Πεζόδρομος ή μονόδρομος η Ανεξαρτησίας; Τα πλάνα του Δήμου Λεμεσού

Κατά της πεζοδρόμησης της οδού Ανεξαρτησίας τάσσονται οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Λεμεσού, καθώς-όπως υποστηρίζουν-δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και οι χώροι στάθμευσης. Σύμφωνα με τους ίδιους, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση, με ξεκάθαρη θέση τους να είναι η μονοδρόμηση της ιστορικής οδού.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού και εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης, Κρίστης Δημητρίου, αναφέρθηκε τόσο στα πλάνα του Δήμου επί του θέματος όσο και στη θέση των καταστηματαρχών.

Διαβάστε ακόμη: Οι δύο σχολές σκέψης των επιχειρήσεων της Μακαρίου για την λεωφόρο

Όπως υπέδειξε, ο Δήμος Λεμεσού έχει δεσμευθεί ότι μέχρι το 2030 θα προχωρήσει με πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας. Ωστόσο, μετά από μια σειρά συζητήσεων με τους καταστηματάρχες, αποφασίστηκε αυτή η μετάβαση να γίνει με ήπιους ρυθμούς για να αποφευχθούν τα ίδια λάθη με την Αγίου Ανδρέου, όπου πλέον οι καταστηματάρχες παλεύουν για επιβίωση, καθώς και τα λάθη, κατά την έκφρασή του, της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, όπου όσο περνά ο καιρός ελαττώνεται η εμπορική κίνηση των καταστημάτων και η περιοχή είναι πλέον περισσότερο προσιτή για τους χώρους εστίασης.

Διαβάστε ακόμα:

Σ. Κυπριανού: Φουλ επέκταση για Bean Bar, ποντάρει στη Μακαρίου 

IN Business Awards 2021: Οι υποψηφιότητες σε ανάπτυξη γης/κατασκευές

Aura Patisserie: Γεύση Παρισιού στο κέντρο της Λεμεσού

Ο λόγος άρνησης των καταστηματαρχών έγκειται κυρίως στο ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα υποδομής για να υποστηριχθεί ο πεζόδρομος, όπως είναι οι πολυώροφοι χώροι στάθμευσης. Επιπρόσθετα, όπως επισημάνε, είναι κάτι που δεν υποστηρίζεται και από τις καιρικές συνθήκες, την ίδια ώρα που ούτε στην κουλτούρα του Κύπριου βρίσκεται να μην έχει κοντινή πρόσβαση στα καταστήματα.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον Κρίστη Δημητρίου, εξετάζεται από τον Δήμο το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί η μονοδρόμηση της οδού, η οποία θα ξεκινά από τον Πεντάδρομο με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, λύση με την οποία συμφωνούν και οι καταστηματάρχες.

Ο κ. Δημητρίου πρόσθεσε πως υπάρχει πρόταση από δημοτικό σύμβουλο η οποία θα συμβάλει στην άμβλυνση του προβλήματος με τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία δύο πολυώροφου χώρων στάθμευσης, ο ένας πίσω από το πρώην E&S και ο δεύτερος στο παραλιακό μέτωπο στην παλαιά αστυνομία(στον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Νάπας).

Όπως διευκρίνισε ο κ. Δημητρίου, η συγκεκριμένη πρόταση για τους δύο χώρους στάθμευσης είχε συζητηθεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν προχώρησε. Ωστόσο, η εισήγηση επανήλθε ξανά.

Ετοιμάζεται για νέες αφίξεις η ιστορική οδός

Ερωτηθείς σχετικά με την εμπορική κίνηση στο κέντρο της Λεμεσού, ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι ο Φεβρουάριος είναι γενικότερα από τους πιο δύσκολους μήνες, καθώς είναι ο τελευταίος των εκπτώσεων του χειμώνα, ενώ σε συνδυασμό με την πανδημία και τα χαμηλά επίπεδα τουρισμού, οι ενδείξεις δεν είναι ιδιαίτερα θετικές.

«Υπάρχει όμως αισιοδοξία, αφού η Ανεξαρτησίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί σύντομα νέα καταστήματα, εκ των οποίων ο σουηδικός κολοσσός στον χώρο της ένδυσης, H&M», συμπλήρωσε.

Επίσης, βρίσκονται στα σκαριά δύο νέα ξενοδοχεία, το Brown και το Nyx, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία τον επόμενο χρόνο και έρχονται για να δώσουν περαιτέρω ώθηση στο κέντρο της πόλης.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο