Μετά το Απολλώνειο, φλερτάρει και με Αρεταίειο η CVC Capital

Δυναμικό μπάσιμο στην κυπριακή αγορά του τομέα της υγείας φαίνεται να επιχειρεί το αμερικανικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners, αφού μετά την πρόσφατη εξαγορά του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε Κύπρο και Ελλάδα το θέλουν να… κλείνει το μάτι και στο  Αρεταίειο.

Η CVC Capital Partners δραστηριοποιείται ως γνωστό στην Ελλάδα μέσω του ομίλου ιδιωτικής υγείας Hellenic Healthcare Group (HHG), υπό την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν έξι ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic), καθώς και το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας HealthSpot και Alpha Lab.

Διαβάστε ακόμη: 

Πεζόδρομος ή μονόδρομος η Ανεξαρτησίας; Τα πλάνα του Δήμου Λεμεσού

Σ. Κυπριανού: Φουλ επέκταση για Bean Bar, ποντάρει στη Μακαρίου 

IN Business Awards 2021: Οι υποψηφιότητες σε ανάπτυξη γης/κατασκευές

Aura Patisserie: Γεύση Παρισιού στο κέντρο της Λεμεσού

Η είσοδος του fund και στην κυπριακή αγορά υπηρεσιών υγείας επισφραγίστηκε περί τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, οπόταν από την Hellenic Healthcare Group ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Απολλώνειου από την θυγατρική της κυπριακή εταιρεία «Hellenic Healthcare Holding(Cyprus) Limited». H τιμή της εξαγοράς του Απολλώνειου, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ανήλθε γύρω στα 85 εκατομμύρια ευρώ.  

Σε ό,τι αφορά την προοπτική εξαγοράς και του Αρεταίειου, οι πληροφορίες θέλουν το CVC Capital Partners να έχει προχωρήσει ήδη στην υποβολή συγκεκριμένης πρότασης προς το ιδιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, η οποία φέρεται να κυμαίνεται-όσον αφορά το ύψος της τιμής της- περίπου στο μισό ποσό στο οποίο κλείδωσε η εξαγορά του Απολλώνειου. Μάλιστα, η προσφορά, περιλαμβανομένων των λοιπών παραμέτρων και όρων τους οποίους πέραν της τιμής περιλαμβάνει, φέρεται να τέθηκε ήδη στο μικροσκόπιο του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρεταίειου, όπως επίσης και των μετόχων.

Από πλευράς της πάντως, η Διεύθυνση του Αρεταίειου Νοσοκομείου επιλέγει να κρατά επί του παρόντος ερμητικά κλειστά τα χαρτιά της, χωρίς να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει τα όσα οι πληροφορίες αναφέρουν. Αυτό που σε επικοινωνία του InBusinessNews με την Διεύθυνση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου μας μεταφέρθηκε, είναι πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε τοποθέτηση να γίνει επί του θέματος.

Υπέρ του βάσιμου των πληροφοριών, ωστόσο, συνηγορεί-μεταξύ άλλων- η επί του εδάφους εφαρμοσθείσα φιλοσοφία που διέπει την επενδυτική πολιτική του συγκριμένου αμερικανικών συμφερόντων fund, να προβαίνει σε μεγάλα ανοίγματα σε χώρες και τομείς στους οποίους διαβλέπει να διαφαίνονται τεράστιες προοπτικές. Τομείς, δηλαδή, όπως είναι και αυτός της υγείας στην Κύπρο, ο οποίος ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει εξαιρετική δυναμική και δείχνει να καθίσταται βασικός πυλώνας του επιχειρηματικού και κατ’ επέκταση οικονομικού οικοδομήματος του νησιού.

Είναι σε αυτό περιβάλλον που μετά την εξαγορά του Απολλώνειου, το CVC Capital Partners δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στο φλερτ με το Αρεταίειο, αλλά να ρίχνει τα δίκτυά του, προς διερεύνηση του εδάφους ολικής ή μερικής εξαγοράς τους, και σε άλλα μεγάλα, εκτός Λευκωσίας, ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation