Ποιο είναι το Απολλώνειο Νοσοκομείο-Η ίδρυση και η καθιέρωση

Το Απολλώνειο Νοσοκομείο, η πώληση του οποίου στο αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό fund CVC Capital Partners ολοκληρώθηκε σήμερα, είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.

Η μετοχική σύνθεση του νοσοκομείου αποτελείται κατά βάση και σε μεγάλο βαθμό από διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, της Κύπρου και του εξωτερικού.

Διαχρονικά η κάθε διοίκηση εφοδίαζε τους ιατρούς με εξοπλισμό και διαγνωστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να παρέχουν στους ασθενείς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Περίπου 100 γιατροί, 15 τμήματα και δεκάδες ειδικότητες περιλαμβάνονται στο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στον Στρόβολο, πλησίον του Μακάρειου Σταδίου. Είναι κτισμένο σε έκταση οκτώ στρεμμάτων. Διαθέτει 86 κλίνες, 32 δίκλινα, οκτώ μονόκλινα, έξι ITU High Intensive Care, τέσσερα CCU Low Intensive Care, ένα δωμάτιο απομόνωσης, δέκα δωμάτια τηλεμετρίας, έξι χειρουργικές αίθουσες και δύο αίθουσες τοκετού.

Διαβάστε ακόμη:

Πέρασε σε αμερικανικά χέρια το Απολλώνειο


Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ανακοίνωσε τον φετινό Ιούλιο την έναρξη του Πρότυπου Κέντρου Καρδιοχειρουργικής Ενηλίκων και Παιδοκαρδιοχειρουργικής, με επικεφαλής τον καταξιωμένο Καρδιοχειρουργό Ενηλίκων και Παιδοκαρδιοχειρουργός, Δρ. Τζανάβαρο Ιωάννη.

Βολιδοσκόπηση από το 2018
Το ενδιαφέρον του αμερικανικού fund CVC Capital Partners είχε γίνει γνωστό από το 2018. Το επενδυτικό ταμείο του εξωτερικού ήταν σε προχωρημένες διαβουλεύσεις για εξαγορά του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου

Ωστόσο, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε τον Ιούνιο του 2021, από το γνωστό fund, το οποίο κατέχει το 20% των ιδιωτικών κλινικών στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και το ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα.  

Πριν μερικούς μήνες, στο Απολλώνειο δέχθηκαν κρούση για την πιθανότητα εξαγοράς και από άτομο που εκπροσωπούσε αμερικανικά κεφάλαια, μέσω του ελεγκτικού γραφείου που το αντιπροσωπεύει στην Κύπρο, χωρίς και στην περίπτωση αυτή να κατατίθεται συγκεκριμένη πρόταση ή το φιλολογικό ενδιαφέρον του να μετουσιώνεται σε πρακτικό.

Δειτε Επισης

Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour