Γκρίνια και από ξένους επενδυτές για τις τιμές ακινήτων στη Λεμεσό

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους στην Κύπρο αναφέρθηκαν τρία στελέχη-κλειδιά ξένων εταιρειών με βάση τη χώρα μας, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του 2ου Limassol Business and Investment Summit.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι Oren Plotkin, Managing Partner του Emerland Real Estate by Gilad Shabtai, Max Portelli, CFO της BrainRocket και μέλος του TechIsland και ο Petr Valov, Founder και CEO της Exness και Board Member της TechIsland.

Ο Max Portelli τόνισε την ανάγκη όπως δοθεί έμφαση στο real estate. Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζει για το χαμηλόμισθο προσωπικό, το οποίο δεν βρίσκει στέγη σε οικονομικούς όρους. Πρότεινε, ως λύση, το να δοθούν κίνητρα προς τον ιδιωτικό τομέα με μειωμένες ή μηδέν φορολογικές επιβαρύνσεις σε συγκεκριμένες κατοικίες και υπό προϋποθέσεις. Μίλησε επίσης για την ανάγκη βελτίωσης των δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς θα βοηθήσουν σημαντικά τους ξένους, αλλά και ντόπιους πολίτες.

Διαβάστε ακόμα: 

Αλυσίδες που έφυγαν, αλλά επέστρεψαν στην Κύπρο

Η ακτινογραφία του ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων (πίνακες)

NAGA: Εργασία σε challenging περιβάλλον με πολλαπλά benefits

Ο Oren Plotkin είπε πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι δημόσιες υποδομές. Κάποιες περιοχές της Λεμεσού είναι σύγχρονες και άλλες χρειάζονται αναβάθμιση. «Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία», είπε ο Plotkin. Σχολίασε ακολούθως, ότι η Λεμεσός δεν είναι αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό, καλώντας τον Δήμο να δώσει έμφαση στο PR και στο να μεγαλώσει την δημοτικότητα της πόλης εκτός Κύπρου.

Ο Petr Valov, Founder και CEO της Exness, και Board Member της TechIsland είπε αρχικά πως η πανδημία προκάλεσε σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις, αλλά η Λεμεσός έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητας.

Ο ιδρυτής της Exness πρότεινε όπως η στρατηγική για την πόλη και την Κύπρο ευρύτερα θα πρέπει να έχει ως στόχο το να φιλοξενήσει περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες, που με τη σειρά τους θα συνδράμουν στην τοπική οικονομία.

Όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές, έτσι και ο κ. Valov σημείωσε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στο real estate και ειδικά σε πιο οικονομικά διαμερίσματα προς ενοικίαση, κάτι το οποίο τον απασχολεί ιδιαίτερα. Άλλη μία παράμετρος είναι η εκπαίδευση, καθώς ο κ.Valov προέβη στη διαπίστωση ότι επαγγελματίες που έρχονται στην Κύπρο ή κάνουν σκέψεις για να εργαστούν στο νησί, κατά την έρευνά τους δεν βρίσκουν σχολεία που να τους ικανοποιούν για φοίτηση των παιδιών τους.

Ο CEO της Exness συζήτησε και τις στρατηγικές της κυβέρνησης προσέλκυσης επενδυτών από το εξωτερικό, προτείνοντας αυτές να μην επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο σε όσους βρίσκονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται εξ αποστάσεως. Αντιθέτως, είπε πως θα πρέπει να δώσουν μεγάλο βάρος και προσοχή στους επενδυτές που εγκατέστησαν γραφεία στην Κύπρο και ήδη δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο