Έργα εκατ. που αλλάζουν τον χάρτη των οικιστικών αναπτύξεων στην Κύπρο

Πολλά είναι τα έργα αξίας εκατομμύριων που, είτε βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης είτε έχουν δρομολογηθεί, και που με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να επαναδιαμορφώσουν τον χάρτη των οικιστικών αναπτύξεων στην Κύπρο. 

Πρόκειται για μεγαλεπήβολες νέες οικιστικές αναπτύξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες υπολοποιούνται ή θα υλοποιηθούν, είτε από ντόπιους είτε από ξένους επενδυτές και οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε αριθμό άλλων που έχουν ήδη υλοποιηθεί.   

Διαβάστε ακόμα: 

Γ. Ιωάννου: Τα πλάνα του ομίλου Λανίτης για τα Gloria Jean’s Coffees 

Αν. Καλογιάννης: Ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή ιατρικό προορισμό

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σε γενικό πλαίσιο απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό(target group), με κάποιες από τις αναπτύξεις αυτές να απευθύνονται σε επενδυτές και άλλες σε νεαρά ζευγάρια ή άλλους αγοραστές.   

Τα δρομολογούμενα οικιστικά έργα παρουσιάζει πιο κάτω, το InBusinessNews.

  • Emerland

Διαμερίσματα και υπηρεσίες επτά αστέρων που θα απευθύνονται σε επενδυτές, υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις, πολυτελείς χώροι ψυχαγωγίας, εστίασης και ευεξίας, καθώς και γραφεία, συνιστούν κομμάτι του masterplan της μεγάλης ανάπτυξης πέραν των 130.000 τ.μ. που προγραμματίζει να υλοποιήσει στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Ζακάκι, ο Ισραηλινός μεγιστάνας, Gilad Shabtai.

Η επερχόμενη μεγάλη ανάπτυξη του Ισραηλινού μεγιστάνα στο Ζακάκι θα υλοποιηθεί από την νεοϊδρυθείσα στην Κύπρο, με όραμα την άμεση ανάπτυξη κατά κύριο λόγω στη Λεμεσό και με εστίαση στο παρόν στάδιο στην περιοχή Ζακακίου, Emerland Real Estate.

  • Limassol Greens 

Σα σκαριά βρίσκεται και το πολυαναμενόμενο Limassol Greens, που τοποθετείται στη δυτική Λεμεσό.

Πρόκειται για το πρώτο πολυθεματικό Golf Resort και μοναδικό στο είδος του, λόγω του γεγονότος ότι χωροταξικά βρίσκεται εντός της πόλης και περιβάλλεται από τις σημαντικότερες νέες αναπτύξεις της ευρύτερης Λεμεσού. Ταυτόχρονα, στα νοτιοανατολικά συνορεύει με έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ανατολικής Μεσογείου, την Αλυκή Ακρωτηρίου.

Το Limassol Greens είναι ένα πολυδιάστατο έργο μεγάλου μεγέθους, έκτασης 1.4 εκατομμυρίων τ.μ., και περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών διεθνών προδιαγραφών, υπερσύγχρονο clubhouse, 500 επαύλεις και 250 διαμερίσματα, η ανάπτυξη των οποίων έχει σχεδιαστεί και προγραμματιστεί σε διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Περιλαμβάνει, παράλληλα, χώρους εμπορικών και ψυχαγωγικών χρήσεων, όπου θα φιλοξενούνται καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, καθώς επίσης, κέντρο ευεξίας με εξωτερική πισίνα, εγκαταστάσεις SPA, γυμναστήριο, εξωτερικοί χώροι για γιόγκα και διαλογισμό, γήπεδα τένις και καλαθόσφαιρας, μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, παιδότοποι, υπαίθριο αμφιθέατρο, καθώς και ένας πλούσιος βοτανόκηπος.

Τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και λειτουργία του έχει αναλάβει η εταιρεία Lanitis Golf Public Co., ενώ τις πωλήσεις του ανέλαβε αποκλειστικά η Cybarco Development.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το έργο έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο αρχιτέκτονα Lucciano Mazza, Director of Hospitality Design του διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικού γραφείου HKS.

  • Sunset gardens

Το Sunset Gardens, συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ αναπτύσσεται στην δυτική Λεμεσό, κοντά στο City of Dreams Mediterranean και στην παραλία του Lady’s Mile. Πρόκειται για έργο της Imperio.

Η ανάπτυξη Sunset Gardens αποτελείται από 320 διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων σε κτίρια των τριών και τεσσάρων ορόφων και σε ένα περιβάλλον με πολυάριθμες εγκαταστάσεις και ανέσεις, όπως πισίνες, εστιατόριο, business centre, super market, γυμναστήριο, γήπεδο τένις και μπάσκετ κ.α.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση του υπό ανέγερση έργου ολοκληρώθηκε και οι πρώτοι ένοικοι ήδη παρέλαβαν τα κλειδιά των καινούργιων διαμερισμάτων. Συγκεκριμένα, οι πρώτες 100 κατοικίες παραδίδονται αυτό το διάστημα στους ιδιοκτήτες.

