Ρόδον: Ριζικό λίφτινγκ με στόχο τα 4 αστέρια

Σε ριζικό λίφτινγκ, με στόχο την αναβάθμιση και τη μετατροπή του σε τετράστερο από τριών αστέρων, υποβάλλεται αυτή την περίοδο το γνωστό ξενοδοχείο «Ρόδον» στο Αγρό, το οποίο παραμένει κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2016. 

Στα πλάνα τη ιδιοκτήτριας Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, βρίσκεται η πλήρης ανακαίνιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με προσθήκη, μεταξύ άλλων, νέου εστιατορίου, σπα, θερμαινόμενης πισίνας, γηπέδου για ποδόσφαιρο και επέκταση της αίθουσας συνεδρίων, έτσι ώστε το αναβαθμισμένο «Ρόδον» να καταστεί πόλος έλξης για ποιοτικότερο τουρισμό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με αυτό τον τρόπο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του ξενοδοχείου. 

Διαβάστε ακόμα: ΕΚΚ: Ανεπηρέαστα τα διοικητικά πορίσματα

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Ανδρέας Γεωργίου, ανέφερε ότι το όλο κόστος της ανακαίνισης θα ανέλθει στα €2.140.000, εκ τω οποίων ποσοστό 30% (€640.000) θα καλυφθεί από το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Τα υπόλοιπο 70% του ποσού, το οποίο υπολογίζεται περίπου στο €1,5 εκατ, έχει εξασφαλιστεί μέσω δανεισμού της ιδιοκτήτριας εταιρείας από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμα: Ρόδον: Ανακαίνιση με €4,6 εκατ. από Συνεργατισμό

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, το όλο project θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019, ενώ η πρώτη φάση του έργου θα παραδοθεί από τον Απρίλιο του 2018, εξ’ ού και ήδη γίνονται κρατήσεις για την περίοδο που αρχίζει από τον Ιούνιο του 2018 και μετά.

Ολοκληρωτικό lifting
Στα πλαίσια του όλου project, θα ανακαινιστούν πλήρως τα δωμάτια του ξενοδοχείου (διαθέτει 155 δωμάτια, εκ των οποίων θα ανακαινισθούν τα 2/3, καθώς τα υπόλοιπα είναι ήδη ανακαινισμένα). Επίσης, θα αναβαθμιστεί πλήρως το λόμπι του ξενοδοχείου, όπως και οι εξωτερικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα, θα γίνουν νέες επεκτάσεις, για σκοπούς δημιουργίας νέου εστιατορίου, αίθουσας για καφέ, θερμαινόμενης πισίνας και σπα. Βάσει των σχεδιασμών, η αίθουσα για σπα θα δημιουργηθεί κατά τη β’ φάση του έργου. 

Στόχος τα 4 αστέρια
Ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι η αναβάθμιση του ξενοδοχείου σε τεσσάρων αστέρων από τριών που είναι σήμερα. «Επιθυμούμε να μπούμε σε μια νέα κατηγορία τουριστικής πελατείας, προσελκύοντας τουρίστες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με την ανακαίνιση η εταιρεία στοχεύει στο να αυξήσει την πληρότητα του ξενοδοχείου, για τους καλοκαιρινούς αλλά κυρίως και για τους χειμερινούς μήνες, περίοδος η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν ζημιογόνα για το ξενοδοχείο. «Αναμένουμε ότι το ξενοδοχείο πλέον θα ενισχύσει σημαντικά  το ρόλο του και θα διεισδύσει σε νέες τουριστικές αγορές, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου. 

Διαβάστε ακόμα: Άδειες οικοδομής για 200 ξενοδοχεία και 144 εστιατόρια

«Φλερτ» με συνεδριακό τουρισμό
 Ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας ανέφερε ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται, επίσης, η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση της αίθουσας συνεδρίων του ξενοδοχείου. Η ίδια αίθουσα θα εξοπλιστεί πλήρως με όλα τα απαραίτητα, έτσι ώστε να καταστεί πόλος έλξης και για συνεδριακό τουρισμό. «Ήδη υπήρχε ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αίθουσα με τη διοργάνωση πολλών μικρών σεμιναρίων, ενώ με τις εργασίες αναβάθμισης της ευελπιστούμε να αυξήσουμε αυτή την κατηγορία πελατών μας», υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου.

Στο στόχαστρο ο αθλητικός τουρισμός
Στους στόχους βρίσκεται και η προσέλκυση αθλητών και αθλητικών ομάδων από το εξωτερικό, οι οποίες φθάνουν στην Κύπρο για σκοπούς προπόνησης. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου, η ύπαρξη του μεγάλου και υπερσύγχρονου Αθλητικού Κέντρου «Γλαύκος Κληρίδης» στην κοινότητα Αγρού και οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για εξεύρεση εταιρείας η οποία θα το διαχειρίζεται, ενισχύουν τις ελπίδες για προσέλκυση ξένων αθλητών, οι οποίοι θα επιλέγουν για τη διαμονή τους το «Ρόδον». Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζεται, εξάλλου, η δημιουργία θερμαινόμενης πισίνας και  γηπέδου ποδοσφαίρου εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.   

Διαβάστε ακόμα: 2,5 δισ. πλαστικό χρήμα

Σε αναζήτηση προσωπικού
Την ίδια ώρα, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης του προσωπικού που θα στελεχώσει το ξενοδοχείο. Ήδη αναζητείται ο νέος Γενικός Διευθυντής, ενώ θα προσληφθούν περίπου 60 υπάλληλοι. 
 
Οφειλές μόνο στη ΣΚΤ
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας βρίσκονται πλέον στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ). Πιο αναλυτικά, η ΣΚΤ συγκέντρωσε τα δάνεια της εταιρείας από δύο άλλες εμπορικές τράπεζες, προσφέροντας τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης τους µε ευνοϊκούς όρους. Όπως αναφέρεται σε παλαιότερη ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ, ο συνολικός δανεισµός (περιλαμβανομένου και του ποσού της ανακαίνισης) ανέρχεται σήμερα στα €4.660.000.

Με ιστορία 30 χρόνων
Το ξενοδοχείο Ρόδον, το οποίο ανοικοδομήθηκε από Αγρότες και φίλους του Αγρού, λειτούργησε το 1986 και διαθέτει σήμερα 155 δωμάτια. Η ιδιοκτήτρια Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, είναι εγγεγραμμένη στο ΧΑΚ. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέστειλε επ’ αόριστον τις  εργασίες του ξενοδοχείου, με στόχο την ανακαίνιση, βελτίωση,  αναβάθμιση και αναθεώρηση της διευθυντικής δομής του, προκειμένου να  μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σημερινού τουριστικού προϊόντος. Η ανάγκη αυτή προέκυψε εξ αιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης. Το 2016, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη €24,7 χιλ. έναντι ζημιών €65 χιλ. το 2015. 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food