Πέντε Κύπριοι δικηγόροι που διαπρέπουν στο εξωτερικό

Αρκετοί είναι οι Κύπριοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ανάμεσά τους δικηγόροι που ανέλαβαν κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις, που τιμήθηκαν με το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σε εκλογές και κυβερνήσεις.

Το περιοδικό GOLD, στο τεύχος Αυγούστου, παρουσίασε πέντε Κύπριους δικηγόρους ανώτερα στελέχη και partners κορυφαίων εταιρειών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Διαβάστε ακόμα:

Καλό καλοκαίρι, αλλά αγωνιούν για τις προκλήσεις οι ξενοδόχοι

Αλλάζει πρόσωπο και αποκτά πύργο το ξενοδοχείο Palm Beach

Άννα Παπαμιχαήλ: Ο πιο γρήγορος δρόμος προς την επιτυχία

  • Θεοχάρης Παναγιώτου Θεοχάρη OBE

Ο Θεοχάρης Παναγιώτου, με έδρα το Λονδίνο, ασχολείται με τραπεζικό και ναυτικό δίκαιο, καθώς και με δίκαιο περιουσιακών στοιχείων (asset finance).  

Σήμερα, έχει τη θέση του Senior Consultant της Norton Rose Fulbright LLP, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν στη θέση του Global Head of Transport and Senior Partner της Εταιρείας.

Με μεγάλη εμπειρία σε κοινοπραξίες, χρηματοδοτήσεις και τις συναλλαγές με όρους κεφαλαιαγοράς, ο κ. Παναγιώτου εστιάζει κυρίως στο international shipping finance.

Ειδικότερα, ασχολείται με τη χρηματοδότηση, τόσο νέων ναυπηγικών όσο και μεταχειρισμένων πλοίων και υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, η πρακτική του έχει επικεντρωθεί στην παροχή συμβουλών σε νέους επενδυτές, όπως ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου για την είσοδό τους στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση μιας σειράς εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών.

Το 2022 τιμήθηκε από το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και έγινε «Αξιοματικός» της Βασίλισσας Ελισάβετ, λαμβάνοντας έτσι τον τίτλο ΟΒΕ (Most Excellent Order of the British Empire). 

Επίσης, η Lloyd’s list τον κατέταξε ως τον πιο ισχυρό δικηγόρο στον τομέα της ναυτιλίας στον κόσμο. Παράλληλα, αναγνωρίζεται από την Tanker Shipping & Trade ως ένας από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων. Το 2021, ανακηρύχθηκε από τους Best Lawyers ως «Δικηγόρος της Χρονιάς».   

  • Κλέι Κωνσταντίνου

Ο Κλέι Κωνσταντίνου είναι δικηγόρος για θέματα επιχειρηματικού δικαίου με έδρα το New Jersey. Σήμερα κατέχει τη θέση του συμβούλου (counsel) στο τμήμα Διοικητικού Δικαίου και Κυβερνητικών Υπηρεσιών στην Wilentz, Goldman & Spitzer P.A.

Διατήρησε στενή σχέση με την Κύπρο και έχει υπηρετήσει σε μια σειρά ηγετικών θέσεων, μεταξύ των οποίων τέσσερα χρόνια ως Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Επίσης, ενώ ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, ενεπλάκη βαθιά-και υπηρέτησε ως National Co-Chair και New Jersey Finance Chairman σε τρεις προεδρικές εκστρατείες των ΗΠΑ που κέρδισαν την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, Michael Dukakis του Bill Clinton και του John Kerry. Ήταν επίσης Αντιπρόσωπος στις τρεις αντίστοιχες Δημοκρατικές Εθνικές Συνελεύσεις.

Το 1993 διορίστηκε Πρόεδρος του New Jersey Electoral College και έδωσε επίσημα τις εκλογικές ψήφους του New Jersey για τον Πρόεδρο Clinton.

Μετά τη θητεία του, ο Κλέι Κωνσταντίνου έγινε ο ιδρυτής και κοσμήτορας (founding dean) της Σχολής Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο (School of Diplomacy and International Relations ) του Seton Hall.