  • The Courtyard

Την υπό ανέγερση οικιστική ανάπτυξη “The Courtyard” φέρνει η Green Park Residences στην είσοδο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Στροβόλου, στην καρδιά της Δασούπολης.

Το The Courtyard έλαβε την έγκριση από το Τμήμα Περιβάλλοντος τον Δεκέμβριο του 2021.

Η οικιστική ανάπτυξη αφορά την ανέγερση πέντε εξαώροφων πολυκατοικιών (ισόγειο και πέντε όροφοι), με 65 διαμερίσματα διαφόρων τύπων, ενιαίο υπόγειο χώρο στάθμευσης ενός επιπέδου και τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, όπου θα απαγορεύεται η διακίνηση αυτοκινήτων.

Εκ των σημαντικών στοιχείων του έργου είναι η δημιουργία υπαίθριου χώρου που αντιστοιχεί στο 46% του καθαρού εμβαδού της ανάπτυξης και γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται περιμετρικά τα πέντε κτήρια.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα διαθέτει κιόσκι για φυσική άσκηση, διαδρόμους για περπάτημα και άθληση, σιντριβάνι, παγκάκια, ησυχαστήριο, ενώ θα τοπιοτεχνηθεί χρησιμοποιώντας θάμνους και καλλωπιστικά φυτά κατάλληλα για τις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου.

  • TROY

Το έργο TROY ανεγείρεται στην Πύλα της Λάρνακας και αφορά οικιστική, αλλά και τουριστική ανάπτυξη της εταιρείας Syniga Properties Limited.

Συγκεκριμένα, η οικιστική ανάπτυξη αφορά την ανέγερση 280 διαμερισμάτων.

Επίσης, θα κατασκευαστεί resort με spa, wellness center, πισίνα και μικρό εμπορικό κτίριο, που θα εξυπηρετεί της ανάγκες του συγκροτήματος.

Μέρος του συνολικού συντελεστή δόμησης έχει χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των 12 κτιρίων και περισσότερους χώρους πρασίνου, μεγιστοποιώντας την φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το έργο έλαβε πρόσφατα την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής και βρίσκεται στα σκαριά.

  • Habitat

Μία καινοτόμος οικιστική ανάπτυξη δημιουργείται στη Λάρνακα. Το Habitat, το οποίο ανεγείρεται από την Quality Group, αποτελείται από δύο πύργους κατοικιών (A & B) με 80 διαμερίσματα.

Στο έργο περιλαμβάνονται διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, ενώ στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται πισίνα και περίπου 100 χώροι στάθμευσης.

Οι υπηρεσίες, τα χαρακτηριστικά και οι εγκαταστάσεις της ανάπτυξης προσαρμόζονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής. 

Η ανάπτυξη υπόσχεται να δημιουργήσει ένα νέο προηγούμενο για τα έργα πολυτελείας στην πόλη.

  • Guru

Την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος εξασφάλισε η πολυτελής οικιστική ανάπτυξη, στις Πλάτρες.

Το Guru Mountain Resort, το οποίο θα αναπτύξει η DTA Group, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024 και το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα €98 εκατ.

Πρόκειται για μία ενιαία οικιστική και οργανωμένη ανάπτυξη, η οποία θα αποτελείται από επτά οικιστικούς ορόφους, ένα ισόγειο και ένα μεσοπάτωμα.

Εξάλλου, θα περιλαμβάνει άλλες ανεξάρτητες οικιστικές μονάδες, καθώς και χώρους στάθμευσης, δύο υπόγεια με 182 ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, αποθήκες και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Επιπρόσθετα, στο Guru θα παρέχεται ποικιλία διευκολύνσεων για ενοίκους και επισκέπτες, όπως χώροι ευεξίας, γυμναστήριο, αποδυτήρια, πισίνα και χώρος εστίασης.

Το Guru θα αποτελείται από κτηριακό όγκο 71 διαμερισμάτων (20 διαμερίσματα - studios και 51 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου), πέντε μεζονέτες (lofts) και 22 οικιστικές μονάδες.

Οι τιμές αρχίζουν από €315.000 για τα studios, από €1.950.000 για τις κατοικίες, από €2.580.000 για τα chalets και από €3.200.000 για τις επαύλεις.

  • Le Platres Chalet

Συνολικά 19 διώροφες επαύλεις, με έκταση που αρχίζει από 910 τ.μ., συνθέτουν τη νέα πολυτελή οικιστική ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργηθεί στις Πλάτρες.

Την ανέγερση του Le Platres Chalet ανέλαβε η Property Gallery.

Το πολυτελές έργο θα διαθέτει τεράστιες βεράντες, ευρύχωρες κουζίνες, μεγάλα σαλόνια και άνετα υπνοδωμάτια.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες