώ μόλις τον περασμένο Ιούλιο εξαγόρασε το «Υγεία», το οποίο ανήκε στον Όμιλο Marfin Investment Group (MIG).
 
 
Το χαρτοφυλάκιο του fund εκτείνεται σε ένα μεγάλο γεωγραφικό και κλαδικό επίπεδο. Με επενδύσεις από τις ΗΠΑ και τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη μέχρι τη Μαλαισία, την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία, η CVC Capital Partners συμμετέχει σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από τον κλάδο της υγείας, των φαρμάκων και των καλλυντικών μέχρι το online στοίχημα, την παραγωγή μουσικής, επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, ασφαλιστικές εταιρείες, ελβετικές ωρολογοποιίες, εταιρείες υδραυλικών, ψύξης και θέρμανσης, ακόμη και παραγωγούς ελαιολάδου, όπως η ισπανική Deoleo.
 
Η CVC διαχειρίζεται κεφάλαια για λογαριασμό περισσοτέρων από 300 θεσμικών και μη επενδυτών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, παγκοσμίως. Οι πελάτες του επενδυτικού ταμείου είναι κατά κύριο λόγο Αμερικανοί. Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του fund, η CVC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των $50 δις σε όλο τον κόσμο, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο 24 γραφείων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας