Ρόδον: Ετοιμάζεται για δυναμικό come back

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανακαίνισης του γνωστού ξενοδοχείου Ρόδον στον Αγρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαρτίου, ενώ υπολογίζεται ότι περί τα τέλη Μαΐου το ξενοδοχείο θα αρχίσει να δέχεται τους πρώτους πελάτες του. 

Ήδη, εδώ και καιρό, το Ρόδον δέχεται κρατήσεις για την περίοδο που ξεκινά από την 1η Ιουνίου και μετά. Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον τουριστών για διαμονή στο ξενοδοχείο είναι αυξημένο, ενώ έγιναν και κάποιες κρατήσεις για εκδηλώσεις όπως γάμοι και συνέδρια. Υπό αυτά τα δεδομένα, η επανέναρξη των εργασιών της ξενοδοχειακής μονάδας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί, αφενός αναμένεται να συνεχιστεί η ροή Κυπρίων τουριστών στο ξενοδοχείο, ενώ αφετέρου η αναβάθμιση του εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης και για ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα αθλητές και αθλητικές ομάδες. 

Διαβάστε ακόμα: Ρόδον: Ριζικό λίφτινγκ με στόχο τα 4 αστέρια

Tο ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2016, υποβάλλεται σε ριζικό «λίφτινγκ» με στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας για μετατροπή του από τριών αστέρων σε τετράστερο, όπως είχε δημοσιεύσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ του το InBusinessNews. 

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κόστος της ανακαίνισης θα ανέλθει στα €2.140.000, εκ τω οποίων ποσοστό 30% (€640.000) θα καλυφθεί από το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Τα υπόλοιπο 70% του ποσού, το οποίο υπολογίζεται περίπου στο €1,5 εκατ, έχει εξασφαλιστεί μέσω δανεισμού της ιδιοκτήτριας εταιρείας από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα: Τράπεζες: Make or break οι επόμενοι μήνες

Ολοκληρωτικό lifting
Στα πλαίσια του όλου project, έχουν ανακαινιστεί και τα 155 δωμάτια του ξενοδοχείου. Παράλληλα, έχει αναβαθμιστεί πλήρως το λόμπι του ξενοδοχείου, όπως και οι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο. Σημαντικές επεκτάσεις και αλλαγές προγραμματίζεται να γίνουν και κατά τη β’ φάση του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Με ιστορία 30 χρόνων
Το ξενοδοχείο Ρόδον, το οποίο ανοικοδομήθηκε από Αγρότες και φίλους του Αγρού, λειτούργησε το 1986 και διαθέτει σήμερα 155 δωμάτια. Η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΚ. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέστειλε επ’ αόριστον τις  εργασίες του ξενοδοχείου, με στόχο την ανακαίνιση, βελτίωση,  αναβάθμιση και αναθεώρηση της διευθυντικής δομής του, προκειμένου να  μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σημερινού τουριστικού προϊόντος. Η ανάγκη αυτή προέκυψε εξ αιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης. Το 2016, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη €24,7 χιλ. έναντι ζημιών €65 χιλ. το 2015. 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