Το 1999 του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο Εξαιρετικών Υπηρεσιών από τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και το Χρυσό Μετάλλιο του Αγίου Βαρνάβα από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Έχει επίσης λάβει το Μετάλλιο Τιμής Ellis Island και το American Hellenic Heritage Achievement and Public Service Award.

  • Αλίσια Παττίχης

Η Αλίσια Παττίχης σπούδασε αγγλικό και γαλλικό δίκαιο στο Kings College London και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης αντίστοιχα.

Εκπαιδεύτηκε στη Philip Ross Solicitors, με ειδίκευση σε θέματα Real Estate και Real Estate Finance, και έγινε συνεργάτης (partner) το 2009.

Τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο για εκείνη και την εταιρεία, η οποία, μετά από μια συγχώνευση, είναι πλέον γνωστή ως Axiom DWFM ενσωματώνοντας τους Philip Ross Solicitors.

Είναι επίσης συνεργάτης (partner) στη νέα οντότητα, την οποία περιγράφει ως μια νέα και δυναμική εμπορική δικηγορική εταιρεία πλήρους εξυπηρέτησης με μια πραγματικά διεθνή προοπτική.

  • Ελένη Πολυκάρπου

Η Ελένη Πολυκάρπου είναι co-head του International Arbitration Practice στο Withers, επικεφαλής (head) της ομάδας καλλιτεχνικού δικαίου του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεργάτης (partner) στην ομάδα εμπορικών υποθέσεων.

Είναι επίσης μέλος του Chartered Institute of Arbitrators. 

Είναι άριστη γνώστης του mediation (διαμεσολάβηση). Δρα για άτομα High Net Worth Individuals και τις εταιρείες τους, συμβουλεύοντας συχνά σε θέματα μετοχών και κοινοπραξιών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Δίνει επιπρόσθετα νομικές συμβουλές για διάφορα θέματα τέχνης. Για παράδειγμα, συμβουλεύει συλλέκτες, γκαλερί, μουσεία και οίκους δημοπρασιών.

Μιλάει άπταιστα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά, ενεργώντας συχνά για πελάτες από αυτές και άλλες δικαιοδοσίες που κατέχουν εταιρείες στην Κύπρο.

  • Έβαν Μιχαηλίδης

Ο Έβαν Μιχαηλίδης είναι litigation partner στο γραφείο της Eisner LLP στη Νέα Υόρκη, όπου συμβουλεύει πελάτες σε αστικές υποθέσεις high-value, κυβερνητικές έρευνες και ποινικές υποθέσεις λευκού κολάρου.

Με περισσότερα από 15 χρόνια στον τομέα, έχει εμπειρία σε δικαστικές αγωγές που κυμαίνονται από ποικίλες εμπορικές διαφορές έως την τακτική υπεράσπιση των αξιώσεων απασχόλησης και ευθύνης προϊόντων. Εκπροσώπησε εταιρικούς και μεμονωμένους πελάτες σε ποινικές υποθέσεις και κυβερνητικές έρευνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπάγονται στον Νόμο περί Διαφθοράς στο εξωτερικό.

Πολλοί από τους πελάτες του δραστηριοποιούνται στον τομέα του θεάματος, συμπεριλαμβανομένων ξένων κατόχων πνευματικής ιδιοκτησίας και κινηματογραφικών στούντιο.

Ο Έβαν Μιχαηλίδης είναι απόφοιτος τόσο του Πανεπιστημίου Columbia όσο και του Emory University.

* Μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικές συνεντεύξεις των πέντε Κύπριων δικηγόρων που διαπρέπουν στο εξωτερικό, στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού GOLD και στη digital έκδοση εδώ. Ανάμεσα σε άλλα, μίλησαν για τις μεγαλύτερες υποθέσεις τους, τις προκλήσεις και ευκαιρίες του τομέα, ενώ έδωσαν συμβουλές σε νέους δικηγόρους.

 

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών