Αυτά ζητούν από τις τράπεζες οι δικηγόροι

Ενιαία μεταχείριση και περισσότερη ελαστικότητα, χωρίς αυτό να αναιρεί τις προϋποθέσεις λειτουργείας του τραπεζικού συστήματος, ζητά από τις τράπεζες ο δικηγορικός κόσμος.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews, o πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Ηροδότου για βελτίωση του πλαισίου συνεργασίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από την μια, και των επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων της χώρας από την άλλη.

Κληθείς συγκεκριμένα να πει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η όλη προσπάθεια, ο κ. Κληρίδης υπέδειξε πως έχουν δύο πραγματοποιηθεί δύο συνεδριάσεις αναφορικά με το θέμα, ιδιαίτερα σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης, εκ μέρους των τραπεζών, διαχείρισης υποθέσεων που αφορούν πελάτες του Δικηγορικού Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: 

Προσωπικό ούτε για δείγμα σε λιανεμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία

Σ. Σιγάλας: Το Neo Plaza θα κερδίσει τους επισκέπτες (βίντεο) 

Τρία νέα brands στο Mall of Engomi

Κάνοντας λόγο για προβλήματα που υπάρχουν, ο Χρίστος Κληρίδης σημείωσε πως η  κάθε τράπεζα έχει την δική της πολιτική και πρακτική, δεν υπάρχει μια ενιαία πρακτική, και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πελάτες των δικηγόρων.

«Η πεποίθησή μου», συνέχισε, «είναι ότι υπάρχει μια υπερβολική, πολλές φόρες γραφειοκρατική αντιμετώπιση, σε θέματα που αφορούν άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών ή σε θέματα που αφορούν εμβάσματα από το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν πληρωμές οι οποίες γίνονται από το εξωτερικό, όχι μόνο για επενδυτικούς σκοπούς, αλλά ακόμα και για σκοπούς των δικηγορικών εξόδων των δικηγόρων».

Ο Χρίστος Κληρίδης τόνισε πως απαίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου είναι να υπάρξει μια ενιαία μεταχείριση και περισσότερη ελαστικότητα, χωρίς αυτό να αναιρεί τις προϋποθέσεις λειτουργείας του τραπεζικού συστήματος, που είναι ασφαλώς, όπως επισήμανε, είναι η καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος.

«Υπάρχουν λύσεις, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας. Σε συνάντηση που είχα πρόσφατα με τον πρόεδρο του ΣΕΛΚ, του αντιστοίχου οργάνου για τους ελεγκτές, συμφωνήθηκε να έχουμε κατευθείαν επαφές με του διευθυντές των τραπεζών για να δούμε πώς μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα», κατέληξε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett