Αν. Καλογιάννης: Ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή ιατρικό προορισμό

Έμιλυ Αντωνίου  05/08/2022 07:00
Αν. Καλογιάννης: Ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή ιατρικό προορισμό

Αν. Καλογιάννης: Ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή ιατρικό προορισμό

Έμιλυ Αντωνίου  05/08/2022 07:00

Έχοντας παρουσία στην Κύπρο με δύο κλινικά εργαστήρια, 16 δειγματοληπτικά κέντρα, δύο ακτινοδιαγνωστικά κέντρα και ένα Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο, ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοιατρική παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην ποιότητα και αξιοπιστία των υπηρεσιών του, προσεγγίζει ολιστικά τους πολίτες που του εμπιστεύονται την υγεία του, θέτει υψηλά standards και διευρύνει διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο InBusinessNews, o διευθυντής λειτουργίας και ανάπτυξης Κύπρου, Αναστάσιος Καλογιάννης, η εταιρεία στοχεύει στη βέλτιστη δυνατή φροντίδα και εξυπηρέτηση, επενδύοντας σε έμπειρο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, σε υψηλή ιατρική τεχνολογία και ψηφιακά εργαλεία. «Εφαρμόζουμε», τονίζει,  «πολλαπλά συστήματα διαχείρισης ποιότητας και αξιολόγησης».

Διαβάστε ακόμα: 

Γ. Ιωάννου: Τα πλάνα του ομίλου Λανίτης για τα Gloria Jean’s Coffees 

Έργα εκατ. που αλλάζουν τον χάρτη των οικιστικών αναπτύξεων στην Κύπρο 

Τα άμεσα σχέδια του ομίλου, σύμφωνα με τον Αναστάσιο Καλογιάννη, περιλαμβάνουν προσθήκη νέου σύγχρονου εξοπλισμού και δημιουργία νέου κεντρικού εργαστηρίου αναφοράς, διάθεση νέων υπηρεσιών, επέκταση του θεσμού των Πολυδύναμων Διαγνωστικών κέντρων και περαιτέρω ενίσχυση του παγκύπριου δικτύου του.

Εκτίμησή του αποτελεί πως ο τομέας των υπηρεσιών υγείας μπορεί να γίνει πόλος έλξης σημαντικών ξένων και εγχώριων επενδύσεων, με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή ιατρικό προορισμό.

Διαβάστε πιο κάτω όλα όσα αναφέρει ο κ. Καλογιάννης:

  • Η εξέλιξη

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ιδρύθηκε το 1981 από τον αείμνηστο Ευάγγελο Σπανό στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως μικρό εξειδικευμένο εργαστήριο, αλλά μετεξελίχθηκε ταχέως σε κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών ΠΦΥ. Σήμερα, ο Όμιλος διαθέτει 71 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Η δραστηριότητα στην Κύπρο ξεκίνησε το 2017, με το σχεδιασμό, οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία του Κλινικού εργαστηρίου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό. Στη συνέχεια, αποκτήθηκε το πλειοψηφικό πακέτο του Χημείου Γιαννουκά και εξαγοράστηκε το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο αEvresis στη Λευκωσία.

Σήμερα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει παγκύπρια παρουσία με 2 κλινικά εργαστήρια, 16 δειγματοληπτικά κέντρα, δύο ακτινοδιαγνωστικά κέντρα και ένα Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο. Στην Κύπρο ο Όμιλος απασχολεί περισσότερα από 125 άτομα, ενώ συνολικά διαθέτει περί τους 3.700 συνεργάτες.

  • Προσηλωμένοι στην ποιότητα

Για την εταιρεία μας, υψηλή παροχή υπηρεσιών σημαίνει ότι μένουμε προσηλωμένοι στην ποιότητα και το αποδεικνύουμε έμπρακτα: Επενδύουμε σε έμπειρο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, σε υψηλή ιατρική τεχνολογία και ψηφιακά εργαλεία. Εφαρμόζουμε πολλαπλά συστήματα διαχείρισης ποιότητας και αξιολόγησης. Στοχεύουμε στη βέλτιστη δυνατή φροντίδα και εξυπηρέτηση.

Ο τομέας των υπηρεσιών υγείας μπορεί να γίνει πόλος έλξης σημαντικών ξένων και εγχώριων επενδύσεων, με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή ιατρικό προορισμό.

  • Στην πρώτη γραμμή

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Διαθέσαμε καινοτόμες υπηρεσίες, ενισχύοντας παράλληλα και το δυναμικό μας, στηρίξαμε την κοινωνία και την πολιτεία. Παράλληλα, συνεχίσαμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα και τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

  • Οι προτεραιότητες

Ως Όμιλος, εμμένουμε στην ποιότητα και αξιοπιστία των υπηρεσιών, προσεγγίζουμε ολιστικά τους πολίτες που μας εμπιστεύονται την υγεία τους. Θέτουμε υψηλά standards, διευρύνουμε διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες, συνεχίζουμε τις επενδύσεις σε διαγνωστική τεχνολογία αιχμής.

Ταυτόχρονα εισάγουμε και στην Κύπρο τον θεσμό των Πολυδύναμων Διαγνωστικών Κέντρων, που συνδυάζουν την εργαστηριακή και απεικονιστική διάγνωση, για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα άμεσα σχέδιά μας περιλαμβάνουν προσθήκη νέου σύγχρονου εξοπλισμού και δημιουργία νέου κεντρικού εργαστηρίου αναφοράς, διάθεση νέων υπηρεσιών, επέκταση του θεσμού των Πολυδύναμων Διαγνωστικών κέντρων και περαιτέρω ενίσχυση του παγκύπριου δικτύου μας.

  • Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας Βιοιατρική, ήταν υποψηφία εταιρεία κατά τα 14α IN Business Awards στην κατηγορία υπηρεσίες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας