Celestyal: Γι αυτό "σαλπάρουμε" ξανά από τη Λεμεσό

Τρία περίπου χρόνια μετά την διακοπή του δρομολογίου της με την ονομασία «3 Ήπειροι», το οποίο περιλαμβάνει και τη Λεμεσό, η Celestyal Cruises επαναφέρει την ίδια εφταήμερη κρουαζιέρα, δίνοντας ζωή σε έναν τομέα που τα τελευταία χρόνια έχει πέσει σε μαρασμό, τουλάχιστον στην Κύπρο. 
 
Το εν λόγω δρομολόγιο, θα έχει αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά και προορισμούς τη Λεμεσό, την Αλεξάνδρεια, το λιμάνι Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο, το λιμάνι Άσντοντ στο Ισραήλ, την Έφεσο και τη Ρόδο. Βάσει των σχεδιασμών της Celestyal Cruises, οι πρώτες πέντε κρουαζιέρες θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2019 (από τις 2 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου). Για το 2020 προγραμματίζονται 14 κρουαζιέρες, από τις 20 Μέχρι τις 30 Μαρτίου και από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι τις 28 του ίδιου μήνα. Τόσο οι Κύπριοι όσο και οι ξένοι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας από την Λεμεσό και να πραγματοποιήσουν την 7ήμερη αυτή κρουαζιέρα. 
 
Διαβάστε ακόμα: Celestyal Cruises: Επιστρέφει στην Κύπρο το 2019
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises, Φρόσω Ζαρουλέα, τόνισε ότι αφορμή για την επαναφορά του εν λόγω δρομολογίου, ήταν το έντονο ενδιαφέρον που φαίνεται να υπάρχει κυρίως από ξένους, προκειμένου να απολαμβάνουν την κρουαζιέρα τους κατά τη χειμερινή περίοδο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, περίοδο κατά την οποία υπάρχει ηλιοφάνεια και γενικότερα καλός καιρός. «Η σκέψη ξεκίνησε από το γεγονός ότι θέλαμε να επεκτείνουμε τις κρουαζιέρες μας και το χειμώνα. Αυτά τα δρομολόγια ουσιαστικά εξυπηρετούν αυτό το σκοπό και κατά δεύτερο βλέπουμε ότι υπάρχει μια επανάκαμψη του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οπότε και γι αυτό προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη κίνηση. Αφενός γιατί η Λεμεσός μπορεί να καλύψει άνετα το κομμάτι της χειμερινής περιόδου λόγω καιρού και λόγω θέσης και αφετέρου γιατί υπάρχει μια σταδιακή επανάκαμψη της ζήτησης για την περιοχή», τόνισε η κ. Ζαρουλέα.

Διαβάστε ακόμα: Ancoria Insurance: Αξιοπρεπής διαβίωση κατά τη συνταξιοδότηση

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το εν λόγω δρομολόγιο δεν αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, η κ. Ζαρουλέα τόνισε ότι ακριβώς επειδή οι συγκεκριμένοι προορισμοί έχουν καλό καιρό τους χειμερινούς μήνες, η Celestyal εκτιμά ότι αποτελεί ένα καλό κίνητρο για την πολυσυζητημένη επέκταση της τουριστικής σεζόν. «Οι προορισμοί και η ιστορικότητα τους σε συνδυασμό με τις καλές θερμοκρασίες θα αποτελέσουν μια εξαιρετική πρόταση για κρουαζιέρα εκείνη την περίοδο», πρόσθεσε. 
 
Ερωτηθείσα για τις εθνικότητες των τουριστών που εκφράζουν ενδιαφέρον, η κα Ζαρουλέα ανέφερε ότι πέραν από τους Κύπριους, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει κυρίως από αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής κ.α.
 
Διαβάστε ακόμα: Ακίνητα: 50-50 ξένοι και ντόπιοι αγοραστές
 
Πάντως, η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises σημείωσε πως αν το όλο εγχείρημα πετύχει, δεν αποκλείεται από το 2020 και μετά το εν λόγω δρομολόγιο να τοποθετηθεί για όλη τη διάρκεια του χρόνου. 
 
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες της εταιρείας, η κα Ζαρουλέα ανέφερε πως αναμένεται η ίδια επιτυχημένη πορεία που είχε το δρομολόγιο στο παρελθόν. Όπως εξήγησε, ο λόγος της διακοπής της κρουαζιέρας «3 Ήπειροι» στο παρελθόν σχετίζονταν με τη γενικότερη ένταση που επικρατούσε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.   
 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων